Jump to content
php.lv forumi

Vai Latvijā trūkst programmētāju?


Paraugs

Recommended Posts

Es nepiederu ne pie autoatslēdzniekiem ne pie mašīnbūves inženieriem... Man ir akadēmiskā izglītība LU FMF DatZB. Un programmēšana/kodēšana lielākoties ir mans vaļasprieks.

Ar ko tad būt par autoatslēdznieku ir tik slikti? Neviena mašīna bez tā netiek salikta/saremontēta. Tas kam gribēju pievērst uzmanību ir tas, ka koderim dod konkrētu uzdevumu - "vajag uztaisīt lai ievadot šito izvadās šitas". Programmētājam dod uzdevumu - uztaisi grāmatved;ibas programmu. Tas, vai programmētājs pats arī kodē vai arī pārrauga programmēšanu - ir atkarīgs no iesaistīto cilvēku daudzuma un projekta apjoma.

Es nevienu negribēju aizvainot, vienkārši paskaidroju, kāda ir atšķirība.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Interesanti, vai Google Docs kāds uzskata par "eļļas mainīšanu caur izpūtēju"? Es uzskatu to par labu tooli, kas var noderēt tiem, kam gadās kādu dokumentu izveidot un palabot uz sveša datora, nemaz nerunājot par to, ka nekas nav jāpārnesā un jāsūta caur e-pastiem, viss jau glabājas savā kontā uz googles serveriem...

Link to comment
Share on other sites

jo nu kurš mūsdienās parastos softus izmanto, vairāk jātaisa intereaktīvi, kurus var sasniegt no jebkuras pasaules malas.

Un pats neizmanto nevienu softu????

Netam klaat sleedzies ar telapatiju vai ???

Skype neizmanto ???

aa nu jaa tu tachu nelieto nevienu softu..., programme arii izmantojot kaadu no webiskajiem tuuljiem ...

( skarba dziive :( )

 

'90 gadu viidu Lielas kompanijas blajaustijaas, ka nu tik buus --> visi softi glabaasies vienuviet un majaas/darba buus tikai 'pliks' terminalis ...

pagajushii jau Padcmit gadi, bet kaa tiek lietoti personiigie softi, taa tiks lietoti ....

Taa kaa parastie Softi ir un buus ... jo ir simtiem lietu ko Nevar izdariit izmantojot I-netu ... (vismaz sakariigaa laikaa )

--

Piem tapati Video montaza, netaa vari samontet paris minushu garu gabalinju, Bez profesonalas kvalitates....

Tiko saskarsies ar normalas kvalitaates attelu , chau, par tadu lietu aizmirsti ...

Tas pats attiecas uz Atteliem ... paraadi Kautvienu webisku apstrades riiku ... kur ir kas vairak par attela apgriesanu & paris filtriem ...

---

tie bija tikai 2 piemeri, taadus var nosaukt n-tos ...

--

+ softs jau nenoziime tikai kautkaadu redigesanu/apstradi/ speli ...

ir taada lieta kaa procesa vadiba (tie pashi Draiveri kaa piemers....) , un tur nu bez lokalaa softa neiztikt ....

Link to comment
Share on other sites

Netam klaat sleedzies ar telapatiju vai ???

Nu potenciāli uz to iet :) Nav tak pat vairs nekāda zinātniskā fantastika.. dažas iekārtas redzamas šur tur izstādēs :)

 

Lieta tāda ka uz doto brīdi processingu veikt lētāk sanāk klienta galā..

Proti par "tīklu", tā kapacītāti un uzturēšanu kāds vienmēr maksā.. kad fiberu (vai citu nesēju (carrier)) paliks tik daudz un tik neatkarīgi ka principā varēs pielīdzināt to gaisam kuru elpo, droši vien, ka daudz kas paliks decentralizēts un nenoteikts.

 

 

Video, piemēram, apstrādāsi arī attālināti?
Nu pēc būtības jau visi pēdējo laiku video efekti filmām tiek apstrādāti "attālināti" .. uz visādiem grid/cluster risinājumiem jo viena tava lokālā node ne tuvu nespēj paveikt to ko attālināts bars ar dzelžiem ..

 

Jautājums ir kad visa processinga jauda būs pieejama visiem...

 

 

Sen jau ir visādas network bootošanas, virtuālas sistēmas kas migrē pa tīklu, zombiju sistēmas utt utjprjām.... Īsti nesaprotu jūsu skepsi :)

 

 

 

"And where does the newborn go from here? The net is vast and infinite.."

Link to comment
Share on other sites

Nu pēc būtības jau visi pēdējo laiku video efekti filmām tiek apstrādāti "attālināti" .. uz visādiem grid/cluster risinājumiem jo viena tava lokālā node ne tuvu nespēj paveikt to ko attālināts bars ar dzelžiem ..

 

Shajaa gadijuma tas ir specefisks Softs kas caur tiklu straada uz tava kompja (clastera utt...) --> Tieshi Softs Nevis Webisks risinajums, Par ko arii bija shis staasts, ka Lokalaas programmaturas ir un buus vajadzigas ..

 

[ Piedevam jau Sen 3D izstrades programmaturas atbalsta vairaku kompju/ procesoru izmantosanu -_> skjiet kaa pat '3D studio' jau to maaceja, bet tas nenoziime ka Tev vinjaa pasa nav vajadziiga --> vienkarshi Objekti (vai kadri) tiek rendereeti katrs atseviskji un peec tam salasiiti kopaa , jaa kadri tad pavisam vienkarshi --> daudz numuretas bildiites un visu parversham Video // starp citu tas attiecas arii uz monstriigiem efektiem ... // ]

--

Izlasi ko foxsk8 rakstija ka lokalais Softs ir pe un nevienam nevajadziigs, kaa viss jataisa kaa Online/Web izstrades...

Link to comment
Share on other sites

Tak vajadzēs arī lokālo softu un arī web softu - visus vajadzēs! Vienkārši web-softs tikai lēnām vēl attīstās, bet es ticu, ka tiešām vēlāk caur webu varēs veikt vairākas funkcijas, piemēram, tas, ko veic tas pats MS Office - pusi varēs veikt webā, jau šobrīd daļēji var (Google Docs). Salīdzinošus vienkāršu uzdevumus, kā zīmēšana, vienkārša video montēšana, prezentāciju veidošana, dokumentu rakstīšana un saglabāšana - tur varēs izvēlēties, vai veikt web aplikācijā vai desktop aplikācijā! Atšķirība varētu būt tāda, ka webiskās aplikācijas produkti nekur nebūs jāpārnēsā flashos, DVD vai ārējos HDD, bet gan būs pieejami tāpat no jebkuras vietas, kur būs pieejams nets (nets jau drīz būs pieejams pat meža vidū, tā vien šķiet...), pie tam - no jebkuras darbstacijas. Savukārt desktop aplikācijai, tiklīdz skatīsies uz cita kompja, jau būs jautājums - "Vai jums ir tāds un tāds softs?", kam var sekot "Nē, nav, kāpēc man to vajag installēt? Es negribu to installēt! Es negribu pirkt licences..." - manuprāt, diezgan būtisks apstāklis - pieejamība!

Tai pat laikā, šeit ir runa arī par sarežģītām aplikācijām - 3D filmu apstrāde un renderēšana un vēl sazin kas... Nu, protams, ka ar tām darbosies sistēmas aplikācijas - neba nu caur interneta pieslēgumu tas notiks!

Tā ka secinājums ir tāds - web aplikācijas un softi attīstīsies un iespējas un pieejamība paplašināsies, savukārt, desktop aplikācijas paliks! Kaut vai tādas vienkāršas aplikācijas, kas varētu pildīt specifiskas web pārlūka funkcijas - ar visu css un javascript! ;)

Tātad - nekas neizmirs, paplašināsies tikai iespējas!

Pie tam - uz visiem šiem iphoniem, smartfoniem, pocket pc utml. - arī uz šīm mazajām portablajām ierīcēm paplašināsies softu loks, jo tie kļūs arī aizvien populārāki, kā naudasmaku nēsās līdzi paralēli tam, ka mājās stāvēs portatīvais, kuru paņems līdzi tikai tad, kad tiešām to vajag! :)

Link to comment
Share on other sites

Par nākotnes sludināšanu, vienu softu uzvaru un citu softu nāvi... pietika jau ar solījumiem par lielo Linux uzvaras gājienu un Windows nāvi.. pietika ar atliektiem galiem. Ar to gribēju teikt, ka ne tuvu neesmu pārliecināts, ka webiskais softs (ar to domājot browser interface) aizvietos pierastos softus.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...