Jump to content
php.lv forumi

Vai Latvijā trūkst programmētāju?


Paraugs

Recommended Posts

  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bet tieši šajā piemērā viņš tāds mēģina būt. Viņš neuzskata mani par neuzmanīgu, jo esmu aizmirsis aizvērt </a> tagu, bet viņš uzskata mani par nemākulīgu, jo domā, ka es cenšos rakstīt - kaut ko tamlīdzīgu <div><a></div></a>, kur es arī esmu aizmirsis aizvērt a tagu.

Edited by xPtv45z
Link to comment
Share on other sites

Vai View source vai (View selection source) lietošanu browsera izvēlnēs kāds ir atcēlis?

Ne reizi man nav gribejies ar xmp vai pre izvadīt html kodu. Ar pre šad tad izvadu php mainīgo saturu. Bet nu html kodu vienmēr esmu firefoxī ar view selection source skatījies.

 

Nu to protams arii var lietot, taču man vairaak slinkums, spiest tās pogas... nekaa uzrakstiit func :D p.s. ja gadaas jebkaads browseris, nu piem.. atver citu, nevis to ko parasti, tad meklee kur un kaa veselu sekundi.. a ja izvadi uzreiz ārā, tad bez jebkaadiem tooljiem uzreiz tu redzi kas un kaa :P

 

Darksign, visumā Tavs domu gājiens nav slikts, viss tur ir skaidri un loģiski, bet tomēr ...

Tas ka programmētājs zinās kādu ļoti reti izmantojamu tagu vai funkciju nenozīmē ka viņš ir profesionālis, kā arī ja viņš to nezin, nenozīmē ka viņš ir iesācējs. Kā jau Tu pats minēji sarunā kopumā nosaka, cik tieši programētājs ir labs, bet vēl labāk tas noskaidrojas pārbaudes laikā.

 

Protams.. pārbaudes laiki jau arī tapēc ir... bet lai tiktu pie tā vispirms ir saruna, par visu gan sekli gan dzilji, gan specializēti, gan vispārīgi .... lai nu cilvēks pārdod sevi kā nu prot.. vai ar harizmu, vai arī ar zināšanām. :D

 

 

Toms, apskati ar firebug, kaut vai kaut ko šādu.

<div><a href="#1">aaa</div>bbb

Piemērs, varbūt nav tas labākais, bet tas tomēr nav tas pats, ko uzrāda source. Bet tā arī nav Firebug vaina, html'u palabo pats firefox.

 

Nja.. nu droši vien ka firefox.. tas būtu loģiski.. bet nu kad attēlo sourci, tad firefox rāda tomēr pareizi, bet firebug nē.. (iespējams ka tur tapēc ka firebug ņem no browsera gjenereetaa DOM, bet nevis no reālās sources..., vienalga.. bet info ko galarezultaataa sniedz tuulis var buut nepatiess)

 

P.S. Man ir gadiijies ka uz otrā FF taisu ajax + JS fīču.. nu un man jau defaultā stāv firebug.. viss rulz.. bet tad aizeju pie cita pc, bez firebug, arī uz tās pašas versijas FF.. un pēkšņi kaut kāda javascript fīča nestrādā... tad ilgi pētīju kas par vainu

no saakuma tā kā tā bija iekšējā sistēma uzņēmumam, tad nu vieglākais visiem uzlikt firebug :D .. bet pēc tam atradu googlee, ka tas ir FF bugs ka konkrētais JS nestrādā (nevis man kods līks.. sapriecājos.. un sabēdājos.. jo jākodē vienalga pa jaunam).. un nezin kādu iemeslu dēļ firebug to gļuku overrido un izpildaas pareizi. Uz FF3 tur pat ar firebug paliidziibu nebija.. tad nu nomainiiju metodes un panaacu to pashu savaadaakiem riikiem...

Rezumē: firebug lai labs, tomēr ietekmē browseri... un līdz ar to kodera darbu... nebuutu firebug pirmajā reizē.. būtu jau kodējis savaadaak :D (un iespējams daudzas citas lietas ietu leenaak... :D )

 

Ģenerēt kļūdainu. :) Jo tad uzreiz ir iespējams pamanīt, ka esi palaidi garām kādu aizverošo tagu. Protams, vēl labāk būtu, ja pats to varētu norādīt. Defaultā, stāv kā ir tagad, bet var arī pārslēgt uz kļūdaino.

 

Drīzāk ar to pārslēgšanās... :D Bet ideja nebūtu slikta.. ja vien vispār var uzzīmēt kļūdainu DOM ;)

Link to comment
Share on other sites

Jā. :) Ok, kļūdainu DOM nevar uzģenerēt, bet tad, lai met kļūdas paziņojumus, tas ne tikai palīdzēs laicīgāk atrast savas kļūdas, bet liktu daudzus arī vairāk uzmanīties, lai nekas tāds nenonāk publiski lietotājiem. Priekš kam labot, ja tas tik un tā ir nepareizi.

Link to comment
Share on other sites

xPtv45z, to nav vērts apspriest. Pilns internets ar info, kāpēc pārlūki labo kodu. Kā jau te minēja - izmanto validatoru.

 

Par firebug - gadījās tāda lieta, ka tas dažreiz neļāva izpildīties jQuery $(document).ready() funkcijai.. Un tikai uz localhost.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau par debugošanu - tie kas nedzīvo tikai ar FF, bet ar IE, Opera, Safari - jums: Firebug Lite http://getfirebug.com/lite.html

 

Kas tu stulds esi ?

http://www.microsoft.com/downloadS/details...;displaylang=en

http://www.opera.com/products/dragonfly/

http://webkit.org/blog/41/

 

Protams tu vari izlikties ka šādu rīku nav un turpināt dzīvot sava Firefox iedomu pasaulē.

Link to comment
Share on other sites

4) Ja xmp ir deprecated nu lai viņš ir, bet ja tu saki ka esi HTML koders, un ar ļoti lielu pieredzi ilgus gadus strādājot, tad jau toc zināsi. Lai gan mēdz būt izņēmumi... p.s. izlasi pirmo punktu. <skip> bet <xmp> tu nevar aizstāt pat lietojot <pre>.. jo tad pārlūkprogramma izpilda, nevis izvada html kodu (vienīgais ja kāds grib strīdēties, tad to lieto pieprot arī <title> tags... <skip> ).

Turekā - nākas uzzināt, lai arī nederīgu, bet kaut ko jaunu (xmp), :) Esmu nodarbojies ar webu kopš 2000. gada, taču par šādu tagu pirmo reizi dzirdu/redzu :D Tagat sit tos, kas stāv rindā pēc maniem pakalpojumiem :))

Link to comment
Share on other sites

Un vēl.. piem.. ja njem php koderi darbā un prasa, tu zin kas ir echo.. vinjsh saka ka nezin.. bet toties viņš zin, kas ir print().. tad ir ok, jo šīs abas funkcijas viena otru pilnībā var aizstāt (ja es maltos, tad bljaujiet un labojiet)

echo ir echo un print ir print!

Un kā var php koderis nezināt echo un zināt tikai print?

Piedevām vēl echo nav nekāda funkcija!

Un vēl, OK tad nav nekas, atšķirību starp echo un print() jau zin parasti.

Edited by mounkuls
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...