Jump to content
php.lv forumi

Vai Latvijā trūkst programmētāju?


Paraugs

Recommended Posts

Nu tas ka visi labi programmētāji ir dīvaini mazliet pārspīlēts, te gluži Squad nepiekrītu. Tieši es par veselību domāju sēdošo dzīves veidu kā tādu, nu arī redzei tas par labu neiet, nu tagad jau vismaz labi ka nav jāsēž pie 60Hz oscilogrāfveidīga monitora. Tomēr ja cilvēks ir dīvains tad arī tas ka viņš neprogrammēs viņam diez vai palīdzēs.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

...gribi teikt, ka programmeetaajus neuzskata par diivaniishiem?...

Jā un visiem viņiem ir gari mati sasieti zirgastē, kurus reti nemazgā. Tāpat arī ģērbjas tikai auduma biksēs un džemperos. :)) Gandrīz brilles aizmirsu pieminēt. Administratorus arī pēc tiem pašiem simptomiem var atpazīt.

Link to comment
Share on other sites

debugot ar ečo nav tas labākais tonis, jo ja nu kaut kur, kaut kas paliek no taviem ečo un nonāk produkcijas vidē? vari būt ļoti uzmanīgs, bet vienalga tā ir bumba ar laika degli - vienreiz aizmirsīsi izvākt visus savus ečo.

 

 

Tur jau tā lieta, ka man ir funkcija, vai klase (kā nu kur vajag).. kuru vienkārši norādot konstantēs debug on vai off izslēdzas visi nevajadzīgie echo.. ta ka ja neesi ko taadu lietojis tad uzprasi pirms saki ;)

 

Es nezinu kā jūs programmējat php (es to neprogrammēju), bet es C++ programmējot lietoju debugeri, nevis echo: http://www.scottgu.com/blogposts/debugger/step6.jpg (tas gan ir kautkāds asp.net, bet C++'ā izskatās līdzīgi).

Man bez tāda watch loga būtu grūti iztikt.

Noteikti php ir kas līdzīgs atrodams.

 

Par debug rīkiem.. ja atceris, tad starpība starp PHP un C++ ir tāda ka php ir skriptu valoda.. un visi riiki kas visu laiku bija pieejami bija notepad liimenii (nu te es saprotu ar to, ka bez ieksheejaa kompilatora, vnk editori) un tapeec atshkjiriibaa no piem. MS VStudio nākas izmantot echo utml... Protams laiki mainījušies, taču ieradumi vēl joprojām vecie.. vienīgais ko reizēm izmantoju ir xdebug, bet tur arī kad gribi jaukt saitā iekšā JS + ajax tad jau visu tāpat neizdebugosi.. vismaz cik es centos man konkrētam projektam bez echo neiztikt.. var jau būt ka atkal laiki mainījušies un to var visu ar vienas progas palīdzību izdarīt

 

btw.. man tagad iepatikusies krumo klase ;) smuks dizains debugam :D

 

Darksign, es tev nopietni saku - beidz tēlot "labu programmētāju"! Protams, neviens tev neliedz to darīt, bet tad nenoliec citus! Esmu paskatījis tavus iepriekšējos postus, kur tu neesi zināji par tādu SQL atslēgvārdu kā SELECT DISTINCT un vēl visādas muļķības, jautājumus, ko uzdod, šitais pats "debugot ar xmp tagu". Pirmkārt, xmp tags ir deprecated - no w3schools.com: "<xmp> Deprecated. Defines preformatted text", kāpēc gan pat xhtml specializētam programmerim jāpārzina deprecated tagi? Otrs, kas tā par "debugošanu ar xmp tagu"? Pirmo reizi dzirdi par firebug vai citiem pārlūkā iebūvētiem debugeriem, neproti meklēt plikā html sourcē vai css? Tā vismaz nečakarē kodu no server puses, ja tev vajag apskatīties to, kas ir atnācis uz klienta pusi!

 

Manuprāt, labs programmeris ir tāds, kurš ir čakls un vēlas tāds būt un kuram savs darbs interesē... Tādiem, kas slinko un neko nedara, bet uzskata sevi par "ģeniālām galvām" - diemžēl, tie nebūs labi programmeri. Cita lieta ir, ja cilvēkam nav īsti domāšanas virziens tāds, kāds vajadzīgs datoriem... Bet tur vienmēr var rast kompromisu, to var kompensēt ar interesi un uzcītību!

 

Ir tāds teiciens "kas der visam, neder nekam"! Tāpat arī ar programmeriem mūsu laikos - "kas prot visu, patiesībā tā īsti neprot neko"! Tāpēc labāk specializēties uz savu galu, kur programmē, kurš visvairāk interesē un tur arī palikt... Ar tiem SQL arī tā ir, ka SQL tomēr ir kas pavisam cits, nekā JavaScript, piemēram. Tad kāda velna pēc programmerim jābūt "expert" līmenim gan JavaScript, gan SQL? Drīzāk jau, ja viņš ir "expert" Javascript, viņam jābūt arī "expert" CSS un xhtml, "advanced" server puses programmerim arī (PHP), bet nav jābūt SQL guru, piemēram, jo to darbu mierīgi var veikt "SQL urbji"! Mazas firmas Latvijā grib visaptverošus ekspertus, iespējams, bet neapzinās, ka tas ir vienam cilvēkam par smagu, to visu reizē zināt ļoti labā līmenī, pie tam - nez vai tā alga to atsver, jo, ja alga ir 500-600 Ls, nu ko tur prasīt "guru zināšanās"? Tas ir neloģiski, manuprāt.

 

Drupal.. neizrunājies.. cieni citus!

 

1) Netēloju "labu programmētāju" tavā izpratnē.. un man arī tādam nav jābūt.. :P

2) es nevienu nenolieku, ja vinjsh kaut ko nezin. Ja runa par to ko es daru intervijaa, taa ir cita lieta, arii tur nenolieku, bet vienkārši noskaidroju ko zin un ko nezin, kas ir arī mans tiešais darba pienākums veicot interviju.

3) Par SQL.. kam negadās aizmirst, kad kādu laiku sanāk kaut ko nelietot? :D

4) Ja xmp ir deprecated nu lai viņš ir, bet ja tu saki ka esi HTML koders, un ar ļoti lielu pieredzi ilgus gadus strādājot, tad jau toc zināsi. Lai gan mēdz būt izņēmumi... p.s. izlasi pirmo punktu. Un vēl.. piem.. ja njem php koderi darbā un prasa, tu zin kas ir echo.. vinjsh saka ka nezin.. bet toties viņš zin, kas ir print().. tad ir ok, jo šīs abas funkcijas viena otru pilnībā var aizstāt (ja es maltos, tad bljaujiet un labojiet), bet <xmp> tu nevar aizstāt pat lietojot <pre>.. jo tad pārlūkprogramma izpilda, nevis izvada html kodu (vienīgais ja kāds grib strīdēties, tad to lieto pieprot arī <title> tags... hakojot autoinclude skriptus uz bezmaksas serveriem kādreiz noder, bet arii ne lapaa, bet title joslaa :D ).

5) par firebug zinu.. lietoju.. tapēc labāk klusē ja nezini ko runā... (jo tas ir tikai ārējais debug... html. un viņš pie tam vēl to html, pārveido.. izveido dom .. un daudz reiz pabeidz tagus un pieliek neīstu info.. lai spētu attēlot... pastudē.. paaudzies gudrībā...)

6) par to "kas der visam, tas neder nekam" ... nu tad arī noskaidrojam kam viņš der vai kam viņš neder.. tapēc arī stulbi jautājumi..

7) kapēc tu domā ka man vajag koderi pa 500-600Ls ? kur tu to njeemi? --- jo par attiecīgu kvalitāti var arī attiecīgi maksāt.. a cik un ko man vajag tā jau privāta lieta ar katru no darbiniekiem. un vēl, ja ir cilvēki kam tas nav pa smagu (zināt ļoti daudz no tā ko prasa darba devējs), tad kapēc tad neatrast to...? Un esmu pārliecināts, ka šajā forumā ir tādi kas zin to visu, un kuriem nav par smagu zināt un darīt.

Bet par to kas ir loģiski un neloģiski ne tev par to spriest.. kā tautā runā.. "kas maksā tas pasūta mūziku" .... grozies kā gribi, bet lielākajā gadījumā tā arī notiek. (te vari nefilozofēt.... tāpat aiziesi nekur.. )

 

 

 

p.s. Drupal nu ja tu esi darba devējs, tad brīnos, kapēc vispār tu šādus komentārus dod, ja neesi, tad saprotu.. tev viss vēl priekšā ;)

 

 

 

CSS kalkulators ir tiešām sviests - vai pamanīji, ka tur ir atbildes jau "prekodētas" html kodā? Css tikai veic hover un display un tamlīdzīgi? Pareizi te pateica, ka tikpat labi var mēģināt nomainīt nomainīt mašīnai eļļu caur izpūtēju! Ja pareizi sapratu darkside, tad viņa uztvere ir tāda, ja tu intervijā parādi, ka esi uztaisījis css kalkulatoru un zini, kas ir xmp tags, kruta - Tu esi super darbinieks, nāc strādāt!

 

 

1) Jā pamanīju, ka CSS kalkulācijas neveic.. to jau pēc css definīcijas uzreiz visi zin. Bet ideja kā tāda.. pietiekami laba, lai saprastu ka tu proti CSS, lai gan protams uz css kalkulatoru taisīt.. sviests.

Un tas ka tu to spēj, tas nenozīmē ka praktiski kaut kur izmantos.

 

2) par tavām "foršajām" spriešanas spējām no comments vairāk... neapbižojies.. bet saprotu, ka tev shodien laikam kods slikti rakstiijaas.. tapeec sliktaa omaa :D

 

Nu tad novēlu lai tev visi debug dievi un visi citi tuulji paliidz.. un kods rakstās bez kljuudaam :D ;)

 

 

p.s.s.

 

mainīgie $AUNS un $auns ir viens un tas pats mainīgais! Uzskatu, ka tas ir galīgi aplam, nav jāpieskaņojas "paviršiem skolnieciņiem", kas vēlas programmēt...

 

 

Nekjidaasim turpmaak cita ieprieksh saciito.. a citaadi var sanaakt ka pats vien esi tas "paviršais skolnieciņš".. ne? :D (te visi lielie "koda dievi" klusē un smaida.. lai neturpinaatu stulbu sarunu.. ok? :D )

Edited by darksign
Link to comment
Share on other sites

JS (ajax) debugojam ar Firebug.

PHP debugojam ar Zend Studio (IDE) - rāda visu mainīgo saturu reālajā laikā. Ja ajax pieprasītajā failā php jādebugo - Zendam ir firefox un IE addons, kur var nospiest podziņu - debug! Kā spied kaut kādu linku vai pogu lapā, kurā sāki debugu, tā uzreiz Zends to pārtver un line-by-line redzam visu kodā. Uzstādīt var gan lokāli, gan remote serverim.

Link to comment
Share on other sites

bet <xmp> tu nevar aizstāt pat lietojot <pre>.. jo tad pārlūkprogramma izpilda, nevis izvada html kodu

Vai View source vai (View selection source) lietošanu browsera izvēlnēs kāds ir atcēlis?

Ne reizi man nav gribejies ar xmp vai pre izvadīt html kodu. Ar pre šad tad izvadu php mainīgo saturu. Bet nu html kodu vienmēr esmu firefoxī ar view selection source skatījies.

Link to comment
Share on other sites

Darksign, visumā Tavs domu gājiens nav slikts, viss tur ir skaidri un loģiski, bet tomēr ja cilvēks ir ilgstoši strādājis kādā programmēšanas valodā, nav garantijas ka viņš visu atcerēsies. Nevarēs viņš visus tagus, funkcijas un tml. nodeklamēt kā dzejoli, it īpaši maz lietojamus tagus, pats taču saki "kam negadās aizmirst, kad kādu laiku sanāk kaut ko nelietot", es vēl piemetinātu ja sanāk viņu vispār nelietot. Par deprecated padarīšanu, tur es Tev pilnīgi piekrītu, tas ir pilnīgi vienalga ja lieto debugošanai, katrs lieto tas kas viņam ir ērtāks un ar ko viņš ātrāk tiks galā, viens specializētus tagus, cits izmantos pārlūku izejamā koda aplūkošanas iespējas. Tas ka programmētājs zinās kādu ļoti reti izmantojamu tagu vai funkciju nenozīmē ka viņš ir profesionālis, kā arī ja viņš to nezin, nenozīmē ka viņš ir iesācējs. Kā jau Tu pats minēji sarunā kopumā nosaka, cik tieši programētājs ir labs, bet vēl labāk tas noskaidrojas pārbaudes laikā.

Edited by Maris-S
Link to comment
Share on other sites

5) par firebug zinu.. lietoju.. tapēc labāk klusē ja nezini ko runā... (jo tas ir tikai ārējais debug... html. un viņš pie tam vēl to html, pārveido.. izveido dom .. un daudz reiz pabeidz tagus un pieliek neīstu info.. lai spētu attēlot... pastudē.. paaudzies gudrībā...)

Zinu, ka firebug piedāvā labot kodu in real-time. Zinu, ka interneta pārlūki pārveido html (btw, iekš FF ērti var apskatīt gan reālo, gan ģenerēto kodu ar Web Developer addonu). Bet, ka firebug kaut ko maina bez manas ziņas... Googlē tādu info neatrodu, vari iedot pastudēt kaut ko?

Link to comment
Share on other sites

Man arī pirmā dzirdēšana, ka Firebug kaut ko pats liktu klāt. Ne pats esmu ko tādu novērojis, gan ne no viena cita esmu dzirdējis.

 

xPtv45z, a ko tavu prāt pārlūkam vajadzētu darīt ar kļūdainu kodu ? :) Tak DOM koks kaut kā ir jāuzģenerē. Vai arī viņam vajadzēja kļūdainu DOM ģenerēt ? :)

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

ja par debugošanas offtopicu, tad firebugu piemineja, bet firephp vēl neviens nenosauca(http://www.firephp.org), šis, atšķirībā no ečo necūkā outputu, bet visu raksta headeros, ko klienta pusē atrāda firebuga konsolē.

 

p.s. un tiem kas pārdzīvo par otrajā lielājā topikā rakstīto patiks ka ZF 1.6 šamējā integrācija ir jau iekļauta.

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

Ģenerēt kļūdainu. :) Jo tad uzreiz ir iespējams pamanīt, ka esi palaidi garām kādu aizverošo tagu. Protams, vēl labāk būtu, ja pats to varētu norādīt. Defaultā, stāv kā ir tagad, bet var arī pārslēgt uz kļūdaino.

Edited by xPtv45z
Link to comment
Share on other sites

Ģenerēt kļūdainu. :)

Pasaki vēl ko absurdāku.

 

Jo tad uzreiz ir iespējams pamanīt, ka esi palaidi garām kādu aizverošo tagu.

Izmanto validātoru. Uzreiz tev uzskaitīs visas problēmas.

 

Endijs, no tā Firebug lite liela jēga vairs nav, ņemot vērā, ka tagad gandrīz (visiem populārajiem pārlūkiem nu jau visiem) visiem pārlūkiem ir savi debug tūļi.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...