Jump to content
php.lv forumi

Vai Latvijā trūkst programmētāju?


Paraugs

Recommended Posts

  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ne tā tad mēģināji, nav katrs fails jāreģistrē.

kā ar zend debuggeri ņemties nemāku, bet xdebug2 pietiek atvērt jebkuru php scriptu uz servera padodot līdz parametru XDEBUG_SESSION_START=1, browserī uzradīsies cepums, kura esamība nozīmēs to, ka jebkurš scripts, kura url atver browserī, ir "reģistrēts debugošanai".

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

ir cilvēku kas prot savu lietu bez iepriekšējas vērā ņemamas pieredzes.. to jau +/- var redzēt darba pārrunās (nu gadās, ka ir programmēšanas fanātiķis, kas tikko pabeidzis vidusskolu... bet jau ir augstskolas 3.kursa līmenī... protams, ka nejau visus akadēmiskos knifus zinot, bet gan pēc programmēšanas ātruma, spriešanas spējām un domāšanas.... tādus vajag ņemt un palīdzēt viņiem attīstīties straujāk)

........

Par tiem "gudrīšiem", es zinu ka visi ieraugot darba sludinājumā, ka jāzin CSS, vai HTML, tad saka.. jā nu tur jau nav ko zināt.. viss vienkārši, bet kad atnāk darbā tad var redzēt ka viņš pirmo reizi uzzin kas ir <xmp> tags vai ko līdzīgu un w3schools.com savā mūžā nav redzējis, pat ja ir, tad nav izlasījis :D.. vai tad tā ir HTML zināšana?

.........

Tas pats ir par MYSQL.. visi zin kas ir +/- SQL un prot pieslēgties mysql serverim.. taču nav strādājuši ar lielām DB uz MySQL un neprot savus sql pieprasījumus optimizēt... nelieto explain un ja lieto tad līdz galam nesaprot...

 

Darksign, es tev nopietni saku - beidz tēlot "labu programmētāju"! Protams, neviens tev neliedz to darīt, bet tad nenoliec citus! Esmu paskatījis tavus iepriekšējos postus, kur tu neesi zināji par tādu SQL atslēgvārdu kā SELECT DISTINCT un vēl visādas muļķības, jautājumus, ko uzdod, šitais pats "debugot ar xmp tagu". Pirmkārt, xmp tags ir deprecated - no w3schools.com: "<xmp> Deprecated. Defines preformatted text", kāpēc gan pat xhtml specializētam programmerim jāpārzina deprecated tagi? Otrs, kas tā par "debugošanu ar xmp tagu"? Pirmo reizi dzirdi par firebug vai citiem pārlūkā iebūvētiem debugeriem, neproti meklēt plikā html sourcē vai css? Tā vismaz nečakarē kodu no server puses, ja tev vajag apskatīties to, kas ir atnācis uz klienta pusi!

 

Manuprāt, labs programmeris ir tāds, kurš ir čakls un vēlas tāds būt un kuram savs darbs interesē... Tādiem, kas slinko un neko nedara, bet uzskata sevi par "ģeniālām galvām" - diemžēl, tie nebūs labi programmeri. Cita lieta ir, ja cilvēkam nav īsti domāšanas virziens tāds, kāds vajadzīgs datoriem... Bet tur vienmēr var rast kompromisu, to var kompensēt ar interesi un uzcītību!

 

Ir tāds teiciens "kas der visam, neder nekam"! Tāpat arī ar programmeriem mūsu laikos - "kas prot visu, patiesībā tā īsti neprot neko"! Tāpēc labāk specializēties uz savu galu, kur programmē, kurš visvairāk interesē un tur arī palikt... Ar tiem SQL arī tā ir, ka SQL tomēr ir kas pavisam cits, nekā JavaScript, piemēram. Tad kāda velna pēc programmerim jābūt "expert" līmenim gan JavaScript, gan SQL? Drīzāk jau, ja viņš ir "expert" Javascript, viņam jābūt arī "expert" CSS un xhtml, "advanced" server puses programmerim arī (PHP), bet nav jābūt SQL guru, piemēram, jo to darbu mierīgi var veikt "SQL urbji"! Mazas firmas Latvijā grib visaptverošus ekspertus, iespējams, bet neapzinās, ka tas ir vienam cilvēkam par smagu, to visu reizē zināt ļoti labā līmenī, pie tam - nez vai tā alga to atsver, jo, ja alga ir 500-600 Ls, nu ko tur prasīt "guru zināšanās"? Tas ir neloģiski, manuprāt.

Link to comment
Share on other sites

te jau jums aiziet offtopic ....

a par to css kalkulatoru gan es nepiekriitu, jo tik pat labi vari meeginaat mashiinai nomainiit eljju caur izpuuteeju.

Protams cita lieta ir ja to dara for fun.

kaa jau te biedri minēja, tad programmeetaajam buutu jaaspeej izdomaat kuraa valodaa to buutu labaak programmeet.

Link to comment
Share on other sites

Par tiem viszinošiem programmētājiem piekrītu. Runāju kādreiz ar vienu cilvēciņu, kas arī algoja web izstrādātājus, tātad jau pats nezinot no programmēšanas īpaši nekā, teica, ka tie kas mēģināja iestāstīt ka viņi ir profesionāļi gan web dizainā, gan programmēšanā, gan vēl sazin kur, izrādījās pavāji visās tajās padarīšanās. Diezgan pagrūti iemācīties pilnīgi visu, it īpaši webam, padomājiet paši cik tehnoloģijas tiek izmantotas webam (html, javascript, css, php, java, flash, dizaina izstrāde), nu nevar būt viens cilvēks pilnīgi visur profesionālis, ja arī var, tad viņam jābūt nu ļoti lielam pieredzes laikam. Tāpēc, ja php programmētājs nezina kādus html tagus, it īpaši jau novecojušu deprecated tagu, tad tas nekādā ziņā neliecina par viņa zināšanām par php. Pat arī ja runa iet tikai par php programmēšanu, tad nav tāda profesionāļa, kas zinās pilnīgi visu php perfekti no galvas, visi programmējot skatās manuāļos un dokumentācijās.

Link to comment
Share on other sites

CSS kalkulators ir tiešām sviests - vai pamanīji, ka tur ir atbildes jau "prekodētas" html kodā? Css tikai veic hover un display un tamlīdzīgi? Pareizi te pateica, ka tikpat labi var mēģināt nomainīt nomainīt mašīnai eļļu caur izpūtēju! Ja pareizi sapratu darkside, tad viņa uztvere ir tāda, ja tu intervijā parādi, ka esi uztaisījis css kalkulatoru un zini, kas ir xmp tags, kruta - Tu esi super darbinieks, nāc strādāt!

Par css runājot - var taisīt visādu hover un tamlīdzīgus efektus uz tā, kas arī būtu jādara, lai neliktu JavaScript uz tādiem sīkumiem, bet principā css ir paredzēts lapas formatēšanai un dizaina salikšanai - tas nav html darbs, kamēr html uztaisa DOM jeb varētu teikt "skeletu", tikmēr css to apaudzē ar ādu, lai pēc kaut kā izskatās! :D Vienīgais, ka CSS vajag pilnvērtīgi izmantot, tas gan! Bet ne jau kalkulatorus taisīt uz css...

Link to comment
Share on other sites

Squad, varbūt pastāstīsi sīkāk ? :)

Te pat tak cilveeki raksta, ka geeniji saka, ka daudz zin (un zina arii), bet neko reaali nevar izdariit.

 

Jaa un veseliibu darbs grauj pamatiigi.

 

Pats esmu sarakstiijies ar vairaakiem, kas met sludinaajumus ka meklee darbu un ne IT jomaa, jo taa ir izbesiijusi liidz baltaam peleem. Viens teica ka izbesii tas, ka galva reaali iet sviestaa, jo vakaros vairs neko negribas, visi kopaa nebija apmierinaati ar niikuliigo dziivesveidu, ko vismaz 8h dienaa naakas dziivot, dirnot pie kompja.

 

Un tas nav nekads topiks offtopiks, cilveeks prassija, vai programmeet, tad nu lai kaartiigi padomaa......

 

Manupraat, programmetaaja profesija nav primaaraa opcija - to vajag izveeleeties tad, ja esi kaut kaadaa veidaa apdaliits un vari to kompenseet tiesi programmeejot (parasti labie programmetaaji sadziivee ir stipri diivaini cilveeki).

Link to comment
Share on other sites

Sekretāres/lietvedes/grāmatvedes, kas cauru dienu "dirn" pie kompja/darba galda arī ir apdalītas un stipri dīvaini cilvēki?

Mbaac, arii saliidzinaaji... gribi teikt, ka programmeetaajus neuzskata par diivaniishiem? Kas attiecas uz graamatvezhiem, riska kategorija apmeeram liidziiga.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...