Jump to content
php.lv forumi

mysql tabula, ievietot iznjemt saturu ap un par


analgins

Recommended Posts

laikam jau :)

 

 

ediiite:

 

lasiju to lapu, centos saprast, meginaju insertot.. nekas neizdevas, man liekas ka rakstu nepareizi kautgan varetu but ari pareizi ..

 

SELECT * FROM `auth` PROCEDURE ANALYSE()
INSERT INTO `username` usr
INSERT INTO `password` pass1

errors ko sanjemu

Error

SQL query: Documentation

SELECT *
FROM `auth`
PROCEDURE ANALYSE ( ) INSERT INTO `username` usr
INSERT INTO `password` pass1

MySQL said: Documentation
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INSERT INTO `username` usr
INSERT INTO `password` pass1' at line 2

Edited by analgins
Link to comment
Share on other sites

Mhmmm sorry džekiņ laikam kļūdījos - Tev ir jāsāk nevis ar SQL pamatiem, bet ar pamatjēdzienu saprašanu.

Un vēl tomēr man rodas šaubas, vai Tu esi tos topikus lasījis, jo pie Insert teikuma ir gan teorētisks sintakses apraksts, gan vesels bars ar piemēriem, kā ievotot vienu ierakstu tabulā. Tur ir arīdzan piemērs tabulai, kura bāžam iekšā, tā kā pēc analoģijas uzcept kaut ko līdzīgu nu nevajadzētu būt lielām problēmām.

 

Kas attiecas uz pamatjēdzineiem - tātad tabulā (kuru laikam esi izveidojis) ir fiksēts skaits kolonu, kuras pie inserta tad arī vēlams aizpildīt. Protams var to nedarīt (reizēm arī nemaz nevar izdarīt), bet tad esošo ierakstu (vai ierakstus) koriģē ar Update teikumu. Nedomāju, ka šeit ir vērts vēl rakstīt kādus piemērus, jo tie jebkurā no dotajām vietām ir gana, vajag tik pacensties tos izlasīt un saprast, un iespējams tikt vaļā no sindroma krutie džeki manuāļus nelasa.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

visi krutie dzeki lasa manualjus, un es to tiesam dariju un daru, kopeju tos insert into, bet beigas ta ari nekas nesanaca, lidz 5as minutes atpakal sanaca, un tikai tapec ka cita tutoriali sintakse bija savadaka >.< ...

 

isti neesmu sapratis - visus shos FROM INSERT UPDATE DELETE un citus var izmantot ieks php, pareizi ?

 

tagad ar insertu vis kartiba sapratu ka tas darams, bet macit citiem ka caur phpmyadmin tas darams taks nebutu forshi, pietam ja vel jaievada ~100 rindindas katra pa 4iem parametriem... to visu vaidzetu izdomat caur php :)

Link to comment
Share on other sites

Nu redzi, kad tev būs skaidrs kāda ir sintakse tam insert, select, update, delete tad tev arī būs krietni vieglāk tos ielikt iekš php, jo tad tur jau vienkārši lielākoties konstantes būs jāaizvieto ar mainīgajiem, lai kolonās nonāktu tās vērtības, ko php tev izrēķina. A kā tieši php t darīt, tas savukārt jāskatās php manuālī, jo tā jau ir galvenokārt php lieta.

Link to comment
Share on other sites

mhmm.. nuu taa ko gribu teikti ir datubazi palaboju nedaudz, sanaca insertot sho un to.. redzkur kas sanaca un ka veletos pielabot klus daudz vieglak..

 

http://sctg.ihack.lv/pkp/ table.php ari var apskatit, lai tvertu domu ko gribu

varat izmantot loginu "usr/usr1" lai apskatitu eroru :(

 

// Check if session is not registered , redirect back to main page.
// Put this code in first line of web page.
<?
session_start();
if(!session_is_registered(myusername)){
header("location:.php");
}
?>

<html>
<body>
Login Successful
</body>
</html>

 

ieloginojoties ja izskatitos apmeram shadi butu tads ka gala merkjis ka visam vaidzetu izskatities.. http://www.bildez.lv/bildes/analgins/pma/orig/1222290493.jpg

Edited by analgins
Link to comment
Share on other sites

Nu tad paņem pašpiko no kāda parasta login skripta.

Johaidī:( Mazliet jau kaitina gan....

Ja nezini neko par SQL, taisi uz failiem vai tiešam palūdz kādam to dabūt gatavu Tavā vietā.

Patreiz izskatās, ka mums ir Tev jāpastāsta ko un kā, plus vēl jālabo to, ko nevari pats atrisināt.

Var gan ko un kā, gan arī palabot, bet ne jau visu uzreiz.

Lai gan nezinu vai maz pareizi izteicos...

Es pats sāku pašmācības ceļā un daudz ko esmu iemācijies arī piedaloties šajā forumā.

Link to comment
Share on other sites

:) loti labi jus saprotu, macit jauninjos "ka ar karoti" ir gruti, jo tie nekad nesaprot ko kas un ka... pats tam esmu gajis cauri citas sferas, bet vai tiesam pasi lasijat visus manualjus reizes 10 pirms sakat uzdot muljkjigus jautajumus ? nedomaju gan :)

 

runajot par ieprieksejo postu (manu) tad vis butu skaistak, un linkus savienotu ja nebutu tas errors, kad ieloginojas, tur aciim redzami kkas smagi trukst manuprat..

 

ediite: jums par prieku esmu ljoti pavirzijies uz prieksu, nu vismaz manuprat, sanak ielogoties izlogoties, atlicis uztaisit dazhas podzinjas, kas apdeitotu dzestu tabulu..

 

ir divi jautajumi

1) kad raksta paroli neparadas *** bet gan teksts, ka to parveidot par **? ka ta lieta saucas ?

2) ir table.php ko inkludoju kada faila kad ieloginojas, ka panakt lai to failu nevaretu atvert kamer nav ielogojies? vai shada ideja ir aplama un visu vaidzetu apvienot viena faila? nu es domaju to tabulu ar to failu kas ir redzams kad ielogojas.. patiesiba tiko parbaudiju failu kura stav vis saistits ar tabulu un to ari var atvert uzrakstot parastu linku... tur butu jaliek parbaudes vai ir ielogojies lai tas ta nenotiktu ?

Edited by analgins
Link to comment
Share on other sites

Nu 10 reizes jau nelasiju gan.

Rakājos pa skriptiem ar līdzīgiem risinājumiem un manuālī pētiju ko katra funkcija dara lai saprastu kodu.

Tad jau mēģināju pats izveidot savu.

Protams arī lasiju forumos par līdzīgām problēmām un risinājumiem.

Ja nekādi, tad protams jautāju jau forumā par to.

Ja nav tam laika lai meklētu un pētītu, tad protams var arī uzreiz jautāt.

Es jau neesmu pret to, tikai skaidrojot ko vienu parasti rodas daudzi citi jautājumi aiz nezināšanas un tad jau ir kā ir.

Par pirmo punktu: input type="password".

Par otro: if(logins_ir_korekts){include('table.php');} else { header("Location:login.php");}//vai arī neko nedarīt var bez else

Edited by mounkuls
Link to comment
Share on other sites

if(logins_ir_korekts){include('table.php');} else { header("Location:login.php");}/

 

Šāds kods ir neoptimāls, jo rada vienu lieku indentācijas soli (kā arī plusā vēl vienu lielu nevajadzīgu kontrolstruktūras bloku). Protams, šinī rindiņā indentācija nav vispār, jo viss ir vienā līnijā. Kā arī iespējams, šajā konkrētajā kodā nekad nebūs vairāk par dažām koda rindām iekš if blocka. Tomēr ja rindas būs daudz, tad labāk šādi:

 

if (logins_ir_koreks == false) {
 die();
}

// daram lietinjas pa daudzaam ko da rindaam

Link to comment
Share on other sites

esmu vienmer no dazhiem failiem izaudzis lidz 10+ un tas nekam isti neder, jautajums ir vai var nospiezhot uz konkretu linku aktivizet konkretu select`u kas izvadis tabulu, vai vaig taisit jaunu failu kura noradits select`s un pec tam failu norada konkreta vieta kur jaizvada tabula ? tas liktos nedaudz parocigak viena faila sataisit sekcijas pa konkretam tabulam un tad izvilkt ka to dara pascal ar label`iem (ja nekludos, sho valodu skola nesen esmu sacis apgut..)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...