Jump to content
php.lv forumi

mysql tabula, ievietot iznjemt saturu ap un par


analgins

Recommended Posts

Labvakar, saksu uzreiz ar to ka neesmu php/mysql koderis, zinu tikai aptuvenus pamatus, un tas ko gribu izdarit ir manuprat elementari, man tikai zinasanas japieslipee...

 

tatad vaig pabeigt veidot datubazi kas satur autorizaciju, un tabulu kura uzglaba datus ko tabulas veida izvada juzerim..

 

4 fieldi autorizacijas dalja, username password vards uzvards

tabula kas jaizvada juzerim uz televizora ir ar 4 fieldiem, un tos vaidzetu kartot pec brenda un pecak pec izmera ( riepu )

 

ko es gribetu lai man palidzat ir

1) vai visos Collation laukos var noradit ucs2_general_ci, shpikoju no citas db pec ka njemu piemeru par auth un izvades tabulu..

2) vai daru pareizi likdams type varchar(20) ?

3) vai vaidzetu ieklaut vel kadu sadalju kura ir kas vitali nepieciesams pierakstit, parcik izvades tabulaa bus jamaina dati ?

 

 

bushu pateicigs par atsaucibu :)

Link to comment
Share on other sites

1) Domāju, ka labāk tev būs izmanto utf8 kolācijas nevis ucs2. Ja tajā glabāsies latviski dati pārsvarā, tad izmanto utf8_latvian_ci (CI nozīmē Case Insensitive).

2) Nu tas atkarīgs no tā kādi dati un cik tie var būt lieli. Ja tā ir cena, tad iesaku izmantot DECIMAL, ja vārds, uzvārds, tel. un līdzīgi - VARCHAR(*), bet konkrētais garumi ir ļoti atkarīgi no tā, kas īsti būs jāglabā šajos laukos. Ja tas var būt pagarāks teksts, tad TEXT. Ja tas noteikti būs vesels skaitlis, tad INT.

3) Nu - tu pārāk vispārīgi aprakstīji savu db, lai vispār kaut ko ieteiktu. Noteikti atceries izveidot tai otrai tabulai "id" lauku (Primary, INT, Autoincrement) pēc kā identificēsi katru ierakstu.

Link to comment
Share on other sites

username pass vards uzvards ir pie autorizacijas

brends protektors izmers skaits ir tabula kas jaizvada.. (protektors satur gan burtus gan ciparus, ari izmers satur abus (225/55R17))

 

latviesu burti (garumzimes) diezvai tiks izmantoti...

 

ps cik gudri butu njemt kadu parastu open source login skriptu un pielagot php kodu savam vajadzibam ? vai labak pasham meginat ko uzcept tadejadi censoties izvairities no iespejamajiem caurumiem ?

Link to comment
Share on other sites

Ja pašam ir pa spēkam, tad veido pats savu login skriptu, jo, godīgi sakot, tur nekā tāda nav. Ja zināšanu nav, tad gan vari ņemt gatavu (vai samaksā citam, kas uztaisīs tavā vietā). Pašam čakarējoties, visticamāk, uztaisīsi vēl caurāku nekā paņemot kādu gatavu.

 

PS. Vispār jau pie autorizācijas vajadzētu pietikt ar username + pass bez vārds, uzvārds.

Link to comment
Share on other sites

un lietotajam pateikt kads bus logins / pw ? hmm ideja laba, parcis sho veidojumu lietosim lokali, cerams :)

 

Nu pag - nejauc reģistrāciju ar autorizāciju. Reģistrācijā gan vari prasīt visvisādus datus, bet autorizācijā vajadzētu pietikt ar username/password. Bet vispār - ja tu saki, ka tā ir iekšējā sistēma, tad no reģistrācijas ir maz jēgas. Tā pat nebūtu vēlama, varbūt.

 

Par tabulām - neizmanto to ucs, tev viņu 99.9% nevajag. Izmanto utf8. Un nesauc tabulu par "tabulu". Izdomā reālu nosaukumu. Varchar(20) nebūs par īsu ?

Link to comment
Share on other sites

cik es saprotu tie ir 20 simboli, tas manuprat butu pietiekams garums prieks logina/pw

 

par autorizaciju tur vaidzetu ta lai varetu ieksa sistema esot pievienot tos dazhus juzerus unvis.. registraciju tiesam nevaig..

 

utf8_general_ci ir pareizs ko esmu iemetis pie tabulas ? ucs vienkarsi sajaucu un kartigi neparbaudiju ko saspiedu :(

Link to comment
Share on other sites

utf8_general_ci noziimee, ka kaartoojot vai mekleejot, lv burti netiks gluzhi pareizi izmantoti, bet taa kaa tu teici, ka diezvai tie buus, tad taa nav probleema.

 

Tev tie 20 simboli ir visiem varchar laukiem ne tikai username un pass.

 

Paroli vispaar ieteiktu glabaat hash formaata - md5. Tad gan lauku vajadzees garaaku.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...