Jump to content
php.lv forumi

Pārvilināšanas prasības profesionāļiem


codez

Recommended Posts

Tātad jautājums sekojošs, principā domāts augstākā līmeņa profesionāļiem (programmētājiem), kuri sēž pietiekami siltās vietiņās:

Kādam jābūt piedāvājumam, lai jūs pārvilinātu strādāt pie jauna, daudzsološa projekta, kura izstrādes termiņš ir aptuveni 1,5 gadi.

Prasības būtu:

- 1,5 gadus veltīt sevi šim projektam, praktiski atsakoties no privātās dzīves un dzīvojot komūnā, kura nodarbojas ar projekta izstrādi;

- strādāt vairāk par 40 stundām nedēļā un darbā veltīt visu sevi projektam;

 

Pamatā būtu:

- Nodrošināta dzīvesvieta (Latvijā, ne Rīgā, dzīvesvieta vienā ēkā ar darba vietu);

- Darbs aptuveni 10 cilvēku grupā, kuriem ir līdzīgi nosacījumi;

- Ēdiens, masāžas, baseins, trenežieri, ...;

 

Tātad, ko jūs vēlētos, lai piekristu piedalīties šādā projektā? Izsakiet jebkādas vēlmes saprāta robežās!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ko nozīmē atteikties no privātās dzīves, kas pat ar sievietēm nedrīkstētu satikties? Ja tā, tad tas ir muļķīgi, cik tad ilgi tie programmeri tur šķaidīs tās sienas baltas??

 

Nu tur jābūt labam līgumam un pamatīgām summām, lai jebkurā gadījumā pa to 1.5 gadu paliek pāri žūksnītis, nu vismaz savi 20'000 Ls kopā pāri tīri paliktu... + iknedēļas bezmakas prostitūtas (vēlams vienas un tās pašas, lai zin kaut cik...)

Link to comment
Share on other sites

Labi ar to atteikšanos no privātās dzīves tiešām varbūt pārspīlēju, bet nu doma bija tāda, ka, ja jums ir draudzene vai sieva, vai bērni, tad viņa un viņi var dzīvot ar jums kopā, bet tad jābūt tā, ka tas neietekmē jūsu spējas pilnībā nodoties projektam. Darbs tai skaitā arī sestdienās un svētdienās.

 

 

Daudzološs, piemēram, varētu nozīmēt, ka projekta vērtība kādu laiku pēc izstrādes varētu sasniegt $1G.

Tad varu nedaudz precizēt virtuālo piedāvājumu:

Ja tiktu piedāvāts 1% no projekta daļas, kas veiksmīgas realizācijas gadījumā varētu sasniegt $10M.

 

Tātad jautājuma būtība vairāk ir tāda. Ka, ja runātu par algu, tad profesionālis, kurš grībētu, piemēram, summu 2-3K Ls uz rokas mēnesī par šādiem stingriem nosacījumiem. Vai viņš būtu gatavs piekrist par 1kLs mēnesī uz rokas, ja saņemtu 1% projektā.

Principā gribētu dzirdēt, cik jūs piekristuu objektīvi, nepārspīlējot savas spējas, saņemt, ja tikai saņemtu samaksu par darbu un uz cik piekristu, ja jums dotu 1% projektā?

 

Bubu, es neatbildēšu pagaidām uz šo jautājumu, lai nesajauktu jums pārējiem domas.

Link to comment
Share on other sites

Ah tad atalgojums ir tas projekta "daudzsološums". Es katrā ziņā tur nesaskatu neko daudzsološu. Tā ir tikai nauda - atalgojums/alga par darbu. Nekas daudzsološs. Tikpat labi darbs var gadīties datu ievadīšana no exceļā uz SQL datuāzei. Garlaicīguma kalngals, kuram es ne par ko nepiekristu.

Es tev neprasu, protams, tagad tev te pateikt konkrēta projekta specifikāciju vai to daudzsološamību, bet nu tas ir tas, ko man gribētos dzirdēt (konkrēti un pārliecinoši) papildus taviem plikajiem cipariem, kas izklausās pēc izrautiem no zila gaisa.

Link to comment
Share on other sites

Es tikai nesaprotu - kur tāda steiga, ka jāstrādā vairāk par 40h un sestdienās/svētdienās. Kāpēc nevar paņemt papildus 2-3 cilvēkus un dzīvot visi pienācīgi? Pārāk jau nu netipiska situācija, lai uz kaut ko tādu kāds parakstītos.

Link to comment
Share on other sites

bubu, atalgojums ir tikai tas, kas ir jebkuram nepieciešam, kaut vai, lai nopirktu drēbes, utt.

Daudzološums šijā gadījumā ir paša projekta potenciālais apjoms, tātad izmantotās tehnoloģijas būs vienas no progresīvākajām.

Atkārtoju, jautājuma būtība ir, vai dēļ 1% un algas ap 1000Ls potenciāli lielā un pilnībā tā realizēšanai finansētā projektā, jūs būtu gatavi atstāt kādu siltu vietiņu, kur esat pašlaik, un 1,5 gadu nodoties projekta realizēšanai. Projekts protams būs augsti radošs, inovatīvs un interesants.

Šis jautājums gan vairāk domāts TOP 5% programmētājiem.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc nevar paņemt papildus 2-3 cilvēkus un dzīvot visi pienācīgi?

Tāpēc, ka viens cilvēks 3 laika vienībās var izdarīt daudz vairāk kā 3 cilvēki katrs vienā laika vienībā.

Pietam koncentrēšanās uz projektu pilnībā, padara proejkta izstrādi daudz kvalitatīvāku un ātrāku.

Un tas, ka programmētājs ir gatavs piekrist šādiem nosacījumiem, garantē arī to, ka nebūs tā: atnācu, nostrādāju savas stundas, aizgāju, vairāk mani nekas neinteresē.

Tāpat arī pastāv daudz psiholoģisku aspektu, kuri saistīti ar komandas darbu, utt, kurus šai topikā nevēlos iztirzāt.

Link to comment
Share on other sites

Tikai viens komentārs. Redz, Google saviem darbiniekiem ļauj strādāt 4 dienas + 1 diena pie viņu pašu projektiem. Tā viņi mēģina panākt produktivitāti, radošumu utt.

Tev tiešām šķiet, ka ieslogot 10 cilvēkus uz posotru gadu teju cietumā un liekot viņiem strādāt 7 dienas nedēļā tu iegūsi baigo produktivitāti un darba sparu pusotra gada garumā? Viss ko šādi var iegūt entuziasmu pirmajam mēnesim (jo acīs grozīsies lielie cipari), bet tas arī viss. Manuprāt galīgi nepareiza pieeja. Bet nu es jau nez - neesmu no tiem top 5%.

Link to comment
Share on other sites

Endij, pasaki man kādu fundamentālu inovāciju, kuru Google programmētāji ir radījuši un kura ir sasniegusi kaut cik ievērojamus apjomus?

Ja nemaldos, Google vēljoprojām 99% savas peļņas saņem no Google AdWords, kur 1/2 aptuveni ir no Google search un 1/2 no ārienes.

Link to comment
Share on other sites

Teju visi Google produkti (atskaitot pārpirktos) ir kāda Google darbinieka iesākti tajos 20% free time. Ja liela daļa no viņiem nav inovatīvi (vienalga - funkcionāli vai UI)- kāpēc cilvēki to lieto? Un ne jau naudas ienākumu lielumā mēra to vai produkts ir inovatīvs vai nav. Varētu tev arī nosaukt "inovatīvus" risinājumus no reālās dzīves, ne tikai "e" pasaules, bet domāju, ka tas nav nepieciešams.

Turklāt kāpēc domā, ka lai Adwords strādātu tā kā tas strādā sevī ietverot tikai to darbu ko Google darbinieki veikuši tajos standarta 80% laika? Kā arī - kā lai mēs zinām to, ko Google darbinieki dara savos 20% aizkadrā? Piemēram, Google ir viens no lielākajiem serveru ražotājiem, kā arī viens no vadošajiem kantoriem AI izpētē - tagad ej nu izzīlē - cik daudz attiecīgajās sfērās artavu devusi tieši lielā brīvība. Mēs varam tikai spekulēt.

 

Nezinu - man līdz šim bija licies, ka TOP koderi ir kā mākslinieki - radoši cilvēki. Un radošu cilvēku nedrīkst ielikt tik trakos rāmjos. Turpretī rāmjos varētu likt mazos pelēkos robotus, kurus, cik es saprotu, jūs nemaz nemeklējat. Bet nu jums jau labāk zināt. Tomēr, ja groza tik lielas summas, tad jau kaut kādai pieredzei vajadzētu būt...

Link to comment
Share on other sites

Ljoti daudzas IT kompanijas atsakaas no standarta 8 stundu darba dienas (teiksim no 9-18 + 1h pusdienam) ...

(pat M$ kompanijai ir nodalja ar sadu nestandarta darba grafiku --> kura starp citu ienes samara daudz intresantu ideju un risinajumu)

Jo pieradijies ka brivs darba rezims rada lielaku pievienoto Vertibu ...

Programesana tomer ir Radosh proces, un NAV iespejams radiit kautko jaunu un stabilu, ja dotaja briidi galva nestrada (neizgulejies, stresains utt...)

Pat daudzas LR kompanijas programmetajiem un IT specialistiem ir briivs darba grafiks , protams janjem veraa arii komandas darbs, kuram nakas pieskanjoties....

---

codez --> ar sadu pieeju panaksi, ka dalja cilveku neisturees un vienkarsi projekaa viidu aizies .... Un nekadi lieegumi nepaliidzes, jo atliks tik vien pieradiit ka nodarbinaji vairak kaa 8h dienaa ... + tiesajoties vel dabuusi samaksaa darbiniekam (kurs aizies) kompensaciju par virsstundaam ...

---

Lielaku darba addevi var panakt palielinot darbiniekiem briivibu + lielas premijas, par inovacijam & virstundaam ...

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...