Jump to content
php.lv forumi

Kādus frameworkus izmantojat?


tomaac

Recommended Posts

Izmantoju paštaisītu MVC, ātrs, tīrs OOP, viss, kas ikdienā vajadzīgs: automātiska css, js, serverpuses ajax apstrādes pievienošana moduļiem, tāpat automātiska templeitu ielāde ar iespēju izvēlēties alternatīvus templeitus. automātiska bibliotēku un modeļu ielāda, nevienā failā nav jāraksta include. Pie templeitu sistēmas ir arī tulkošana no db ar automātisku iztulkotā templeta kešošanu. db un autentifikācija realizēti kā singletona paterni. Ir iestrādāta arī kveriju logošana. Un tas viss kopā aizņem tikai 10kB PHP koda.

Link to comment
Share on other sites

Cik esmu saskāries ar Symfony, galīgi viņā nevaru iebraukt, sit mani nost. :D

 

Nācās pastrādāt ar dažiem symfony veidotiem projektiem un teikšu uzreiz, ka tā visa freimworku padarīšana kaut kā vēl nepatīk.

 

Runājot par symfony, bija vienas firmas lapa, kura veidota uz symfony, lapas faili vairāk nekā 2 000, tik pat labi to visu varēja izveidot ar parastu php ar daudz mazāku datu apjomu. Iedomājies, ja tev dienā ir vidēji kādi 2 - 3 projekti jāpārnes no viena servera uz otra, kur katrs projekts ir pārbāsts ar nevajadzīgām fīčām.

 

Neesmu vēl šajās lietās profs, bet pārsvarā izmantoju pārkodētu phpbb engine, sākumā izveidoju uz viņu CMS sistēmu, kuru vēlāk varu pielāgot kā vien vēlos, tātad sanāk, ka phpbb engine man kalpo kā viens liels Freimworks.

 

P.S. Nedaudz te samurgojos, neesmu vēl pamodies.

Link to comment
Share on other sites

Tādēļ lietojot symfony vispirms vajag iziet šim cauri - http://www.symfony-project.org/askeet/1_0/en/

Pēc tam jau var sākt izmantot šo - http://www.symfony-project.org/book/1_1/

Bet ja vēl pēc tā tu nevari iebraukt, tad atvaino, tu esi zābaks. :)

Un domāju symfony nav paredzēts kaut kādai blogu, firmas mājas lapu izveidei, tam var izmantot drupal`us, wordpress`us utt, tas ir paredzēts daudz lielākiem projektiem.

Link to comment
Share on other sites

Es esmu strādājis mazliet ar zend freimworku, arī šajā forumā esmu prasījis par citu domām par šādām lietām. Tomēr jāsaka ka man tā doma ar freimworku nepatika, es taisīju lapu uz MVC bāzes un tā arī ir tā lieta kas man neiepatikās. Esmu dzirdējis ka zend bibliotēkas var izmantot arī bez MVC struktūras (cake php itkā nēsot tāda iespēja, bet apgalvot neņemšos, zinu tikai no forumiem), tādu lietu gan ir vērts skatīties.

 

Man īstenībā ne visai patīk tā pārlieku lielā automatizēšana, tāpēc arī labāk patīk pašam veidot savu struktūru un izmantot papildus kodu kā pievienojamas klases.

 

Daudz tāda veida klases var atrast pear lapā. Pagaidām vēl neizpētīju viņu ļoti labi, bet šo to esmu jau izmantojis.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Endijs, man pietiek ja piemeram tu pasaki, ka par to nav jasatraucas, viss okei es par to vairs nedomaju, saprotu ja lens es mulkjis, varu laboties nav probleemu...

 

tagad vispar pielauju, ka uz win dev bremzee translate file gnutext vai kaa vinji tur bija ielaade...

Link to comment
Share on other sites

Squad - es nevaru apgalvot, ka nav jāsatraucas. Frameworki (ne tikai ZF) rada visai lielu aizturi izpildē. Taču ir vairāki veidi kā visu paātrināt. Ir paņēmieni kodēšanā ko labāk neizmantot un ko izmantot. Tāpēc ir jāskatās kāpēc ir lēni - vai tas ir tāpēc, ka bremzē kāda ZF koda daļa, vai tāpēc, ka neoptimāli izmanto kādas funkcijas, vai tāpēc, ka neizmanto kaut kādus caching utt.

 

Tāpēc paņem Xdebug - palaid profaileri un paskaties uz ko tieši iebremzē. Ja secini, ka kāda ZF daļa rada īpašu bremzi, tad par to vajag ziņot. Tagad notiek darbs pie ZF 1.7, kuram akcents tieši likts uz optimizāciju. Tiek uzklausīti dažādi piedāvājumi utt. Ja tu pats nevari noziņot - pasaki ko esi secinājis un es developeru mailinglistē padošu info tālāk.

Edited by Endijs
Link to comment
Share on other sites

paldies. bye bye ZF. es gribu developet un aatri nevis lasit manuaali un stukot to ko esmu izkodis kaa uztaisit ar php tagad kaa taisit ar ZF.

 

 

ne ne ne... gribu uz riitu redzet gatavu aplikaciju, pabeigut darbu nevis "priecateis" apr jaunapguto zend klasi un cik kruti viss autoloadojas bet nekas neiet uz prieksu.

 

domaju attistit dazas savas klases lidzigi ka te rakstija iestrades ir.

Edited by Squad
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...