Jump to content
php.lv forumi

include


xfr33

Recommended Posts

Lieta tāda, ka man lapā uzlikts include("text.txt");

Tai text.txt ir teksts, kuram ir garumzīmes, bet lapā kad atver garumzīmju vietā ir kvadrātiņi!

Ir uzlikts utf-8 kodējums pašai lapai, jo nezinu vai txt failam kko tādu var uzlikt. Nezinu, ko darīt lai garumzīmes parādās.

Palīdzēsiet?

Link to comment
Share on other sites

nu teorētiski tā arī ir, ka mājas lapas uz notepad var uztaisīt.

Un txt failu vērt vaļā ar teiksim notepad++... nu tā ir smagāka programma, kas vairāk kompja resursus patērē, tādēļ vienkāršāk ar notepad!

Link to comment
Share on other sites

smagi ir netbeans, komodo, varbūt tie, kas uz eclipse bāzes, ja šiem saliek kaudzi ar pluginiem. notepad++ nu galigi nav pie smagajām.

kompja resursi jau ir tāpēc, lai viņus tērētu, nevis lai priecātos par brīviem 99% cpu un 7.5gb ram'a

Link to comment
Share on other sites

xfr33, nevis teorētiski, bet gan praktiski tā ir un es turpinu tā darīt. Ja kaut kas servera pusē jāizdara, tad salīdzinot ar vi (un nemākot ar to pilnvērtīgi strādāt), notepad liksies gluži kā pasažieru laineris salīdzinājumā ar no stumbra izgrebtu laivu.

Link to comment
Share on other sites

aleksej, nu tur tev taisnība :)

bet nu pats es labāk pagaidām izmantoju, kādu programmu priekš teiksim php rediģēšanas, kurai ir arī vairāk funkcijas - galvenais, lai ir syntax check.

Pārējais jau it kā ir ok. Protams var vēl vēlēties lai kad ieraksta atverošo tagu uzreiz uzraksta aizverošo tagu, bet tas tā :)

Link to comment
Share on other sites

Es savukārt neko nemainītu pret FAR'u, kurā gan php, gan python, gan C/C++ un daudz ko citu rakstu un kompilēju ;)

 

xfr33: tava kārtējā topika nosaukums ir pilnīgi bezjēdzīgs. Tā vien uz drazu uzprasās...

Link to comment
Share on other sites

Es gan datoram videokarti un monitoru, kas lielāks par kalkulatora ekrānu, pērku ar tādu aprēķinu, lai viņai arī būtu, ko darīt, nevis tipa 80x25 ekrānu zīmēt. :D

 

Sauciet mani par izlepušu, bet nesaprotu es konsolisma idejas, ja ir pieejami jēdzīgāki interfeisi ( kaut gan lietot Notepad2 tādā gadījumā laikam skaitās nedaudz divkosība, bet tas vismaz nav kaut kāda DOS-style atlieka ).

Link to comment
Share on other sites

to Kavacky: konsolisma idejas splepjas atrums (far,putty,TC)

 

tas var but ne biku nepatemu, ilgu laiku lietoju explorer'u ka logi baiga jautra lieta utt, tagad vispar vinu killoju un izmantoju total commander

Kapec: atrums, atrums, sac aizmirst, kas ir pele (:

Link to comment
Share on other sites

Nu nez vai konsoles programma ātruma ziņā stāv līdz IDE, kas tavā vietā taisa autocomplītu un fju parametru lookapus (kas php ir ļoti būtiski, ņemot vērā tā haotiskumu).

 

Citādā ziņa, protams, nenoliedzu, ka ar tastatūru iemācoties strādāt var daudz ātrak visu izdarīt. Bet, pačukstēšu, lielākā daļa ja pat ne visi grafiskie redaktori arī atbalsta šortkatus visādus. ;)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...