Jump to content
php.lv forumi

Kopēšanas iespējas noņemšana un onlaine apskatīšana


xfr33

Recommended Posts

Bildes tādā veidā nav vērts aizsargāt, pat ja lietotājs būs galīgs muļķis visā šajā lietā un nezinās kur meklēt tmp folderus uz datora kur bildes jau ir saglabājušās, vai arī kā šeit jau minēja piemērus, tad viņš vienkārši atverot lapu nospiedīs PrintSrc un iekopēs to visu ekrānu kaut vai photoshopā un izgriezīs bildes vietu (lameru variants, bet strādās labi).

 

Ja gribi aizsargāt kaut cik bildes tad labāk liec uz bildēm virsū tādu kā ūdens zīmi, vai kā pareizāk izteikties, kaut vai saita nosaukumu transparentu šķērsām pa diagonāli bildei, lai to izdarītu var izmantot php funkcijas attēlu apstrādei, protams php manuālī viss tas ir (links).

 

Tas protams neiaizsargās no kopēšanas, bet tomēr būs vismaz uz bildes atsauce uz avotu. No savas pieredzes varu pateikt ka transparentā logo vai saita nosaukuma bildei labāk izmantot png, jo caurspīdīgums labi strādā un php atbalsta šo formātu, nu, bet tas jau katram pašam jāizvēlās kādu risinājumu viņš izmantos.

Link to comment
Share on other sites

tavs lameru variants nestrādās, ja ekrāna izšķirtspēja būs 800x600, bet bilde būs lielāka.

 

bet ja baigi vajag aizsargāt bildi, tad var uzlikt zīmi virsū.

vēl ideja, sūtīt bildi kā stringu (aizkodētu piemēram), tad klienta pusē ar flešu vai javu atkodēt un rādīt, un rādīt nevis visu bildi, bet tikai daļu, kā http://osy.lv/ (pa labi thumb, pa kuru braukā ar rāmīti).

bet vai ir vērts tā čakarēties

Link to comment
Share on other sites

osy, nav izpildījis manu pirmo nosacījumu, tobiš nav uztaisījis bildi kā stringu un aizkodējis to ar kādu algoritmu..;]

 

savādāk protams, es ieslēdzu firebugu (vai arī ko citu) un skatos ko viņš tur kačā tajā fleshā

Edited by nemec
Link to comment
Share on other sites

Nu tas lāmeru variants ir tikai kā piemērs, pie tam arī ar visu mazo izšķirtspēju teorētiski var salīmēt bildi pa daļām pārbīdot to un kopējot atbilstošo apgabalu, čakars, bet iespējams.

 

Nav jēdzīgākas aizsardzības par zīmes likšanu uz bildi, grozies kā gribi, kas ir uz ekrāna ir dabūjams kā attēls un tas salīdzinoši ir daudz vienkāršāk nekā mēģināt krāsot nost uzliktu caurspīdīgu uzrkastu, bildi vai vēl kaut ko.

Link to comment
Share on other sites

nju .. es nezinu vai sis ta darbosies bet tiem kuri izmanto right click un save image.. tad varetu lietot

 

tipa izveido .gif vai .png 1px/1px transparent bilditi un

 

<img src='images/transparent.gif' width='512' height='241' style='background:url("images/manabilde.jpg");'> protams savus w/h saliec

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...