hackerman Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Man tiek dots ieraksta datums, kuram ir jāpiemeklē piemērots fails arī pēc datuma/laika (lai precīzāk piemeklētu var izmantot arī faila nosaukumu). Piem., fails jaanis-1217909004. Meklēt tikai pēc vārda nevar, jo vārdi atkārtojas. Nu rēali, ja es dabūju ierakstu vārdu "jaanis" pl.14:00, tad man vajag sameklēt visus failus, kuri ir ar nosaukumu "jaanis" stundas intervālā. (Pastāv iespēja, ka faili būs vairāki, bet pārsvarā jābūt vienam failam.) Kā to reāli varētu panākt? Visa informācija atrodas datubāzē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Faila nosaukums vienmēr pēc šablona "vārds-datums" (īsti gan neiebraucu kāds tas datum formāts tur ir) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted August 5, 2008 Author Report Share Posted August 5, 2008 Nu jā... Bet visa informācija atrodas datubāzē un pašlaik datums ir atdalīts no nosaukuma (to var attiecīgi pielabot, bet man likās, ka tā būs ērtāk). Bet, jā, nosaukums tādā ziņā paliek nemainīgs. Nu reāli ir tikai kādi 12unikāli faila nosaukumi, kuriem ir piesaistīts unikāls datums/laiks. Datuma formāts - time(); Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Nu ja jau atdalīts, tad jau vispār ideāli. $time_start = mktime(...); $time_end = mktime(...); SELECT * FROM blabla WHERE name = 'jaanis' AND time BETWEEN $time_start AND $time_end; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted August 5, 2008 Author Report Share Posted August 5, 2008 Paldies, šitais te derēs. Ja godīgi, nemaz nezināju par tādu BETWEEN :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Nu, bez tā jau arī var iztikt: WHERE time => $time_start AND time <= $time_end; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts