Jump to content
php.lv forumi

Ir vērts visu rakstīt tikai iekš xhtml strict?


404

Recommended Posts

Esmu iesācējs html lietās,tāpēc interesanti būtu uzzināt jūsu viedokli par xhtml paveidu XHTML 1.0 Strict. Nezinu,cik pareizi daru,visu kodu rakstot tikai saskaņā ar to,nevis transitional.Pēc idejas it kā tas,ja pareizi saprotu,ir "vistīrākais" un pārlūkiem visvieglāk uztveramais variants,bet kā ir patiesībā? Kā īsti ir ar tām priekšrocībām,ka pats kods it kā tiek apstrādāts ātrāk,bet pārlūkam jau tāpat jāiziet cauri css,ņemot visu no turienes-rezultātā nav tas pats,kas visu likt ar transitional,un neuztraukties par visiem tiem strict aizliegtajiem style,align un color? Paši šo lietojat,un kādos gadījumos? Galvenokārt interesē,cik korekti to uztver visi pārlūki un vai nav kādas problēmas ar to visu gaidāmas rezultātā.Pirmais,ar ko jau saskāros-piemēram,ja lapa atrodas uz bezmaksas hostinga,visu nojauc provaidera reklāmas banneris vai links,radot kadas 30 kļūdas pirms tam validā lapā ;D Tāpat ir grūtāk arī sakārtot lapas izskatu(manā gadījumā-wap lapa ne web) Ir kādam pieredze,kā uz css reaģē dažādi telefoni,piemēram?

 

Labojums-ne wap lapa,bet ar wap paralēli xhtml lapa :)

Edited by 404
Link to comment
Share on other sites

Nē, nu, ja vari visu, visu uzrakstīt saskaņā ar to, tad ir ļoti jauki.

Par wap - labi bija laacz.lv aprakstījis

Es lietoju lielākoties xhtml transitional. Man ir tikai tā priekšrocība, ka lielākoties manā pārziņā nav attēlojums pārlūkā. :)

Link to comment
Share on other sites

Nav liela atšķirība, ko tu izmanto.

Izmantot style, color un align atribūtus HTML kodā jebkurā gadijumā būs slikts stils.

 

Par to cik pārlūkam viegli vai grūti - reāli dzīvē nav atšķirības. Un btw, pamēģini XHTML Strict režīmā izmantot, piemēram, inline style vai align. Redzēsi, ka tāpat darbosies.

Edited by andrisp
Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka Transitional ar ļoti korektu sintaksi. Un vēl - bieži praktisku iemeslu dēļ nav iespējams realizēt Strict. Virkne ne-valīdu lapu darbojas normāli uz browseru, virkne valīdu lapu ir ļoti valīdas, bet ne visai labi izskatās... webs ir joma, kur nav vienas taisnības un izskatās, ka arī nebūs...

Link to comment
Share on other sites

Tā kā lapa man ir tieši uz telefoniem orientēta,tad nekādas tabulas un grafikas nav plānotas,vienīgi tā lai būtu daudzmaz tīkami arī no pc ielūkoties.Pagaidām ar css un dažiem div class visu vajadzīgo ir izdevies panākt,bet nav skaidrības,kā to ņems dažādi telefoni pretī. Paralēli jau ir arī wap-ielikšu iespēju pārslēgt. :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...