Mikijs Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Sveiki, gribētu zināt kā es varu uzzināt par pagājušu datumu, zinu ka to varētu izdarīt ar "strtotime" funkciju, bet īsti nesaprotu Tātad ja man ir $laiks="2008-07-23"; un man ir sodienas datums $now="2008-07-28"; ka lai piemeram iegustu tipa if($now>$laiks) echo "ok"; ? tatad gribu parbaudit vai tads datums jau ir bijis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted July 28, 2008 Author Report Share Posted July 28, 2008 paldies, piedodiet es jau atradu $exp_date = "2006-01-16"; $todays_date = date("Y-m-d"); $today = strtotime($todays_date); $expiration_date = strtotime($exp_date); if ($expiration_date > $today) { $valid = "yes"; } else { $valid = "no"; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Varbūt kļūdos, bet datumus YYYY-MM-DD formātā varēja salīdzināt tāpat nepārvēršot nekādā citā formātā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Jā, var mierīgi salīdzināt. Arī pat ja - zīmju vieta ir / vai : vai atstarpe. Galvenais lai gads ir pa kreisi no mēneša, un tas pa kreisi no dienas. Un lai visiem ir leading zero pielikts klāt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts