Jump to content
php.lv forumi

Par darbu offisā..


Prayer !!

Recommended Posts

Sveiki..

 

Es vēlējos zināt kāda ir darba gaida kad strādā birojā piem.. ņemot vera 2 situacijas, kad tu esi tur viens un kad esat vairāki.. lab par to ja esi viens tad pats dari cik gribi bez maz vai galvenais ka darbs padarīts.. bet piem ja ir vairāki, kā tad ir? esmu parliecināts, ka an wtā ka tu bez maz vai visas 8 stundas esi ieurbies kodā un viss.. es piem esmu pieradis stradāt mājās, brīvā režīmā.. gribētos izmēģināt strādāt kommandā dzīvē.. vai darba devējs neuzliek parak daudz darba? :D ka pat nevar pagūt visu izdarīt.. vsp gribu zināt kā ir strādāt tādās darba vietas, varbūt padalieties pieredzē?

Link to comment
Share on other sites

Tu gribi strādāt, bet negribi, lai ir daudz uzdevumu? Cik pieredze rāda - uzdevumu ir vairāk kā var padarīt. Vienmēr darbu saraksts ir sarakstīts stirpi uz priekšu. Cita lieta ir - cik daudz no tevis prasa,lai no attiecīgā saraksta konkrētajā dienā izdari.

 

Būtībā manuprāt ir tā - jo vairāk izdari, jo vairāk saņem. Attiecīgi - jo vairāk slaisties - jo mazāk saņem. It kā loģiski, ne? Līdz ar to, ja gribi iet strādāt, bet negribi, lai tev visu laiku ir ko darīt - tad arī negaidi, ka saņemsi baiso ciparu.

 

Tā teikt - tev ir jānopelna darba devējam vismaz 2x vairāk nekā tu pats galā saņem.

Edited by Endijs
Link to comment
Share on other sites

Tas taču viss atkarīgs no firmas un no tā vai konkrētā periodā ir daudz vai maz projekti jātaisa. Būtībā, ja firma nodarbojas ar parastu mājas lapu veidošanu, tad ir vienalga vai ir 3 vai 1 koderis, jo tāpat pie viena projekta strādās viens koderis nevis 3 koderi.

Link to comment
Share on other sites

esmu parliecināts, ka an wtā ka tu bez maz vai visas 8 stundas esi ieurbies kodā un viss..

Mums darbā ir tā, ka tās 8 stundas ir jāurbjās kodā. Bet neviens jau tevi nesitīs, ja ik pa laikam nedaudz atpūtīsies, pastaigāsies, skatīsies griestos, whatever. Mēs, piemēram, esam konferenču telpas galdu pārvērtuši par ping-pong galdu. Tad arī apmēram reizi divās stundās cauru dienu ejam ping-pongu spēlēt (uz 10-20 minūtēm). Esam riktīgi profi ping-pongā :)

Darbs, kā jau Endijs saka, vienmēr ir vairāk nekā spēj padarīt. Tas tad ir priekšnieka/darba vadītāja darbs - saplānot ko un kā darīt, sadalīt darbus uz cilvēkiem, kas vislabāk konkrēto lietu māk, salikt termiņus utt. Man par to nav jādomā (par to, ka darbs par daudz). Man ir uzdevums uzprogrammēt ko konkrētu un to es daru. Izdaru, ņemu nākamo. utt.

 

Ir, protams, dienas, kad darba ir atliektiem galiem un visu vajag ātri izdarīt (termiņs relīzei nāk klāt, un slikti bija saplānoti darbi, vai kāds arī ir noslinkojis). Bet tas ir ļoti reti un parasti uz ne vairāk kā pāris dienām. Viss ļoti atkarīgs no konkrētās darba vietas un ko tur jādara.

Link to comment
Share on other sites

hmm paldies.. :) vel papildus jautajums, kada veida jus atradāt shos darbus, sludinajumos, meklejat uznemumiem vakances, vai caur paziņām.. es godigi sakot paskatijos sludinajumos, tur vsp neka naw "pedeja laika vismaz"

tgd atradu paris uznemumu lapas kuras izstrada webus paskatijos vakances un domaju sazinaties :)

bet pieredzes shadas lietas naw diemzēl :/

Edited by Prayer !!
Link to comment
Share on other sites

ups.. es shito atrasi zinaju biju piemirsis.. :D es kā muļķis mekleju zip.lv :D:D:D kkads jauns sludinajumu delis.. ja shitaja ir paldies ;) tikai baidos ka tur prasis izglitibu augstako vai nepabeigtu auzgstako bet nejau visos ok liels paldies pamekleshu :)

Link to comment
Share on other sites

Ievietoju savu CV cv.lv un katru dienu zvanīja kāds, kas aicināja uz pārrunāt. Pats neko nemeklēju. Un tad jau izvērtēju vai es tādā uzņēmumā gribu vai negribu strādāt. Bet nu darbu programmētājiem vismaz šobrīd nav grūti atrast. Pat īpašu piepūli nevajag lai kaut ko atrastu.

Link to comment
Share on other sites

Man sākumā bija grūti pierast ka ir jāstrādā offisā, bet tagad ir tiešam patīkami strādāt komandā jo man paverās vairāk iespējas, tiklīdz ko vaig pagriežos un saņemu visu palīdzību + php.lv/f .. Darba devēji mums vnk perfekti un vispār viss šis pasākums ir labākais kas ar mani bijis :) ...

 

Darba jau nav tik daudz.. Ja to rūpīgi paveic...

Nav jau vislaik jāsēž .. izej uzpīpē.. vai aizej līdz veikalam, vai pa dienas vidu uz kino kaut aizej.. pa parku pastaigā.. līdz mājām aizbrauc...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...