Jump to content
php.lv forumi

Atgūt failu


hackerman

Recommended Posts

Heh, nav jau man pirmā reize, kad (pieklājīgi sakot) pazaudēju svarīgus failus. Līdz šim nekad nav sanācis atjaunot. Bet šoreiz es lieku lielas cerības, ka tomēr atgūšu, jo man nav tā standarta situācija.

Parasti cilvēks (arī man tā ir bijis) attopas tikai pēc HDD formatējuma. Šoreiz man tā nav, nav noticis nekas, pat restarts nav bijis. Un pazaudēju muļķīgi - biju uzkodējis vienu saitu un gribēju pielikt klāt gatavu ajax vērtēšanas sistēmu. Un kad kopēju iekšā tos failus, man prasīja vai pārrakstīt pāri esošajiem. Nu bet tajā dialogā gāja runa par mapi "Images" un es kaut kā automātiski nospiedu "Yes to all".

Un tā rezultātā pārrakstījās arī mans index.php.

 

Man ir cerības atgūt šo failu? Miskastē jau, protams, nav, jo es jau "pārrakstīju" pāri... Bet varbūt windows pēc noklusējuma kaut ko saglabā? kāds tmp fails etc. Nu vienalga, kas....

Link to comment
Share on other sites

Nav cerību. Būs tev tagad mācība turēt savas sources versiju kontroles sistēmā (kā bonusa fīča - sava veida automātisks backups). Iesaku paksatīties uz SVN. Ērta un vienkārši iesākama lietošanā.

Link to comment
Share on other sites

Kā daudz SVN? Serveris ir viens - http://subversion.tigris.org/

Turpretī klientu ir daudz. Izvēlies kāds tev tīkas. Kautvai defaulto komandrindas svn.exe.

Windowsam TortoiseSVN ir imho labākais. Pie tam, ja repozitorijam piekļūsi kā failiem (caur file:// protokolu), tad nekāds standalone serveris nebūs vajadzīgs. Katrs klients māk darboties ar SVN repozitoriju pa tiešo.

Link to comment
Share on other sites

Ja negribās ķēpāties ar SVN, tad ir arī cits variants. Piemēram, kodēt vajag ar Eclipse vai tamlīdzīgu rīku. Eclipse saglabā failiem history. Piemēram, 10 iepriekšējie faila stāvokļi. Ļoti labi noder lai apskatītu kādas izmaiņas failam veiktu, ka arī kādu pārrakstīšanu gadījumā atgūtu failu saturu (protams, pārrakstīšanas gadījumā izmaiņas pēc pirmspēdējās saglabāšanas jau būs zudušas).

Link to comment
Share on other sites

Ja negribās ķēpāties ar SVN, tad ir arī cits variants.

jaa ir gan, visprimitivakais backups ... atsevikja direktorija ...

---

IMPHO ja straada tikai lokali (viens pats) tad SVN aizkave darbu ... pec katras darbiibas jauplado uz servera (caur SVN ) ... diezgan neeri ....

kautgan tad var izmantot 2 atseviskjas direktorijas , izstrades un final (pedejo caur SVN ) ...

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

Nesaprotu, kas tur ko ķēpāties ar svn.. Divi/trīs klikšķi un source nocomitota. Nav jau nekas manuāli jāuploado (kā būtu jādara atsevišķa foldera vai ftp gadījumā). Tāpatās arī divi klikšķi - un source updeitota no servera.

 

Nav jau jākomitto pēc katras darbības (like vienas funkcijas uzrakstīšanas). Vajag pēc katra taska. Vai arī vienkārši vakarā - kaut arī neizdarīts tasks nav izdarīts, bet komiitu var izdarīt brančā un vēlāk samergot ar trunku.

 

Man, piemēram, SVN arī vienam pašam rakstot kodu ļoti palīdz. Pirmām kārtām jau kā beckupa tūlis. Kodu mainot/refaktorējot bieži vien nākas saprast ka kods, kas bija aiz-aizvakar bija labāks par to, ko šodien esmu pārveidojis. Tāpēc daži klikšķi un revertojamies atpakaļ uz vecāku versiju (vai arī tikai paskatos koda fragmentus kā biju rakstījis, lai kautko līdzīgu dabūtu gatavu). Otrām kārtām man arī šad un tad noder failu salīdzināšanas iespējas ar vecākām faila versijām.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt šī programmiņa, bet ja šis nemāk, g2g .

Jo ilgāk tu dajebko darbini no diska, uz kura bija fails, jo mazākas iespējas kaut ko atgūt (iespējams būs jau kaut kas pa virsu uzrakstījies), pareizs risinājums būtu slēgt ārā kompi, pielikt disku citam un tad kaut ko mēģināt. Iespējas atgūt ir, teorētiski.

Link to comment
Share on other sites

korkijs --> ta vinjam nav Nekadu ceriibu atguut pazaudeetos datus ....

jo faili netika nodzeesti, bet parrakstiits saturs... un to atguut praktiski nav iespejams , ja nu vieniigi ar rocinjam lasiit araa pa Bitiem ;)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...