Klez Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 (edited) ir neliela neskaidriiba ... tabula => id(int) | teksts(text) | nosaukums(varchar) | nosaukums2(varchar) | skaits(int) kaa labaak taisiit indeksu? viens indekss un zem vinja visi triis lauki vai katram laukam savu full-text indeksu? ir paredzeets kurbulēt šitādu kvēriju: SELECT * FROM tabula WHERE MATCH (`teksts`,`nosaukums`,`nosaukums2`) AGAINST ('ko mekleet') pie viena vēl viens jautājums: vai full-text var meklēt kā like ? piem: tabulaa ir: teksts laukaa: Skaists spilvens SELECT * FROM tabula WHERE MATCH (`teksts`,`nosaukums`,`nosaukums2`) AGAINST ('skaists') (atrod) SELECT * FROM tabula WHERE MATCH (`teksts`,`nosaukums`,`nosaukums2`) AGAINST ('skai') (Neatrod) Edited June 30, 2008 by Klez Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Palasi dokumentācijā. Tur ir arī par to, kā meklēt daļējus vārdus. Par to dalīšanu vairākos indeksos - loģiskāk man liekas veidot vienu indeksu, ja vienmēr meklēsi visos laukos, bet par ātrdarbību nemāku spriest. Varbūt vienkārši izmēģini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted June 30, 2008 Author Report Share Posted June 30, 2008 (edited) es jau skatu dokumentaaciju , riit turpinaashu :) edit: atrasts ... fulltext + IN BOOLEAN MODE Edited July 1, 2008 by Klez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristabs Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Man arī šis tagad aktuāli. Ar "māja*" var atrast "māja" un "mājaslapas", bet kā panākt, lai ar kejvordu "āja" atrastu arī "māja" un "mājaslapas". Diemžēl "*āja" cik saprotu nav iespējams. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 āja - tas vairs nebūs full text, bet, he he, partial text? :)) Jātaisa pašam savs indekss Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 he, nupat pieleca par `āja` - jātaisa reversais vārs un jāindeksē `ajām` un būs `ajā*` (beigās tik neaizmirst reversot atpakaļ :D) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts