Mr.Key Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Sveiki, Tātad, jautājums ir tīri praktiskās situācijas noskaidrošanai, par tēmu - projektu vadības programmas. Es, piemēram, lietoju dotProject (www.dotproject.net). Kādas lietojat jūs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristabs Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 (edited) brain RAM + .doc =] p.s. paskatījos to dotProject. šis un lielākais vairums no viņiem ir drausmīgi sarežģīti un neērti. Nezinu cik apjomīgam jābūt projektam, lai šādu izmantotu. Edited June 9, 2008 by Kristabs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted June 9, 2008 Author Report Share Posted June 9, 2008 (edited) Nu jā, jautājums vispār radās tādā sakarā, ka reiz viņu tiku lietojis, tad kādu laiku nē, un šodien atkal vēlējos lietot. Un šī vēlme jau sāk pāriet. Vispār jau, sakarīga galva un txt/doc faili un e-pasti laikam varētu strādāt daudz, daudz labāk :) Šajā sakarā interesanti: http://blog.geekmanager.co.uk/2007/04/15/tools-dont-matter/ Edited June 9, 2008 by Mr.Key Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devs Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Priekš kam tev vajag project management tool? Lieki sarežģīt sev dzīvi? Es saku uzreiz, esmu redzējis, ka ir uzņēmumos ieviests kāds personāla vadības tūļi un ne tie veiksmīgākie varianti... Risinājums - dokumentācija: 1) programmētājiem - API - jo nu protams, visjēdzīgāk ir izmantot vienu sistēmas pamatu visiem web projektiem, teiksim. 2) dizaineriem - individuāli, skatoties pēc dizaina, tur nekas nav jānosaka, izņemot idejas izklāstu un termiņu. 3) datubāžu administratoriem - izstrādāt datubāzes un to shēmas, ko nodot programmētājiem. 4) servera admins - ko vajag to dara, klasiski nodarbojas ar serveru uzturēšanu, konfigurāciju, installācijām utml. Soļi projekta izstrādē tak visiem ir zināmi, katrs dara savu darbu un ja vajadzīgs toolis piefiksēšanais - vislabāk būtu ļoti vienkāršs webs, kur katrs ievada sava darba pabeigtības pakāpi un termiņu. Viss vairāk arī neko nevajag. Tādu tooli var uztaisīt pats dažu nedēļu laikā - jo vienkāršāks, jo labāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxsk8 Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Vēl labāk uzmet kādu forumu, parveido to par savu sistēmu. Darbiniekiem izveido kontus, izveido sadaļas, atļaujas, darbnieka pierakstus un lieta darīta + vēl tev ir iekšējā ziņojumu sistēma, kas ļauj sūtīt vēstules darbiniekiem, veidot netiešās diskusijas, etc, sūtīt mailus, da ko vien vēlies. Neesmu tādas sistēmas ne redzējis, nedz arī veidojis, bet domāju, tur nekā sarežgīta nebūtu, un arī krietni letāk tas viss pasākums sanāktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Varu apgalvot, ka tāda forumu sistēma par projekta vadību nestrādā un neder. Vismaz mūsu uzņēmumā šādā veidā tiek kautkas darīts (tb tādiem mērķiem lietots forums), bet tas īsti labi nestrādā. Vienmēr visādas problēmas, kuras risina pa telefonu vai tāpat atnākot blakus un aprunājoties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilots Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Es vienmēr esmu gribējis izmantot kādu online tooli, lai sekotu, piemēram, web lapas izstrādei. Nu salikt tur kas darāms, kas pabeigts, komentārus. Bet neesmu gan neko prātīgu līdzšim atradis. Parasti mēģinu paturēt galvā cik tālu esmu ticis un kas vēl jādara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Vienmēr visādas problēmas, kuras risina pa telefonu vai tāpat atnākot blakus un aprunājoties.Vai tad tas anyway nav jebkurā gadījumā? Lai ko arī nelietotu... 1. pakāpes kontakts ftw. He, mans mājas variants ir aprakstītas A4 lapas ar kafijas krūzes apļiem, kur atčeko, kas izdarīts un kas vēl jādara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilots Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Jū, man ar ir lapas ar kafijas nospiedumiem. vairākiem labojumiem un sev vien saprotamu pierakstu ar to kas ir izdarīts un kas vēl jādara. ja viens veidoju lapu, tad ok, bet ja būtu jāatrāda kādam, tad diezvai saprastu. (vienmēr protams nav tik traki.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devs Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Nu te jau vairāki apstiprinot, ka tā lieta nestrādā tikai pastiprina manis teiktā taisnību par to, ka ir nepieciešams maksimāli vienkārš tūlis, jo: 1) darbinieki nevēlas un nekad nevēlēsies atskaitēm tērēt daudz laika, jo tas, pirmkārt, nav patīkami; 2) šim tūlim nevajadzētu kā jauni apgūstamais programmai - tam jābūt ir tik vienkāršām, lai 5 minūtēs apskatoties ir skaidrs, kā to lieto; 3) šī tūļa noderīgums varētu izpausties tā, ka nav jāizprašņā cilvēks, ar ko viņš ir aizņemts un ko dara... Lai arī citiem tas būtu uzskatāmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 lietojam trac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Ak jā, iepriekš aizmirsi piebilst, ka dažus pēdējos mēnešus itin veiksmīgi tam visam, ko pieminēja Devs, lietojam trac. Nav gluži projekta vadības sistēma, bet nu dalāmo darbu sadalīšanai un programmas relīžu plānošanai ļoti labi un viegli lietojams. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dmitrij Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 A kā ir tam dotproject ar latviešu valodu? es te bakstos ar 2.1.2 versiju un nekādi nesanāk kalendāru un atskaites dabūt latviski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Kā ar wiki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WebStandarts Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Wiki būtu pats elementārākais, vienkāršākais un universālākais variants, savukārt, bieži vien vajag konkrētāku un specializētāku sistēmu, kur ir lietotāji ar savām tiesībām. Piemēram, issue trackeris JIRA - šis risinājums principā der lieliem projektiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts