Jump to content
php.lv forumi

ZendFramework lietotāju kopiena


Endijs

Recommended Posts

Nu jau kādu laiku es apgūstu ZendFramework. Šobrīd pat esmu uzsācis samērā liela vortāla izstrādi uz ZF bāzes. Taču parasti, kad rodas kāds problēmas ar ZF, ir visai grūti atrast palīdzību LV koderu vidū. Tas tāpēc, ka ir ļoti maz tādu kas izmanto ZF. Vai arī tie kas izmanto, par sevi īpaši nestāstā.

 

Līdz ar to ja arī tu kodē ar ZF, tad atsaucies. Barā tomēr vienkāršāk izdzīvot un risināt dažādas problēmas.

 

Ja tikai apgūsti ZF - varbūt ir jēga ieskatīties:

http://endijs.com/zend-framework/

http://endijs.com/tag/zend-framework/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sveiki! Tieši šonakt palasījos Tavu blogu, pirms vēl šis posts radās. Par ZF karali vēl sevi nevaru nosaukt, lietoju apmēram pusgadu, sākumā ar mērķi aizvietot iepriekšējās klases, bet pamazām rādās, ka spēks ir daudz lielāks, un vēl lielāks. Jūtu, ka šī būs lieta, kuru centīgi apgūšu :)

Link to comment
Share on other sites

2 Devs: Pagaidām tas ir noslēpums. Kad būs beta versija online, tad par to varēs lasīt blogā. Domājams, ka pēc kādiem 2 mēnešiem.

 

Es ZF apgūstu tā nopietni tikai kādu mēnesi. Bet nu zinu jau pietiekami, lai sāktu uz viņa bāzes kodēt. Katrā ziņā vajadzēja nedaudz mainīt domāšanu, lai sistēmā iebrauktu. Un jā - ZF ir nenormāli elastīgs un funkcionāls.

Link to comment
Share on other sites

ZF ir vairāk library, uz kura bāzes pats veido savu frameworku ;) Vienkārši - tur jau ir pamatlietas un es ceru, ka tas attīstīsies un tur jau būs viss iespējamais, ko vien vajag! Advancēties programmētājiem uz php ZendFramework ir nākotne - aiztaupīt laiku un pūles. Iesācējiem gan ZendFramework nederēs...

Link to comment
Share on other sites

Uz to var skatīties dažādi Endijs.

ZendFramework ir library uz kura vari kodēt dažādi - nav strikti likumi, kā tas jādara, ir iespējas kodēt MVC, ir iespējas kodēt savādāk...

 

Piemēram, tāds framework kā CakePHP ir izveidots, lai kodētu tikai MVC noteiktā struktūrā.

 

Jebkurā gadījumā ZendFramework ir labākais, ko esmu redzējis līdz šim uz php, taču lai viņu optimāli izmantotu, jābūt mākslai - labam php programmētājam! ;)

Link to comment
Share on other sites

2 Aleksejs: Man domāt, ka nav "labākā frameworka". Katram ir savi + un -. Es neesmu saskāries ar citiem freimworkiem - uzreiz sāku ar ZF. Bet man tā ideoloģija, iespējas, cilvēki kas aiz tā visa stāv, tik ļoti gāja pie sirds, ka visai grūti būtu tagad pašam sev iestāstīt, ka būtu jāizmanto kādu citu.

 

Tas ir tāpat kā ar PHP un Ruby. Abi labi. Par katru no viņiem daudzi teiks labas un sliktas lietas. Bet nu esmu sācis ar PHP un uz Ruby īsti nevelk skatīties.

Link to comment
Share on other sites

Ko zinu par Ruby - 50x lēnāka izpilde. Kam to vajag? Ruby nav spēcīgi argumenti, kāpēc būtu jāizmanto tieši tas! Rapid developing? To piedāvā arī ZendFramework. Uzskatu, ka Ruby on Rails ir tāds protestētāju variants, kam vienmēr vajadzēs kaut ko citu, nevis to, ko izmanto vairums... ;)

Web server puses programmēšanā neko labāku par php neredzu, ja nu vienīgi Java nepieciešama īpaši svarīgu aplikāciju izstrādē - kad ir svarīgas tieši Java īpašības... Vēl jau protams ir MS ar .NET :)

Visus var izmantot, katrs paredzēts savam mērķim.

Link to comment
Share on other sites

Endij, tieši tā - nav labākā - un tas arī šīs diskusijas gaitā tiek pateikts. Vienkārši tur ļoti daudz zinošu cilvēku, kas ir strādājuši ar daudz un dažādiem freimworkiem - tādēļ interesanti palasīt viņu pieredzi, kas patika, kas nepatika, kurā freimworkā kādas lietas ir vienkāršāk/sarežģītāk uztaisītas utt.

Protams, ka nav tādas absolūtas lietas kā labākais frameworks - tāpat kā nav tādas lietas kā labākā datubāze vai programmēšanas valoda ;)

Link to comment
Share on other sites

Nepiekrītu. Izanalizējot kopējos plusus un mīnusus, atradīsies kāds, kurš tomēr būs nedaudz labāks par citu. Ja programmētājs ir laba līmeņa programmētājs - visas programmēšanas pamatlietas zina un sintakses iegaumēšana viņam ar nesagādā problēmas, nevis, kā te ir dažs rakstījis, ka gara diskusija un problēma ir <?php echo aizvietošana ar <?= ;)

Tas jau vairāk ir slinkums, ne labums. Ne jau uzrakstīto simbolu skaita ziņā - php ir maz jādrukā, jo tur jau viss gandrīz ir gatavs.

No opensource neko labāku par php nezinu - vai arī argumentē, kāpēc tā vai cita lieta būtu labāka ;)

Ja jāstrādā ar MS produktiem, protams, labāk būtu .NET, ASP u.c. MS produkcija.

Link to comment
Share on other sites

Labākais/sliktākais nav novērtējams pašā saknē. Tas tāpēc, ka vērtētāja viedoklis ir subjektīvs. Viņš pieņem lēmumu balstoties uz savām zināšanām. Līdz ar to ir nevis "labākais", bet "piemērotākais". Lai spētu pateikt "labākais", zināšanām jābūt absolūtām, kas savukārt nav iespējams. Domāju, ka tālāk nav jēgas diskutēt par šo jautājumu, jo tāpat jautājumam nav viennozīmīgas atbildes.

Edited by Endijs
Link to comment
Share on other sites

Esmu mēģinājis CakePHP framework, bet tas man īsti neder, jo viņš pārāk uzspiež savus noteikumus - kā jāveido faili un jāprogrammē MVC. Es varbūt gribu savādāk, nekā viņš grib, lai daru... Tāpēc izmantoju ZendFramework - tur vari darīt kā Tev tīk, ceru, ka tiks izstrādātas aizvien jaunas un jaunas bibliotēkas...

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...