Jump to content
php.lv forumi

Vēlreiz par hostingu LV - lūdzu ieteikumus


Endijs

Recommended Posts

Tad nu tā. Jau kādu laiku meklēju kādu hostinga kantori Latvijā. Ir nepieciešams izvietot gan savas lapas, gan arī ar drošu sirdi ieteikt klientiem. Līdz ar to servisam jābūt tādam, kas tiešām strādā un kas nerada iesācēju priekšstatu. Piemēram, sāku es jau domāt par vienu hostinga kantori, uzreiz kāds man pateica ka šamajiem DB serveri vāji. Nākamajam kantorim supports klibo. Trešajam nav PHP5 uz shared kastēm. Utt. Tad nu prasības ir sekojošas:

* Nepieciešams PHP5, MySQL5, mail, control panel. Tātad standarta lietas.

* Iespēja hostēt vairākus saitus zem viena accounta. Tātad nopērku plānu Y un turu uz viņa Z skaitu saitu.

* "Bonusi" par piegādātajiem klientiem. Tātad - vai nu % no ikmēneša maksām, atlaides hostingam vai tml.

* Supportam jārunā arī latviešu valodā. Supportam jābūt tādam kas uz mailiem atbild dažu stundu laikā. Par katriem nopietniem uzlabojumiem, kuru dēļ serviss var kaut uz minūtēm pāris nestrādāt, jau laicīgi jāpaziņo klientam.

* Jābūt iespēja ar laiku izvietot arī serverus, ja tāda nepieciešamība rodas.

 

Ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

www.hostnet.lv

Viss no tevis pieminētā, liekas, ka viņiem ir, izņemot MySQL 5, bet noteikti vari uzrakstīt meilu ar pieprasījumu! Atsaucīgi, zinoši un ātri atbild.

Edited by Toms
Link to comment
Share on other sites

.. kāds man pateica ka šamajiem DB serveri vāji
Šis ir visai stiepjams jēdziens, proti, nekad nevaig par zemu vērtēt "prasmīgu" programmētāju "prasmīgi" uzrakstītus SQL pieprasījumus un loģiku... t.i. nav nācies redzēt nevienu serveri/tehnoloģiju kas būtu no tā pasargāti :)

 

Bet ja nopietni, tad, ja pietiek saprašana un zināšanas (vai arī ir resursi, lai kādu piesaistītu) un ja nav pārliecības par publisko (mas)hostingu virtuālajiem administratoriem, iespējams vajag padomāt vai nu par sava dedicated servera izvietošanu datucentrā vai vienkārši virtuālo serveru jaudu īri (cik zinu deac, dig un varbūt vēl kāds piedavā).

 

Attiecīgi visus noteikumi un fīčas (kādas webserver/php/db utt versijas) paliek tavā ziņā.. Jo vairāk klientus dabū un uzliec uz savas kastes jo lielāka atdeve..

Link to comment
Share on other sites

Jā - par savu serveri esmu domājis. Vienīgi uz šo brīdi tādu investīciju nevaru pacelt. Tāpēc jau pie prasībām bija minēts, ka vajag būt iespējai pēc laika izvietot arī savu kasti.

 

Mani arī pēdējā laikā sāk interesēt tie virtuālie serveri. Tikai īsti nevaru saprast cik jaudas tieši viņi piedāvā. OK - man ir skaidrs, tur ir MHz no CPU, MB no RAM un GB no HDD. Tas kas man nav skaidrs ir, cik nopietnu web lapu uz attiecīgas konfigurācijas var uzlikt. Piemēram, uzrakstīts 1GHz, 512MB, 25GB. Kā lai es saprotu cik uz šitādas kastes var uzlikt? :) Protams, viss atkarīgs no tā kā lietas sakodētas utt., bet kaut kādām vadlīnijām jābūt, ne? Vēl viena lieta kas īsti nav skaidra ar virtuālajiem ir - man ir pilnīga rīcības brīvība ar softiem kurus es gribu tur likt, bet vai admini laicīgi patchos vismaz OS utt., vai arī tas ir jādara man (cik skatījos, tad laikam patchos gan)?

Edited by Endijs
Link to comment
Share on other sites

Jebkuraa gadiijumaa tu neatradiisi ideaalo hosteri, par visiem atradiisies kaads, kas teiks gan ko labu, gan ko sliktu. Nez, cik man nacies saskarties ar hosteriem, visi aatri atbild uz tel. zvaniem un atrisina probl tikpat aatri, un veel atzvana vajadziibas gadiijumaa.

Link to comment
Share on other sites

Jā - par savu serveri esmu domājis. Vienīgi uz šo brīdi tādu investīciju nevaru pacelt. Tāpēc jau pie prasībām bija minēts, ka vajag būt iespējai pēc laika izvietot arī savu kasti.
Redz nav jau jāveic 100% servera investīcija, proti tev uzreiz tas dzelzis nav jānopērk - ir dāžādi līzingošanas veidi, ko pat paši datucenti piedāvā.. Un ja tev bagāžā ir pāris klienti tad to mēnešmaksājumu nosegt nav nekas traģisks.

Ir arī tā saucāmā lētā gala pieeja - nevis pirkt vienu jaudīgu brand-name dzelzi (kur tu maksā par nosaukumu un kurš tāpat var noplīst), bet teiksim 2vas parastas saķīlētas kastes (kautvai desktopus) bet turēt tos mirorā (gan db gan content utt) vai nu aktīvā vai pasīvā (te protams atkal priekšnosacījums ir zināt kā softiski to panāk)..

 

Mani arī pēdējā laikā sāk interesēt tie virtuālie serveri. Tikai īsti nevaru saprast cik jaudas tieši viņi piedāvā.
VS pakalpojums parasti ietver sevī fīču ka jaudu iespējams palielināt tik daudz cik tas tev nepieciešams t.i. parasti šādi risinājumi balstās uz klāsterī saslēgtiem dzelžiem (t.i. vairāki atsevišķi serveri kopā) un pa vidu ir papildus slānis (Xen, VMWare u.c.) kas nodrošina virtuālu serveru izveidi un virtuālajam serverim tiek piešķirtas kaut kādas jaudas (kas var būt salīmētas kopā no vairākiem fiziskiem dzelžiem).

 

Tas kas man nav skaidrs ir, cik nopietnu web lapu uz attiecīgas konfigurācijas var uzlikt. Piemēram, uzrakstīts 1GHz, 512MB, 25GB. Kā lai es saprotu cik uz šitādas kastes var uzlikt? :) Protams, viss atkarīgs no tā kā lietas sakodētas utt., bet kaut kādām vadlīnijām jābūt, ne?
Bet faktiski šādu vadlīniju nav.. Universālākais parametrs varētu būt vienīgi "lietotāji onlainā" jebšu cilvēki/konekcijas kas konkrētā brīdī apskata tavu lapu.. Ja runa iet par parastām kontantinformācijas mājaslapelēm tad šādus saitus var sakarināt diezgan daudz (100+...). Tai pašā laikā var būt viens saits kurā teiksim glabājas liela izmēra faili (pdf/video) un tas viens pats aizsit minētos 25Gb.. Līdz ar to parasti dara tā - uzliek / palaiž un tad skatās vai pietiek jaudas vai nē..

 

 

Vēl viena lieta kas īsti nav skaidra ar virtuālajiem ir - man ir pilnīga rīcības brīvība ar softiem kurus es gribu tur likt, bet vai admini laicīgi patchos vismaz OS utt., vai arī tas ir jādara man (cik skatījos, tad laikam patchos gan)?
Tas ir tīri individuāli .. var būt gan tā gan tā. Proti noklusēti hostinga administratori atbild par zemāko līmeni - t.i. dzelžiem / pieslēgumu un OS kas darbina virtualizāciju.. Tas vai viņi maisās pa tavu virtuālo OS jau ir līguma jautājums :)
Link to comment
Share on other sites

bet turēt tos mirorā (gan db gan content utt) vai nu aktīvā vai pasīvā (te protams atkal priekšnosacījums ir zināt kā softiski to panāk)..

Tuvākā nākotnē briest liela varbūtība, ka būs jāizveido sistēma, ja viena kaste atņirdzas, tad otra pārņem servēšanu. Kad abas kastes onlainā - notiek automātiska sinhronizēšana. Man totāli nav skaidrs, kā to panākt divu datucentru robežās - viena kaste vienā datucentrā, otra kaste citā. Ir kādas idejas/pieredze - interesē viss, sākot ar to kā pareizi sakonfigurēt DNS šādiem gadījumiem, MySQL, Apache, sinhronizācija? Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka būs jāskatās uz savas kastes pusi. Jo ar tiem shared hostiem laikam īpaša aršana tāpat nesanāks. Paldies visiem par komentāriem!

Edited by Endijs
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Liekas ka tas ir viens no nepilngadīgiem, kuri sākumā terorizē sapportu ar lūgumiem uzstādīt torrent trackeri, pēc tam izmainīt viņā kaut kas, bet pēc tā sūdzas ka nevar normāli pārnest skriptu no mājas datora uz serveri un "brīžiem down un kko gļuko".

 

Mēs apkalpojam simtus kompāniju, kuras vairāk kā apmierināja mūsējs darbs. Ieskaitot tos, ar kuriem mums ir parakstīti atsevišķi premium SLA.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...