Jump to content
php.lv forumi

Izglītība.


eT`

Recommended Posts

Tātad man ideja pēc 12.kl. ( kas tulīt beigsies ) iet uz LLU Jelgavā Universitāti par "datoriķi" nu precīzāk mani interesē mājaslapu izveidošana utt. :] šo to māku bet nu tā so so...

 

HTML - diezgan labi

CSS - nu tā normāli

PHP - uz Jūs :D

C++, Delphi, Pascal - tikai teoriju esmu lasījis ( 3st. no ENG uz LAT ) :D

JavaScript - nu tā so so...

AJAX - nepazīstu

 

un tā tālāk un tā joprojām...

 

gribēju zināt maybe te kāds students vai absolvents apgrozās un var pateikt vai tur visu no sākuma māca ( <?php <head> <body> <div id=""> ?>utt. ) vai tur jau domā ka mums kkādas priekšzināšanas ir.? :/

 

Gribu zināt vai tagad aktīvi sākt mācīties vai nē.

Link to comment
Share on other sites

Ja tu taisies iet uz universitāti tikai tāpēc, lai apgūtu kautkādas valodas, tad aizmirsti - tas nav tā vērts. Vienkāršāk atver manuāli / nopērc grāmatau - palasi, paeksperimentē, pataisi vienkāršākus piemērus un māksla būs rokā.

Link to comment
Share on other sites

Nu un kā web veidošanu.?

To tu iemācīsies pats, bet diploms IT jomā būs labs pamats sekmīgai dalībai darba tirgū. Ja interesē tikai lapu veidošana, nevis programmēšana kā tāda, varbūt ir vērts padomāt par Mākslas akadēmiju. Mājaslapas jau mazāk ir tehnoloģija, vairāk - vizuālā un tekstuālā komunikācija, prezentācija, utml. (manuprāt)

Link to comment
Share on other sites

Man vairāk interesē webu nevis dizainēšana bet gan kodēšana, tā kā, manuprāt, mākslas akadēmija atkrīt. :/

Apskatijos ITF stundas tur daudz ar programmēšanu, tātad, ja gribu nākotnē strādāt par mājaslapu veidotāju & dizaineri tad man tur tik un tā jāmācās visi tie C++ Pascali un tml. ?

Link to comment
Share on other sites

To tu iemācīsies pats, bet diploms IT jomā būs labs pamats sekmīgai dalībai darba tirgū.

Esmu bijis uz vismaz 10 programmētāja darba intervijām, taču nekur nav bijusi nozīme tam, ka man nav IT diploma.

Visur bija svarīgi tas, ko tu māki.

Tev var būt diploms, bet, ja neko nespēj labi un ātri uzprogrammēt, tad jebkurš, kurš to spēj, bet bez diploma, jau ir tev pāris soļus priekšā.

 

 

P.S. Bet, ja kas, pēc nostātiem vislābākā tomēr škiet LU, jo tur visvairāk ņems priekšā tieši algoritmu teoriju, kas ir svarīgākā efektīvas programmēšanas sastāvdaļa.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Nu, esmu paspējis pamācīties arī LU un RTU.

 

pamatojums:

- labs tehniskais aprīkojums

- bibliotēka atrodas zem kojām

- bezmaksas internets kojās

- neliels studentu skaits

- jūra (10min ar kājām un redzama pa logu)

 

kas nepatika RTU ? Daudz bezjēdzīgu lekciju. Drausmīgas telpas.

kas nepatika LU ? Pārāk daudz teorijas un pārāk maz prakses.

 

 

edit: būtu diezgan debīli, ja es ietiktu augstskolu, kurā pats neesmu mācījies.

Edited by mefisto
Link to comment
Share on other sites

Teikšu uzreiz, ka tādās IT fakultātes maz ko iemāca. Pašam iet tikai 3 Kurss iekš RTU-LF, nu ja jau ūčuki tev info no LIIS un googles dod, tad kāda jēga, vienīgais, beigās dabosi diplomu un viss. Šeit varu piekrist codezam. Mums kursā iet divas miečas, nezinu kā viņas darbu iekš IT jomas dabos, jo no PC saprot diezgan švaki. Tādas IT fakultātes noder tiem, kas vēlās iemācīties un nav tik daudz iepriekšējas zināšanas šajā jomā. Tiem, kas daudzmas visu zin un ir spējīgi paši visu info atrast, skola liekas viens liels laika kavēklis un garlaicības perēklis, tāpēc arī daudzi zinoši cilvēki skolas nepabeidz tikai tāpēc, ka viņiem tur nav ko darīt un labāk lekcijas noguļ, nekā klausīties to visu, ko jau zin.

 

Bet nu bez papīra dzīvē būs grūti.

 

Šeit vēl varu pieminēt vienu atgadījumu:

 

Skolā, tīmekļu tehnoloģiju lekcija, kurā māca html kodēt, utt... Skolotājam saku, ka visu apmēram zinu un māku. Šamais saka, ka viss ir jāpilda, utt.... Protams, zajebs parauj. Lekcija beidzās, učuks man piedāvā haltūras, lai viņam tur webu pakodē, uztaisa pāris lietas. Vot tā ir attieksme.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...