rumpels Posted April 19, 2004 Report Share Posted April 19, 2004 radusies proba un neesmu neko tadu agrak megjinajis paveikt bet shobrid kad nepiecieshams tad esmu atduuries.lieta sekojosha ka tabulaa ir lauks user kur tiek ierakstiti lietotaji pec ta kad ir ielogojushies tobish $PHP_AUTH_USER un vinji veic kadas darbibas pienjemsim poste rakstus pie katra raksta attiecigi ir uzradits ka vinsh ir ierakstijis bet man ir nepiecieshams lai izvaditu statistiku cik rakstus veicis peteris, juris vai janis..pie tam neizmantojot $user= MYSQL_NUMROWS(mysql_query("SELECT * FROM $tabula WHERE user='peteris'")); un tad naktos rakstit katram shadu rindinju gan janim un jurim un visiem parejiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 19, 2004 Report Share Posted April 19, 2004 Kārtīgi izlasi kādu sakarīgu SQL manuāli. SELECT COUNT(*) FROM $tabula GROUP BY user Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumpels Posted April 19, 2004 Author Report Share Posted April 19, 2004 shamais neizvadis to info...vismaz man ta shkjiet...man nepiecieshama ir infa tobish sekojosha janis preti cik ierakstus veicis; peteris preti cik ierakstus veicis; juris pretii cik ierakstus veicis...shamais izvada tikai kaut kadu mistisku skaitli no kaut kaa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 19, 2004 Report Share Posted April 19, 2004 Lūdzu atrodi labu SQL manuāli un izlasi to! SELECT COUNT(*), user FROM $tabula GROUP BY user Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumpels Posted April 19, 2004 Author Report Share Posted April 19, 2004 Tos manualjus kas man pieejamie tur ir aprakstits tikai tads gadijums kad tiek nodefinets tas janis, peteris vai juris...bet man vajadzigs lai sho infu izvac no datu bazes kur jau ierakstits kas ir sho rakstu veicis un saskaita konkreti shim cilvekam cik tad kopa ir vinjam rakstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 19, 2004 Report Share Posted April 19, 2004 Lūdzu precizē, ko gribi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaklz Posted April 19, 2004 Report Share Posted April 19, 2004 Tos manualjus kas man pieejamie tur ir aprakstits tikai tads gadijums kad tiek nodefinets tas janis, peteris vai juris...bet man vajadzigs lai sho infu izvac no datu bazes kur jau ierakstits kas ir sho rakstu veicis un saskaita konkreti shim cilvekam cik tad kopa ir vinjam rakstu Iespējams, ka jāskatās GROUP BY virzienā, a varbūt, ka precīzāk jānoformulē jautājums. tabula: ID alga vards 1 100 Karlis 2 200 Peteris 3 300 Karlis 4 400 Janis 5 500 Janis SELECT vards, COUNT(*) as algu_skaits , SUM(alga) as algas_summa FROM tabula GROUP BY vards: vards, algu_skaits, algas_summa Karlis, 2, 400 Peteris, 1, 200 Janis, 2, 900 Kaut kā tā apmēram varētu būt. A vēlreiz izlasot jautājumu, varētu domāt, ka vajadzīgs ir kaut kas līdzīgs šim: darbinieki darbinieka_id vards 1 Karlis 2 Peteris 3 Janis tabula ID alga darbinieka_id 1 100 1 2 200 2 3 300 1 4 400 3 5 500 3 select darbinieka_id from darbinieki where vards = 'Janis'; -> 3 select COUNT(*) from tabula where darbinieka_id = '3' -> 2 Acīmredzams, ka jānis ir saņēmis 2 algas. a nelasot jautājumu uzreiz ir skaidrs, ka jautājuma autors absolūti nemaz nav papūlējies, sagatavoties jautājuma uzdošanai - vismaz datubāzes struktūru jau nu varēji iedot ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumpels Posted April 19, 2004 Author Report Share Posted April 19, 2004 visupirms jau velos lai palidz, lai viss butu skaidrak esmu uzmeistarojis to faila apskaties ludzu un ja ir kadi padomi tad ludzu padalies sql count Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumpels Posted April 19, 2004 Author Report Share Posted April 19, 2004 kaklz viss ir okey vienigi shodien pecnedeljasnogales nogurums un nedomashana ir sabiedrota shodien...bet shamo es no sakuma neizpratu bet thanks Tev vecit tas bija tas ko velejos uzzinat un Tu palidzeji!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 19, 2004 Report Share Posted April 19, 2004 tak Aleksejs otraa savaa postaa jau tev pateica priekshaa selektu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts