Jump to content
php.lv forumi

IT darba tirgus Latvijā


Mr.Key

Recommended Posts

Vēl es gribētu piebilst, ka nav jau mūsu problēma, ka valsts nenosaka minimālo NETO algu 400 Ls apmērā - vismaz pie šīm cenām, tā būtu kaut cik jēdzīga minimālā alga... Problēma jau, ka paši savas algas sasaistījuši ar minimālo ar tik nenormāli lieliem reizinātājiem, ka pašiem ar naudām nekad nebūs problēmas - loģiski!

Bet nav mūsu problēma, problēma ir tā, ka daudzi cilvēki joprojām ļauj sevi pazemot un par vergiem turēt... Tad jau labāk vergo ārzemēs - tur par verdzību tomēr maksā! :D (es nerunāju par reālo VERDZĪBU - nelegālo!)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Esmu par 100% pārliecināts, ka ārzemēs arī uzņēmējdarbību ir uzsākt daudz vieglāk, nerunājot par godprātīgu darbu.

 

Īsi sakot, nedrīkst ļaut sevi nekaunīgi izmantot. Var strādāt arī pa 400 Ls, ja tam ir jēga. Piem., ja Latvija izdomātu - davai, taisam super duper bibliotēkas sistēmu un nesam latvijas vārdu pasaulē - kāpēc ne? Vai ja latvietis Pēterim ir super ideja, bet vajag programmētāju, lai kopīgi veidotu labumu - aiziet! Bet ja daži iedomīgi čaļi grib braukt pusgadu pa tuksnesi un tāpēc uztaisa firmu un ar čomiem ministrijās sarunā fiktīvu pasūtījumu, tad ... es nezinu par citiem, bet es tādu pasākumu neatbalstu, kaut vai tur maksā 2000 Ls. Tā ir pirmā lieta, kas lec acīs, sadarbojoties ar civilizētās pasaules cilvēkiem - nauda nav primārais, primārais ir tas, ko tu dari, kam tu to dari un kāpēc tu to dari. Tur praktiski neviens neies aiz laimes čurāt biksēs, ja piedāvās darīt darbu, kas neatbilst iekšējai būtībai, kaut vai maksā tur nezin cik.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā - svarīgi ir ko Tu dari, kāpēc Tu to dari un ko Tu vēlies ar to panākt!

Ir tāda lieta, kā uzņēmuma misija un vīzija!

Ja Latvijā visiem mērķis parasti ir viens - gūt pēc iespējas lielāku peļņu, tad ārzemēs daudz kur šis nebūt nav galvenais mērķis. Kāda jēga gūt pēc iespējas lielāku peļņu? Tas tak tāpat skaidrs, ka peļņu vajag, bet varbūt vajag to līdzsvarot ar citiem mērķiem - attīstīt nozari, palīdzēt cilvēkiem veikt konkrētus uzdevumus, veicināt nodarbinātību un dot darbu vietējā reģiona vai visas valsts iedzīvotājiem (veidojot filiāles)! Uzņēmējs, kas visu grib tikai raust sev, apdalot citus, ne ar ko nav labāks par mūsu korumpētajiem zagļiem augstajos ešalonos!

 

Latvijas uzņēmējiem, pirms uzsākt uzņēmējdarbību Latvijā, iesaku pamācīties rietumu teoriju par to, kas ir uzņēmējdarbība, kas ir tās būtiskās sastāvdaļas, kāpēc ar to būtu jānodarbojas un kāda ir tās ētika!

 

Diemžēl neizglītotība un neprofesionalitāte Latvijā nebūt nav visplašāk novērojama starp programmētāju profesijas pārstāvju, bet gan tieši uzņēmēju...

Link to comment
Share on other sites

Esmu par 100% pārliecināts, ka ārzemēs arī uzņēmējdarbību ir uzsākt daudz vieglāk,

Sheit es Es tev nepiekritiishu ...

LR uzsaakt Komercdarbiibu , no juridiskaa viedoklja, ir Ljoti ljoti vienkarshi ....

 

Principaa lai izveidotu savu SIA ir nepieciesami tik ~~500LS .... (Pieci Simti ... Neparrakstiijos..)

Un 2 nedelju laikaa buus tev SIA

---------------

Indvidualo vispar var uzsaakt par kaadiem 300LS ...

----

 

 

Robi --> Godiigi sakot Es tevi nesaprotu , varbuut neesi atradis isto forumu?

Varbuut parcelies uz kadu kur runaa par Politiku??

Godigi sakot Pedejaa laikaa Piedalies vien diskusijaas par Algaam , par pashu PHP/JS/HTML praktiski tevi neredz ...

????

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl neizglītotība un neprofesionalitāte Latvijā nebūt nav visplašāk novērojama starp programmētāju profesijas pārstāvju

Šim es toč nevaru piekrist. Ir gluži otrādi. Tā ir ļoti novērojama parādība iekš LV.

Link to comment
Share on other sites

Pats agrāk strādāju iekš vienas web firmas. Itkā darba nebija daudz, strādāju uz pusslodzi pēc skolas 4 stundas dienā. Atalgojums uz rokas sanāca ap 300 Ls. Žēl, ka sanāca tikai uz vienu mēnesi, jo firmai vairs nebija projektu uz doto brīdi, ko dod man veidot + mana krievu valodas barjiera ļāva tikai ar savu Bosu sazināties. Vot tas ir stūlbums, ka uzņēmumā ir krievu valodīgie, kuri nejēdz runāt latviski, latvietim ir jāpiekāpjās. Domāju, ka jebkurā zolīdā firmā visiem ir daudz maz jāpārvalda abas gan krievu gan latviešu valodas.

 

Jau 2 darbi iekš manas IT karjieras ir beigušās ar krievu valodas robežu. Krieviski saprotu labi, bet bail runāt, krievi atkal tikai krieviski runā, bet saprot latviski. Nabaga latvieti grib piespiest runāt viņu mēlē, lai pašiem nav jāmokās. Vot tas ir stūlbums.

Link to comment
Share on other sites

Ja pats projektu ņem uz sevi, runā ar klientu, veido lapas struktūru, dizainu, kodu, uzturēšanu, utt... Tad cenu pats vari noteikt. Piemēram kaut kādai firmai izveidot mājas lapu svārstās no 200 - 400 Ls. Viss ir atkarīgs no sarežģītības pakāpes. Bet ja koders strādā firmā, tad viņš mēneša algu saņem neatkarīgi no tā cik webus viņs ir izveidojis. Tas taču ir daudzās nozarēs, kad tev ir kaltūras, sanāk daudz vairāk, nekā tu strādā par mēneša algu. Piem ja man vidēji būtu 2 firmu mājas lapas mēneša laikā, es nopelnītu tik pat cik kāds cits varbūt visu mēnesi kodējot. Pieminēšu to, ka Liepājā vispār labiem web koderiem darba ir maz.

 

Tas ir tikai virspusēji apspriests, viss ir atkarīgs no situācijas un darba apstākļiem.

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Ja tev ir jāēd, jāmacās, jāmaksā visādi maksājumi un gribi vēl kaut kur patusēt, tad 200 Ls nekas nav.

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu, man šefs pats visu laiku nomācījās Rīgā, 7 gadus par web dizaineri un ja jau viņš varēja teikt, ka Liepājā web koderiem nav ko darīt, tad nu es tomēr piekāpšos viņam. Pats es vairāk izeju uz vienkāršiem darbiem, jo priekš lieliem projektiem vēl nav sakrāta vajadzīgā pieredze. Daudzās vietās jau ir sludinājumi, ka meklē vecākos php koderus, utt.. ar vismaz 4 gadu pieredzi. Pieredzes nav, nav 4 gadi, darbs pa pieskari iet.

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...