Jump to content
php.lv forumi

Vajadzīgs padoms - SQL datu bāzes izveidei ! ?


Fits

Recommended Posts

Es lielākotises pievienojos #6 teiktajam.

Nedomāju, ka tāds projekts ir tik viegls.

Es neparakstītos uz ko tādu.

Pesimistiski laikam, bet nu .... nabaga datubāzes, ja to lietos netikai LV, kas ar atkarīgs vēl no ievadītā sortēšanas.

Link to comment
Share on other sites

Projekts nav viegls...tā izstrāde prasa zināšanas un resursus - ir vajadzīgs tehniskais atbalsts un perfekti izstradāta pamatu bāze. Paldies visiem, kuri iesaistījās diskusijā par šo tēm...arī tas noder, bet es nebūt netaisos apstāties pie mazākās problēmas vai grūtībās. Es drīzumā sazināšos ar vienu kompāniju, lai runātu par finasiālu atbalstu, bet man no šī foruma bija svarīgi atrast vismaz kādu, kas spētu pieslēgties tehniski, bet man patīk jūsu visu godīgums un atklātība.

Link to comment
Share on other sites

Robots, kurš indexēs produktus tīklā laikam tomēr ir nereāls. Vairāku iemeslu dēļ - 1) neviens robots neatšķirs ekskluzīvu produktu no parasta produkta, 2) robots, kurš vispār sapratīs, ka lapā ir produkts, ne kaut kas cits, arī ir diezgan nereāls - nav htmlā kaut kāda taga <product>, pēc kura to varētu darīt ;)

 

Varianti, imho, ir iespējami tik vai nu firmu pārstāvji ar rokām liek klāt tos savus produktus (bažas par sistēmas čakarēšanu varētu būt nepamatotas, jo firmām interesei nevajadzētu būt to darīt), vai firmu saitiem, kuras lietos servisu, tiek likts klāt kaut kāds xml ģenerators, kuru tad robots apjautā, un saņem datus par produktiem no šo db. Bet risinājums patiesībā atkarīgs no iedomātās biznesa loģikas...

 

Ja finansējums būtu normāls, varētu arī ņemties ko tādu izstrādāt :) Ja kas, raksti iekš pm ko konkrētāk.

Link to comment
Share on other sites

vajag lai pusautomātiskam robotam viegli (nerakstot piņķerīgus regex) var ievadīt dažādus patternus pēc kā šis atpazīs kas ir produkts un kādas detaļas par produktu atrodamas (url formāts, html struktūra) un ko no visa tā ko atrod atzīt derīgu un pieglabāt, protams, kļūdas būs, bet tā jau robota administratora vaina būs :)

 

tāds robots, kas pats klejo pa mūsdienu internetu un meklēs jaunus veikalus un no tiem kasīs ārā produktus man izklausās pēc tāda paša robota, kas savā brīvajā laikā meklē sāru konoru. varbūt kaut kas mainīsies, tad kad populārs paliks semantiskais webs tādā formā kā w3c vīzijā, bet pagaidām, nē.

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

v3rb0, bez piņķerīgiem regexiem, imho, neiztiks. plus, jādomā, kā norādīt robotam, kādi konkrētās lapas linki jāapstaigā, produktu meklējumos, vai produkti ir uz vienas lapas, vai lapoti, u.t.t. To biš, pat pusautomātisks robots ir diezgan piņķerīgs pasākums. Nu, un protams, administrātors būs vajadzīgs ar perfektām html un regex zināšanām...

 

Semantisks webs, protams, būtu sapnis šādam uzdevumam... ;)

Link to comment
Share on other sites

programētājam jā - regexi pamatīgi, bet ne tam, kas to robotu pieskatīs, forši būtu lai tas cilvēks pats bez programētāja varētu pateikt, ja lapā ir kaut kas tāds, kas izskatās pēc cenas, kaut kas tāds kas izskatās pēc pievienot grozam, tad šij lapai ir jau divas pazīmes, kas norāda uz to ka attēlotais ir produkts.

 

ja administrātoram html un regex zināšanas, tad jau nekas grūts, visu smagumu uz administratoru, lai šis domā kā ko dabūt :D

Link to comment
Share on other sites

Sveiki visiem! Atkal pieslēdzos diskusijai. Patlaban tiek risinats ļoti nopietns jautājums par nopietnu naudas summu - finasējumu šim projektam ar vienu kompāniju. Es šajās dienās daudz domāju ko un kā pareizāk, bet jāatzīst, ka man nav programmētāja dotības, tāpēc tehnisko momentu varu tikai aptuveni iztēloties.

 

Visi tie, kuri aktīi ir iesaistījušies šajā diskusijā - uzreiz pie Jums arī vēršos.

 

No tā brīža, kad projekts taps, man jau ir jābūt skaidrai vīzijai par tā tehnisko momentu, bet es to viens nemaz nevaru izdarīt, tāpēc man ir vajadzīga spēcīga, zinoša komanda 1,2,10 cilvēki nezinu, bet nepieļaušu, ka pie projekta izstrādes ķerās klāt vienkārši cilvēki, kuri vēlas pamēģināt. Es mēklējumiem izvēlējos šādu metodi, jo domāju, ka tā ir rezultatīvāka, kā meklēt firmu, kur strādā teorētiķi vairāk, kā praktiķi. Es gribu dot iespēju jauniem sevi pierādīt praksē, tāpēc man uz to ir savs plāns. Es būšu gatavs maksāt cilvēkam, kas atradīs man labāko risinājumu, kā apkopot visus datus vienā datu bāzē, bet citam maksāt par to, ka datu bāze tiek izstrādāta + dizains, visas tehniskās lietas pēc šādas metodes. Es aktīvi sekoju jūsu visu diskusijai un vēl neredzu, ka kādam ir kāda konkrēta ideja - risinājums, kuru būtu vērts pārdot man par savu cenu. Es cienu jūs un jūsu atbildes, tāpēc lūgšu sazināties ar mani tiem, kuri ir gatavi tuvā nākotnē īstenot šo projektu interneta vidē. Es tiešām ļoti gribētu pieslēgt šim projektam latviešu programmētājus, jo nedomāju, ka mūsējie ir sliktāki par tiem, kas atrodas citās valstīs.

 

Lūdzu man savu kontaktinformāciju, lai varam iziet uz kontaktiem ...

Link to comment
Share on other sites

Cik man zināms, uztaisīt +/- normālu robotu kurš pats staigās pa netu un meklēs preces ir nereāli. Varbūt ja ir saraksts ar veikaliem un katram veikalam savs regexps pielāgots.

Un šādi resursi jau ir LV netā, kaut vai http://www.tavacena.lv/

Visticamāk viņi ar esošiem veikaliem sarunāja XML datu apmaiņu.

Par Google nezinu kā viņi to realizēja.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...