Jump to content
php.lv forumi

Vajadzīgs padoms - SQL datu bāzes izveidei ! ?


Fits

Recommended Posts

Sveiciens visiem foruma dalībniekiem!

 

Centīšos visai īsi izklāstīt savu jautājumu tā, lai tas būtu pēc iespējas saprotamāks.

 

Ir radusies vajadzība izveidot datu bāzi kā resursu internetā ļoti plašai auditorijai, kas būtu līdzīgs meklētājam Google, bet meklētjs, kas veic meklēšanu savā vienotā datu bāzē, ne kopējā interneta tīklā. Kāpēc līdzīgu kā google? Protams šis meklētājs ir ar lielu atšķirību no tā, ko es gribu, jo tas veic meklēšanu visā kopējā interneta pasaulē, bet man ir vajadzīgs meklētājs, kura skripts un manis izveidotais logo – tā izkārtojums izskatītos ļoti līdzīgi kā atverot resursu internetā - www.google.com, kur var ievadīt preci un meklētājs sameklē to iekšējā datu bāzē.

 

Lai būtu vairāk skaidrības:

Piem: http://www.google.com/prdhp?hl=en&tab=wf

 

Ievadot attiecīgajā laukumā, google meklētājs parāda vēlamo preci un izkārto to vertikāli uz leju un ļoti līdzīgi es gribu radīt savu ieceri, lai meklētājs būtu ātrs, ērts un vizuāli pievilcīgs tā lietotājiem. Lai tajā datus par produktu varētu ievadīt katrs tā lietotājs ar manis izveidoto reģistra formu un tās moduļiem.

 

Vai ir kāds gatavs skripts – MySQL datu bāze tuvu manai idejai, kuru varētu izveidot šādam nolūkam? Tā pati ideja ir radīt pirmajā lapā tikai meklētāja skript ar kompānijas logo, bet pati datu meklēšana notiek vienotā datu bāzē, kuru izveido tās lietotāji.

 

Un otrs:

 

Meklēju cilvēku, kas spētu apvienoties kopīgai idejai tehniskā līmenī. Es patreiz meklēju komandu 1-2 tiešām zinoši cilvēki, kas tuvā nākotnē spētu realizēt kopā ar mani šo ideju, bet par tās talākajām detaļām jau tuvāk, rakstot privāti.

 

Jau iepriekš paldies visiem par atbildēm vai komentāriem!!

Link to comment
Share on other sites

Viss atkarīgs no (indeksējamo) datu apjoma.

Vienkāršākais no variantiem ir MySQLa paša fīča "FULLTEXT Search" http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/fulltext-search.html

 

Lai ieteiktu kaut ko citu tad jāsaprot ko nozīmē "ievadīt preci un meklētājs sameklē to iekšējā datu bāzē" ... Ja tas ir domāts parasts online shops ar varbūt pārsimt - pārdesmit tūkstošiem ierakstu.. tad fulltext būs gana pielietojams un triviāls risinājums.

Link to comment
Share on other sites

Gribēju piebilst, ka Google arī meklē tikai pa savu iekšējo datubāzi.

Tas, no kurienes dati tiek ievākti, priekš datubāzes šeit būs īstā atšķirība starp Google`s meklētāju un tavu.

 

Tas tā nedaudz offtipic, taču gribēju izteikties.

Link to comment
Share on other sites

Kas man ļoti patīk šajā forumā, tad tā ir pozitīva atsaucība..paldies visiem, kuri centās palīdzēt!! Ja vēl kādam ir kāda piebilde, būšu patecīgs.

Es paskaidrošu precīzāk par ideju...

 

Google meklētājs savāc datus savā datu bāzē, bet es gribu radīt specifisku meklētāju, kura datu bāzi veido cilvēki, ievadot kompāniju produktu meklētāja datu bāzē. Man ir svarīgi, lai meklētājs strādātu ātri, ērtu un tā dizains būtu solīds un pievilcīgs. Katrs tā lietotājs varētu izveidot savu lietotāja kontu, no kura tiek ievadīta informācija par preci, tās precīza adrese internetā, kur produkts ir apskatāms un nopērkams un foto vai video. Tads kā lietotāja konts, kur ir iespēja izveidot savu mapi, kurā var atzīmēt interesējošos produktus, lai tos nav jāmeklē atkārtoti. Ļoti līdzīgi ir izveidots yahoo produktu meklētājs. Preci ieliks kompānijas un vienkārši lietotāji no malas.

 

Vai ir kāds gatavs skripts un, cik maksā pilna šādas sitēmas uzstādīšana bez servera izmaksām?

Link to comment
Share on other sites

Dizains ir vispār pēdēja lieta, par ko uztraukties.

Sastādi/uzraksti pilno speceni. Neviens Tev konkrētas izmaksas nepateiks, ja nezin ko taisīt.

Datubāze šeit arī būs vienkārša, jo neizskatās, ka te būtu kaut kas pārdabisks.

Link to comment
Share on other sites

tava gadijumaa ir ljoti atkariigs, ko lietotaajs ievadiis pie apraksta.

manupraat tur tev sanaaks baigais kiiselis ja ljausi visiem registreeties un vadiit iekshaa info ...

buus nepreciizs mekleetaajs ...

vieglaak tev nav ar google nosleegt liigumu kaut kaadu ? :)

 

par shito: tiek ievadīta informācija par preci, tās precīza adrese internetā, kur produkts ir apskatāms un nopērkams un foto vai video.

padomaa ar galvu, ja tas ir latvijas meeroga serveris tad veel ir ok, bet ja globaaals, pareekini datu apjomu ...

domaaju ka bildes ir jaanjem no produkta piedaavaataaja maajas lapas un reizi nedeeljaa jaacheko db vai eksistee bildes un linki utt..

bildeem vajadzeetu kaut kaadu checksum taisiit jo var gadiities ka tiek ievietota cita bilde ar taadu nosaukumu ...

papeeti to pashu google shopping ... google glabaa tikai keyword un bildes linku cenu un gan jau ka veel kaut ko

veel tev vajadzees robotu kas klejo pa netu un savaac info ..

bet ja to cilveeki liks iekshaa, tad tev kaut kaa jaakontrolee ko cilveeki liek, ju vienmeer buus kaads kas gribeees chakareet sisteemu

 

P.S domaaju ka gatavs risinaajums nebuus (jo ir specifiskas prasibas), var taadu izstraadaat tikai nav ne jausmas cik tas maksaas

pats web kur ver regoties un ievadiit info domaaju ka vareetu buut ap 1000 LS , bet glabaat bildes pie sevis es nezinu ... nav praatiigi...

bet kaut ko advenceetaaku iespeejam zem 5000 LVL neviens neuznjemsies ...

veel domaaju ka vajadeetu taa ka tu sisteemai padod linku uz produktu un sisteema savaac bildes, aprakstu, cenu un tu noraadi ko saglabaat. saglabaaj tikai tekstus.

sarezhgiitaakais buus dzineejs ...

 

gari sanaaca, ceru ka nav galiigi auzas .. :)

Edited by Klez
Link to comment
Share on other sites

Tā sākotnējā ideja bija kkas līdzīgs robotam kā jau iepriekš tika minēts, bet tad pastāv jautājums, ar kādu precizitāti dati tiks savākti un apkopoti. Pats svarīgākais ir izveidot darbības stēmu, lai savāktu vienotu datu bāzi pēc iespējas īsākā laika posmā un ar lielu recizitāti. Tāpēc arī meklēju Latvijā zinošus programmētājus, kuri spētu izveidot sistēmu stabilai darbībai. Ja ļaus to darīt katram lietotājam, tad piekrītu, ka ar vāji nostrādātu kontroli, tur var rasties juceklis, bet tam ir savi plusi. Sistēmas motors ir lietotāji, kur kā pamatu princips ir piem. Wikipedia un tas ir svarīgi arī tāpēc, ka produkti, kuri tiks apkopoti šaja datu bāzē, būs nodalīti no vispārējā piedāvājuma, kas ir atrodams tīklā, bet pateicoties šim meklētājam, tie tiks apkopoti vienota sistēmā ar ērtu meklēšanu. Tāpēc, ja rada ko līdzīgu robotam, kas čeko tīklu, tad pastāv jautājums par precizitāti. Ir iespēja abus apvienot, bet tāpēc vēl nezinu galīgo risinajumu.

Link to comment
Share on other sites

lietotaaju gadiijumaa nav teikts ka pie peldkostiima kaads pieliks arii kiegeljus.

nu jaataisa robots, jaadod vinjam dazhaadas lapas un jaaskataas ko vinsh izloba ..

otrs variants - uztaisi kaut ko liidziigu zl.lv vai kaadam citam liidziigam uznjeemumu katalogam,

noalgo cilveeko kas vazaasies pa netu un liks linkus un info iekshaa tavaa lapaa ....

Link to comment
Share on other sites

Tas robots...viņu var pielāgot un uzkompilēt ar lielu precizitāti? Cik zinu tad viņi ir nopērkami kā programma un vēlāk pielāgojami vajadzībām. Es domāju, ka automātiskais režīms + manuāli datu ievadīšana - tas būtu optimālais variants tam, ko esmu iecerējis. Atliek tikai viens, cik maksā šāds robots un kādas ir izmaksas tā pielāgošanai. Vai šeit ir kādam bijusi pieredze ar ko līdzīgu?

Link to comment
Share on other sites

Katrs tā lietotājs varētu izveidot savu lietotāja kontu, no kura tiek ievadīta informācija par preci, tās precīza adrese internetā, kur produkts ir apskatāms un nopērkams un foto vai video.

Bet šis jau atkal izskatās principā pēc parasta sludinājuma dēļa servisa..

Gatavus var meklēt piem http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_...logs/index.html ( vai nu kaut kādās citās kategorijās http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_...rams/index.html )

Link to comment
Share on other sites

Nē...tad jūs mani līdz galam pareizi nesapratāt. Iespējams, ka pats īsti pareizi neizklāstīju savu domu pēc iespējas skaidrāk. Šeit ar sludinājuuma dēli nav pilnīgi nekādas saistības. Meklētāja pamata funkcija ir meklēt pēc atslēgas vārdiem produktu vai ierakstot produktu, atrast kompāniju, kura ražo šo produktu. Tas ir visu pamatā, bet kur ir pats grūtakais. Jau iepriekš minēju, ka produkts nav parast, kuru pērkam veikalos, tāpēc tas varētu būt grūtakais, ja runā par programmu, kas automatiski meklē preci interneta un vāc to kopējā datu bāzē.

 

Kā piemēru, iedomājaties, ka ir jāizveido meklētājs, kurā ievadot konkrētu preci - zobu pasta, dzeramais ūdens, pārtikas produkti, var atrast tikai tās preces (starp vsām daudzajām precēm, kas iet zem šīs pašas kategorijas internetā un tādu ir miljoniem kopā), kuras tiek pārdotas kā īpaši kvalitatīvas preces. Varētu teikt ekskluzīvas preces, bet zem vienas kategorijas un ir vajadzīga sistēma, kas starp to visu lielo kvantumu, izšķiro tās no parastām precēm, kuras var atrast parastu veikalu plauktos. Iespējams, ka doma tomēr nav saprotama līdz galam, bet es diemžēl gala detaļas nevaru atspoguļot šajā forumā. Piemērs ir līdzīgs tam, kas man ir vajadzīgs.

Edited by Fits
Link to comment
Share on other sites

Ja jau tik slepeni, tad aicini kādu uz tikšanos, izskaidro visu un uzzini vai šo lietu ir iespējams uztaisīt un par kādu summu. Neatklājot konkrēti, ko gribi, īpaši neviens nevarēs palīdzēt ar padomu.

Link to comment
Share on other sites

Es pilnīgi saprotu, tāpēc minēju piemēru, lai būtu skaidrība par ideju. Man nav padziļinātu zināšanu programmēšanā. Vienkārši meklēju cilveku (s), kuri man spētu palīdzēt tehniski un tīri idejas līmenī.

 

Visiem jau iepriekš pateicos par atbildēm un centieniem palīdzēt!!

Link to comment
Share on other sites

Programmai/meklētājam ir pilnīgi vienalga kādi objekti (vai tie būtu ekskluzīvas preces, kuras nevar nopirkt veikalos, vai lietotas zobu birstes/auto) ir datubāzē - jasaprot ka ir tikai saikne starp kaut kādu keywordu un piesietiem datiem (url, bilde, txt utt).

 

Vienkārši meklēju cilveku (s), kuri man spētu palīdzēt tehniski
Ja meklē cilvēku, kas palīdzēs tehniski, šeit ir pieņemts runāt arī par projekta budžetu (arī, ja tāda nav - un pasākums tīri uz entuziasmu balstīts), jo visiem "tehniskajiem" cilvēkiem vairāk vai mazāk ikdienā ir ko darīt pašiem, taču atkarībā no projekta un tam izdalītajiem resursiem kāds var pieteikties :)
Link to comment
Share on other sites

Paldies Roze!! :)

 

Nezinu, vai kāds te būtu gatavs pieslēgties uz entuziasma pamata vien, jo vairak tāpēc, ka projekta izveide tomēr ir laika un enerģijas ietilpīgs process. Konkrēts budžets man nav atvelēts šim projektam, jo nezinu, cik šāds pasākums maksā tīri no izstrādes, bet, ja runā par konkrētu ciparu, tad tāda nav. Es esmu gatavs maksāt summu, ko nosaka cilvēks, kurš man izstrādās šo projektu tā, lai tas atbilstu pilnība manām iecerēm, ko minēju no paša sākuma.

 

Tātad es rīkojos sekojoši...

 

Kurs no Jums visiem, kuri lasa šo sadaļu ir tuva nākotnē gatavs ielikt savas zināšanas, darbu un enerģiju pie šī projekta tapšanas? Mums vajag apmainīties ar kontaktinformāciju, lai varam runāt tālāk.

 

P.S. Message man uz privāto!

Edited by Fits
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...