Jump to content
php.lv forumi

Spam, spam, spam, spam, spam


Recommended Posts

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jaa, piekriitu bubu, arii es nesaskatu neko kriminaalu vinja darbiibaa ;) Patiesiibaa, es tieshi vinjaa saskatu diezgan daudz progresa, saliidzinot ar citiem iesaaceejiem programmeeshanaa, kas te meedz raadiities.

 

Varbuut pasaki konkreeti, kas tieshi nepatiik... Varbuut vinjsh njems veeraa un labosies :D

Link to comment
Share on other sites

@fatalis Nu saprotu to , ka ja es saku te rakstiit apm shi gada janvara sakumaa tad tas skaitlis 400 ir biku pa lielu, man pat kauns par to skaitli, jo nemaz tik daudz vel nemaaku. Nu nez vai es taisu spamu, es tik pa retam uzdodu kadu tizlu jautajumu, bet tev jau uz tiem nav jaskataas. Tu esi vienigais no visa neta, kuru zinu, kursh vienmer ir ar kaut ko neapmierinaats. Tev liekas, ka tu zini visu un ka parejie iesaceji ir stulbi. Ja kads uzprasa kadu jautajumu par lietu, kuru pec tavam domam butu jazin katram mirstigajam, bet shis nezin - tu atbildi "Tu esi stulbs" vai ari palidzi, bet ar komentariem, kas noniecina to cilveeku. Nu ja tu esi tads Vunderkinds, kuram viss mega atri pielec - tad redzi, ka ir tadi, kuri grib iemacities, bet tik labi nesanaak. Tad pec tavaam domaam tos vajadzeetu ignoret?

 

Nu stasti, kas tev besii !!!

Link to comment
Share on other sites

Pavei, kur tas ļaunums sākās:

 

http://cg.image.lv/forum/showthread.php?threadid=953

http://cg.image.lv/forum/showthread.php?threadid=888

 

Kas man nepatīk, Gacha? Man nepatīk tava iedomība un attieksme. Vēl vairāk, man nepatīk tas, ka sīki perdeļi, bez kādas paškritikas un vispār bez ilgtermiņa mērķiem, tik vien kā "nezin ko uztaisīt", lai varētu kādam pateikt, ka es, redz, esmu koderis, piedrazo šo vietu. Turklāt ne tu viens tāds: gandrīz vai sirds apskrienas, redzot, kas še notiek.

 

Pašreiz esmu par to nedaudz padomājis, tāpēc nedaudz kritikas.

 

Kur problēma? Viennozīmīgi administrācijā. Forums ir atstāts pašplūsmā, tā lietošanas noteikumi ir kaut kāds jautājumu uzdošanas reglamenta un vispārpieņemto uzvedības normu mistrojums, bet tā mērķis, spriežot pēc tiem pašiem noteikumiem, radīt tādu kā FAQ, kurā "īsā laikā var rast atbildi uz visiem saviem jautājumiem". Par moderatoriem salikti cilvēki, kas praktiski ne reizi nav neko ierakstījuši, bet admini: viens ir tik svarīgs, ka nav nemaz ko cerēt uz viņa palīdzību kādā jautājumā, otrs - simbols stagnācijai, trešais domā, ka šis ir tāds kā "bazars" uz ielas.

 

Ko darīt? Mani priekšlikumi, kā padarīt forumus vairāk sava vārda atbilstīgus:

  • Forumi nav domāti, lai tajos "spamotu" - Stingrāka politika attiecībā uz to, kas ir derīgs un kas nav. Ļaut vaļu tādiem kā Gacha un kompānija jau ir pretrunā ar uzdoto mērķi: izveidot noderīgu resursu, jo ar tik nekvalitatīvu informāciju nekāds diži noderīgais nesanāks.
  • No iepriekšējā punkta izriet, ka biedri, kuru ieraksti kopumā var tikt raksturoti kā bezjēdzīgi, dumji un kaitinoši, ir jāizolē.
  • Principā, jāizolē ir visi vidusskolnieki un jaunāki.
  • Administrācija - Ja jau esat tik aizņemti, ka neatliek laika pieskatīt savus īpašumus, varbūt pienācis laiks apsvērt iespēju beigt šo farsu? Vai atrodiet citus, kam to uzticēt.
  • Jāizolē arī tie, kas uzskata, ka skolnieciņu spams rada labu resursu.
  • Pievienotas jaunas forumu vadlīnijas, kurās skaidri noteiktas sekojošās lietas:
    • Bezmakas palīdzības sniegšana garā vājajiem nav pašmērķis.
    • Lai lūgtu palīdzību pirms tam ir jāsagatavojas. Vispirms tiek meklēts internetā un jautājumu ievietots tikai gadījumā, ja neizdodas sameklēt atbildi vai tā nedarbojas un cilvēks ir iesprūdis pie šīs problēmas.
    • Jautājumi netiek uzdoti, ja a) cilvēks pats nezin, ko viņš dara (piem., bija tāds "ar ko jāraksta CSS?"), B) atbilde ir elementāri atrodama STFW ceļā. Protams, es nenoliedzu, ka vērtīgas diskusijas var izcelties arī pie nejēdzīga sākuma, bet principā to nevajadzētu atbalstīt.
    • Jautājumiem noteikti pievienots gana izsmeļošs apraksts un ieteicams arī piemēri.
    • Visi iepriekšējajiem kritērijiem neatbilstošie ieraksti tiek izdzēsti on sight.

    [*]Tiek stingrāk realizēti pašreizējie noteikumi. (Taisnību sakot, tos tagad vispār neviens neņem vērā. Pat tie, kas viņus izdomāja.)

    [*]Forumu staffs tiek nomainīts uz aktīvāku, savus pienākumus pildošu. (Sic! Arī adminiem/modiem ir pienākumi, ne tikai privilēģijas.)

    [*]Konkrētāka mērķa deklarācija. Piemēram, FAQ-foruma hibrīda vietā orientācija uz diskusijām, dalīšanos ar zināšanām.

Manā skatījumā te valda pagrimums, kam par iemeslu ir radošas vadības trūkums. Nedomāju, ka kādam nopietnam cilvēkam, paskatoties uz pašreiz valdošajām tendencēm, varētu rasties vēlme ieguldīt savu laiku šajā. Arī man ne. Ja viss paliek kā tagad, turpināšu "lurkot" starp svešmēļu ļaudīm un pievienošos tai cilvēku grupai, kas neuzskata par vajadzīgu dalīties informācijā ar tautiešiem. Vai arī parādiet man labāku latviešu forumu vai vēstkopu.

Edited by Fatalis
Link to comment
Share on other sites

Par moderu aktīvāku darbību es piekrītu. To _tiešām_ vajadzētu.

Runājot par forumveidošanas tradīcijām...

Es arī pirmsākumos naivi domāju, ka būs līmenis tjipa sci.crypt newsgrupā (kurā starp citu neviens neko nemoderē, bet saturs ir 80% tiešām atbilstošs tēmai, sakarīgs un novatorisks), bet tad sapratu, ka ar latvju bāleliņu un zelteņu reproduktīvajām spējām nepietiek, lai radītu pietiekami daudz advancētos (ja ne advancētos, tad vismaz tāda līmeņa kā humble me) PHP speciālistus. Tādēļ arī ir kā ir ar īsteni atbilstošām tēmām.

Link to comment
Share on other sites

Vēl vairāk, man nepatīk tas, ka sīki perdeļi, bez kādas paškritikas un vispār bez ilgtermiņa mērķiem
ķapēc tu domā, ka es ar šo mocos bez ilgtermiņa mērķiem? Kas domā, ka mans mērķis ir mocīties te mēnešiem un uztaisīt vienu webu un pēc tam iet strādāt mežā par malkas cirtēju ?
varētu kādam pateikt, ka es, redz, esmu koderis
Nēsmu nekad nekur lielījies, ciest nevaru tādu lietu. Es sevi neizskatu ne par koderi, ne par kaut kādu tur webmasteru. 'Par tādu var saukties tikai tāds, kurš māk izdarīt vismaz 50% no iespējamā iekš php vai kādas citas valodas.

Bet šis vēl tā, pats labākais bija šis:

Principā, jāizolē ir visi vidusskolnieki un jaunāki.
Nu te neko pielikt neko atņemt. Nu takš nedrīkst vidusskolēniem un pat vēl jaunākiem cilvēkiem iemācīties to php,mysql,css etc. Šī takš ir vīru lieta. Nedod dievs kāds mazs perdelis iemācīsies visu to pašu savos 16 , ko es errors esmu iemācījies savos 30. Tev laikam grūta bērnība bijusi, neviens nav laidis klāt pie lielām lietām. Piekrist varētu tajā, ka jaunieši nav tomēr tik uzcītīgi, cik tiem vajadzētu būt. Viņi paši saviem spēkiem pietiekami nemeklē googlē un pietiekami nedomā ar savu galvu. Vairāk cerības liek uz kādu, kas varētu palīdzēt, jo visi grib lielas lietas iemācīties pēc iespējas īsākā laikā. Man arī tā bieži gadās un zinu, ka tas ir slikti, bet cenšos to labot.

 

Lai kā tu man nepatīc, bet tomēr piekrītu tev par forumu. Par to, ka te vajag kaut ko mainīt. No sākuma pats to tā nepamanīju, bet tagad pats saprotu, ka tas viss te nemaz nav labi. Sākumā pietiktu ar sadaļu iesācējiem.

Link to comment
Share on other sites

ķapēc tu domā, ka es ar šo mocos bez ilgtermiņa mērķiem? Kas domā, ka mans mērķis ir mocīties te mēnešiem un uztaisīt vienu webu un pēc tam iet strādāt mežā par malkas cirtēju ?

Tieši to arī es domāju: tie nav nekādi ilgtermiņa mērķi, uztaisīt savu mājaslapu. Aksiomātisks fakts, ka visi iesācēji (lasīt skolnieki) grib uztaisīt savu lielisko saitu, bet, tā vietā, lai patstāvīgi mācītos (jo tas, vai ziniet, ir pārāk grūti), kļūst par sodību forumiem. To problēmas ir tikai tukšu salmu kulšana, nekas vairāk. Un atvainojiet mani, kurš no tā iegūst?

 

Patiesība ir tāda, ka iemācot cilvēkam pašam sev palīdzēt, viņš būs lielāks ieguvējs, nekā auklējoties ar to. Protams, ķeršanās pie aizskarošām piezīmēm nav atrisinājums, bet neiecietība pret muļķību zināmā mērā ir.

Link to comment
Share on other sites

2 Fatalis: Vai tu pats būtu gatavs kļūt par moderatoru šim forumam (ar visiem no šī apstākļa izrietošajiem pienākumiem un tiesībām)?

Domāju, ka varētu moderēt (X)HTML, CSS forumus, bet tikai tādā gadījumā, ja tie, kas sauc sevi še par adminiem, izdara secinājumus un atzīst problēmas esamību. Esmu patriots un tāpēc man tamlīdzīgas nejēdzības kremt (G. to raksturoja kā mūžīgu neapmierinātību), bet ne tik liels, lai ziedotos tādiem mērķiem.

Link to comment
Share on other sites

Es pilnībā saprotu, ko tu ar šo domā un tā pēc būtības ir pareizi. Nu laimīgas beigas būtu, ja: visus stūlbos postus(slinkuma posti) dzēstu ārā, tad tam cilvēkam būtu 2 iespējas. Pirmā meklēties un pašam rast risinājumu vai visam atmest ar roku un neko nedarīt. Tad beigās varētu redzēt, kurš no visiem iesācējiem ir topošais programmētājs ar perspektīvām, kurš nav.

 

Un par to, ka tu domā, ka gribu uztaisīt tikai savu web lapu un tad mest mieru - tā nebūs, tev mani vēl ilgi būs japacieš. Jo webs ir vienīgā lieta, kas man vispār ir tik ļoti ieintresējusi, jo ilgas čakarēšanās rezultātā es gūstu sev labvēlīgu rezultātu un esmu apmierināts ar to un man ir stimuls rīkoties tālak. s dzīvē vispār esmu diezgan paslinks, bet saistībā ar web nēsmu. Ja es kaut ko gribu uztaisīt, tad agrāk vai vēlāk to uztaisīšu, kaut arī man būs ilgi un dikti jāmocās. Līdz šim tā ir bijis. Nezinu kāda jēga te ir strīdēties, jo katram takš ir savi uzskati un nedomāju, ka kads no tiem atkāpsies. Tapēc mēģināsim viens otru paciest.

Link to comment
Share on other sites

Es pilnībā saprotu, ko tu ar šo domā un tā pēc būtības ir pareizi. Nu laimīgas beigas būtu, ja: visus stūlbos postus(slinkuma posti) dzēstu ārā, tad tam cilvēkam būtu 2 iespējas. Pirmā meklēties un pašam rast risinājumu vai visam atmest ar roku un neko nedarīt. Tad beigās varētu redzēt, kurš no visiem iesācējiem ir topošais programmētājs ar perspektīvām, kurš nav.

Neiet runa tikai tikai dzēšanu vai ierobežošanu. Ir tāds teiciens: esi iecietīgs pret muļķību, ja vien tā nav ļaunprātīga. Tas pats arī šeit: zinošākie nevis klusē (lielais vairums), bet sniedz palīdzīgu roku, kur tā vajadzīga. Un tam vajag piemērus. Normāli tā būtu vadība, kas nosaka toni un virzību, bet šeit? Nu, kā jau es teicu, šis ir forums foruma dēļ. Iemesli tam īpašnieku ambīciju neatbilstība prasmēm vai saprašanai, varbūt vienkārši gribējās "vēl kaut kur būt galvenajiem".

 

Jā, un pie šā visa: es jau teicu, ka palīdzībai nevajag būt pašmērķim. Zinošus cilvēkus varētu piesaistīt informācijas kvalitāte, diskusija, bet ne bērnu nedienas.

Link to comment
Share on other sites

Un par to, ka tu domā, ka gribu uztaisīt tikai savu web lapu un tad mest mieru - tā nebūs, tev mani vēl ilgi būs japacieš. Jo webs ir vienīgā lieta, kas man vispār ir tik ļoti ieintresējusi, jo ilgas čakarēšanās rezultātā es gūstu sev labvēlīgu rezultātu un esmu apmierināts ar to un man ir stimuls rīkoties tālak. s dzīvē vispār esmu diezgan paslinks, bet saistībā ar web nēsmu. Ja es kaut ko  gribu uztaisīt, tad agrāk vai vēlāk to uztaisīšu, kaut arī man būs ilgi un dikti jāmocās. Līdz šim tā ir bijis. Nezinu kāda jēga te ir strīdēties, jo katram takš ir savi uzskati un nedomāju, ka kads no tiem atkāpsies. Tapēc mēģināsim viens otru paciest.

Tomēr tu nesaprati. Pateikšu vēlreiz: mācības, pašpilnveidošanās caur zinībām - jā, tas ir ilgtermiņa, uz attīstību virzīts mērķis. Bet personīgā mājaslapa - nē. Man nepatīk atkārtoties, bet viss slēpjas attieksmē.

 

Katrā gadījumā es ceru, ka kāds zinošāks papildinātu manis teikto, jo šobrīd prāti mani pametuši.

Link to comment
Share on other sites

Pavei, kur tas ļaunums sākās:

 

http://cg.image.lv/forum/showthread.php?threadid=953

http://cg.image.lv/forum/showthread.php?threadid=888

 

Kas man nepatīk, Gacha? Man nepatīk tava iedomība un attieksme. Vēl vairāk, man nepatīk tas, ka sīki perdeļi, bez kādas paškritikas un vispār bez ilgtermiņa mērķiem, tik vien kā "nezin ko uztaisīt", lai varētu kādam pateikt, ka es, redz, esmu koderis, piedrazo šo vietu. Turklāt ne tu viens tāds: gandrīz vai sirds apskrienas, redzot, kas še notiek.

 

Pašreiz esmu par to nedaudz padomājis, tāpēc nedaudz kritikas.

 

Kur problēma? Viennozīmīgi administrācijā. Forums ir atstāts pašplūsmā, tā lietošanas noteikumi ir kaut kāds jautājumu uzdošanas reglamenta un vispārpieņemto uzvedības normu mistrojums, bet tā mērķis, spriežot pēc tiem pašiem noteikumiem, radīt tādu kā FAQ, kurā "īsā laikā var rast atbildi uz visiem saviem jautājumiem". Par moderatoriem salikti cilvēki, kas praktiski ne reizi nav neko ierakstījuši, bet admini: viens ir tik svarīgs, ka nav nemaz ko cerēt uz viņa palīdzību kādā jautājumā, otrs - simbols stagnācijai, trešais domā, ka šis ir tāds kā "bazars" uz ielas.

 

Ko darīt? Mani priekšlikumi, kā padarīt forumus vairāk sava vārda atbilstīgus:

  • Forumi nav domāti, lai tajos "spamotu" - Stingrāka politika attiecībā uz to, kas ir derīgs un kas nav. Ļaut vaļu tādiem kā Gacha un kompānija jau ir pretrunā ar uzdoto mērķi: izveidot noderīgu resursu, jo ar tik nekvalitatīvu informāciju nekāds diži noderīgais nesanāks.
  • No iepriekšējā punkta izriet, ka biedri, kuru ieraksti kopumā var tikt raksturoti kā bezjēdzīgi, dumji un kaitinoši, ir jāizolē.
  • Principā, jāizolē ir visi vidusskolnieki un jaunāki.
  • Administrācija - Ja jau esat tik aizņemti, ka neatliek laika pieskatīt savus īpašumus, varbūt pienācis laiks apsvērt iespēju beigt šo farsu? Vai atrodiet citus, kam to uzticēt.
  • Jāizolē arī tie, kas uzskata, ka skolnieciņu spams rada labu resursu.
  • Pievienotas jaunas forumu vadlīnijas, kurās skaidri noteiktas sekojošās lietas:
    • Bezmakas palīdzības sniegšana garā vājajiem nav pašmērķis.
    • Lai lūgtu palīdzību pirms tam ir jāsagatavojas. Vispirms tiek meklēts internetā un jautājumu ievietots tikai gadījumā, ja neizdodas sameklēt atbildi vai tā nedarbojas un cilvēks ir iesprūdis pie šīs problēmas.
    • Jautājumi netiek uzdoti, ja a) cilvēks pats nezin, ko viņš dara (piem., bija tāds "ar ko jāraksta CSS?"), B) atbilde ir elementāri atrodama STFW ceļā. Protams, es nenoliedzu, ka vērtīgas diskusijas var izcelties arī pie nejēdzīga sākuma, bet principā to nevajadzētu atbalstīt.
    • Jautājumiem noteikti pievienots gana izsmeļošs apraksts un ieteicams arī piemēri.
    • Visi iepriekšējajiem kritērijiem neatbilstošie ieraksti tiek izdzēsti on sight.

    [*]Tiek stingrāk realizēti pašreizējie noteikumi. (Taisnību sakot, tos tagad vispār neviens neņem vērā. Pat tie, kas viņus izdomāja.)

    [*]Forumu staffs tiek nomainīts uz aktīvāku, savus pienākumus pildošu. (Sic! Arī adminiem/modiem ir pienākumi, ne tikai privilēģijas.)

    [*]Konkrētāka mērķa deklarācija. Piemēram, FAQ-foruma hibrīda vietā orientācija uz diskusijām, dalīšanos ar zināšanām.

Manā skatījumā te valda pagrimums, kam par iemeslu ir radošas vadības trūkums. Nedomāju, ka kādam nopietnam cilvēkam, paskatoties uz pašreiz valdošajām tendencēm, varētu rasties vēlme ieguldīt savu laiku šajā. Arī man ne. Ja viss paliek kā tagad, turpināšu "lurkot" starp svešmēļu ļaudīm un pievienošos tai cilvēku grupai, kas neuzskata par vajadzīgu dalīties informācijā ar tautiešiem. Vai arī parādiet man labāku latviešu forumu vai vēstkopu.

Izveicot visu aprakstīto mums iesākumā būs 3-4 posti nedēļā, pēc tam tikpat mēnesī.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...