Rich Bitch Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 man nestaipaas tabula 100% pa visu ekraanu augstumaa. kaads vareetu buut iemesls? <table cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" height="100%" border="0"> <tr><td style="height: 100px; background-image: url('1.jpg');"> </td></tr> <tr><td style="height: 60px;">aaa</td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td style="height: 50px; background-image: url('2.jpg');"> </td></tr> </table> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evi Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 (edited) tev to4na ar table vajag? Taisi ar div! Sheku reku piemers ar table Edited April 24, 2008 by Evi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 <table style='width:100%;padding:0px;margin:0px;border:0px;height:100%;'> <tbody> <tr> <td></td> <th></th> </tr> </tbody> </table> Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Mikijs, es vienpēdiņu lietošanu atribūtu noteikšanai neuzskatu par labu stilu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 esmu pieradies :) <?php echo "<table style=''></table>"; ?> tagad meiginu pierast pie <?php echo "<table style=\"\"></table>"; ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Un kāpēc tas nav labais stils? Vienpēdiņa ir ļoti valīda un atļauta lieta. Nez kāds sakars tur ar labo stilu? HTML: http://www.w3.org/TR/html401/intro/sgmltut...#didx-attributeBy default, SGML requires that all attribute values be delimited using either double quotation marks (ASCII decimal 34) or single quotation marks (ASCII decimal 39). XML (tātad arī XHTML): http://www.w3.org/TR/2006/REC-xml11-20060816/#NT-AttValue[10] AttValue ::= '"' ([^<&"] | Reference)* '"' | "'" ([^<&'] | Reference)* "'" tagad meiginu pierast pie<?php echo "<table style=\"\"></table>"; ?> Tad jau labāk pierodi pie: <?php echo '<table style=""></table> '; ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 bubu, lai arī vienpēdiņas ir valīdas, tomēr man arī kaut kā liekas, ka dubultpēdiņas atribūtiem ir labāk nekā vienpēdiņas. Neprasi, kāpēc. :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Nu kā - labāk ir relatīvs jēdziens. Labāk nozīmē, ka otru veidu ir lietot sliktāk. Kāpēc? Es vēl saprastu, ja backgrounds būtu C/C++ programmēšanā. Tur ar ' pēdiņās lika čarus (vienu simbolu), bet " pēdiņās stringus. Tad es vēl saprastu kāpēc atribūtus gribi likt " nevis ' pēdiņās (jo tie ir stringi, nevis čari). Bet nu nesaprotu kas slikts ' pēdiņām. Paretam, kad man vajag no php html'u/xml'u ģenerēt, tad bieži gribās rakstīt kautkā šādi: echo "<tags attr='$value'>..."; Ja lietotu " pēdiņas atribūtiem , tad būtu vai nu nesmuki jāeskeipo (ko nekādīgi negribu darīt - lūk tas čista nav smuki), vai arī jāizvada stringi ar komatiem atdalīti (jo nevarētu " pēdiņas lietot php stringam) - respektīvi garāk jāraksta kods. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 (edited) Problēmas rodas brīdī, kad es gribu stilam piešķirt, piemēram, fona attēlu <div style="background-image('/images/bg.jpg');"> Vai eventiem padodot funkcijas parametrus. Edited April 24, 2008 by marcis Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Es uzskatu (un tā daru), ka stilam (CSS) un kodam (JS) jābūt nodalītam no dokumenta struktūras (HTML). Respektīvi - jālieto class/id un css/js jāraksta atsevišķā failā. Kā arī DOM eventi jāliek window.onload eventā pēc elementu id vērtībām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Man patīk dubultpēdiņas, jo tieši varu rakstīt šajā stilā: $x = 'Strings bla bla '.$mainigais.' bla bla "ielikts peedinjaas" bla bla'; Nav nekas jāeskeipo. PHP interpretātors stringu nepārsē (tipa teorētisks ieguvums ātrdarbībā). Viegli pamanīt mainīgo (sintakses izgaismotājs parāda). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Mainīgie izgaismojas arī "asdas $asd asda" stringos (vismaz pēdējo reizi kad lietoju kautkādu php IDE, tad tā bija). Tipa teorētiskais ieguvums ātrumā ir praktiska neērtība kodēšanā - jāraksta lieki . vai , (ja echo) un pēdiņas. Ko ir ātrāk/ērtāk uzrakstīt un palabot (iespraust jaunus mainīgos/izvākt vecos) - "asd $asd zzz" vai 'asd ' . $asd . 'zzz' ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Nu visam ir savi plusi un mīnusi. Šis jau vairāk ir gaumes jautājums. Par mainīgo izgaismošanu stringā - Eclipe (Aptanda) un Webbuilder, piemēram, to neprot. Notepad++ gan, cik tikko pārbaudīju, prot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Exactly, to arī gribēju dzirdēt - ka visam ir plusi un mīnusi, nevis " atribūtiem ir vienkārši labāk (un neprasi kāpēc). " ir vienkārši savādāk, bet ne par mata tiesu sliktāk par ' Es php (un vairumu citu kodu) parasti rakstu FAR'ā. Tur colorer plugins, kas izkrāso dažnedažādu valodu kodu, ar krāso mainīgos php stringos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts