Jump to content
php.lv forumi

Vai teibli nav modē?


Gacha

Recommended Posts

Gribēju jautāt vai tiešām teibli drīz izbeigsies? Runājot, ka profi teiblus vairs neizmanto, bet viss ir uz <div> . Kas vainas teibliem? Un starp citu esmu redzejis daudzas lapuses, kuras sastav no vieniem vienigiem <div> un <p>, bet no kādām 10 tikai kādas 2 līdzinās lapai, pārējie ir vieni vīenīgi web blogi. Ko jūs domājat par šo ? <_<

Link to comment
Share on other sites

Teibli jāizmanto tad, kad jāparāda ehmm... TABULA :)

piemēram, grāmatu saraksts ar autoriem tabulā, kur viena kolonna nosaukums, otra autors.

 

Tabulas profi neizmanto satura izvietošanai pa ekrānu (kaut gan ja labi sanāk izvietot un visos pārlūkos izskatās vienādi, un negribās saspringt - kādēļ gan ne?)

Edited by Aleksejs
Link to comment
Share on other sites

O! Un viss ? kapec tos nevar izmantot, kur tie ir izmantoti jau daudzus gadus? Apskatijos vienu lapu, kura nav ar teibliem bet ta pat ir smuka, tobish izkartojuma ietilpsts galvenais texts pa vidu un gar malu vel viens divs. Nu apskatijos vinjai CSS un sapratu, lai tadu uztaisitu(kuru ar teibliem 2min jautajums) ir jakode CSS vairak neka PHP :o Kas tad teibli lenak ieladejaas ?

 

Un cik reali butu izveidot tadu kā tvnet vai apollo bez teibliem ? <_<

Link to comment
Share on other sites

"Profi" lieto tabulas. "Profi" lieto tabulas pareizi. Tabulas ir paredzētas lai attēlotu tabulārus datus, piemēram - nedēļas lekciju sarakstu.

Katrai lietai ir savs pielietojums, Tu taču nelieto sudraba karotīti lai noslaucītu dibenu pēc Tualetes apmeklējuma. Tā pat arī tabulas ir "nepareizi" lietot lai veidotu lapas struktūru un izskatu, tāpēc lapas struktūras un izskata veidošanai izmanto <div> un <span>.

Ar CSS + XHTML var paveikt to pašu (un vēl vairāk) ko ar tabulām. Viss ir atkarīgs tikai no "ķirbja" un ekstremitāšu liekuma leņķa. Ja kāds šaubās par CSS spēku, tad iesaku apmeklēt un sīki izpētīt CSS ZenGarden.

Link to comment
Share on other sites

NU es pirms pāris dienām gribēju beidzot uzināt, kas xhtma, xlm, xsl un apm uzzināju. Skatoties tālāk par to xhtml redzeju, ka tur viss no tiem <div> sastāv. Nu tad arī mēģināju vienu savu mazu lapiņu pārveidot, bet pusē apstājos jo man nesanāk šitas: css.gif

Vardu sakot nevaru blakus nolikt divus. Un vēl atceros nesen man viens no foruma teica, ka daži brouseri zem 2 <div> vairs neko neņem. Nez vai tā ir bet teica.

Link to comment
Share on other sites

2 Gacha: šķiet tev par agru interesēties par XML un XSL. Tavi priekšstati šobrīd balstās uz mītiem: "Viena tante teica..." un "Ka tik strādā!".

 

Ja jau to murgaino TvNet mēs kādreiz salīmējām no tabulām, neredzu nekādu tehnisku šķēršļu, lai to izdarītu ar CSS līdzekļiem.

Link to comment
Share on other sites

Gacha,

ja Tu būtu izpētījis kādu lapu, kas izkārtojuma veidošanai nelieto tabulas, tad Tev nerastos jautājumi, kā var dabūt 2 DIV vienā līmenī. atklāšu lielu noslēpumu, ka viss slēpjas float:left. paskaties kādas ar CSS darinātas lapas CSS failu.

 

par tabulu nīšanu runājot, ir labi, ka cilvēki cenšas darināt lapas bez tabulām, taču mani novērojumi rāda, ka tādā gadījumā Latvijā ir ļoti maz "profu". esmu redzējis lieliskas, skaustas lapas ar oriģināliem un patīkamiem dizaina risinājumiem, kas varētu liecināt par izstrādātāja zināmu profesionalitāti, taču, ja lapai nav ierakstīts DTD un ja viss ir uz tabulām, tad īsti nesaprotu - kas ir svarīgāks - kods vai tas, kā izskatās. laikam jau pēdejais.

Link to comment
Share on other sites

Nu zinu to float:left vai right. Nu tad iedodiet kādu linku, kur ir normāla lapa tīri uz CSS. Es neapšaubu CSS būtību, bez tā vispār neko sakarīgu nevar izveidot, bet es tieši runāju par TEIBLIEM, kas tiem vainas ? Uz šito arī neviens nav atbildējis!

Link to comment
Share on other sites

Gribēju jautāt vai tiešām teibli drīz izbeigsies? Runājot, ka profi teiblus vairs neizmanto, bet viss ir uz <div> . Kas vainas teibliem? Un starp citu esmu redzejis daudzas lapuses, kuras sastav no vieniem vienigiem <div> un <p>, bet no kādām 10 tikai kādas 2 līdzinās lapai, pārējie ir vieni vīenīgi web blogi. Ko jūs domājat par šo  ?  <_<

Nedomaaju ka teibli jelkad izbeigsies - jo par struktureetas (tabulaaras) informaacijas likshanu tabulaa nekas labaaks nav izdomaats.

 

Arii tavs mineetais piemeers (zimeejumaa) vienkaarshaka ir defineejams un izveidojams ar tabulu - proti to visu var izveikt ar vienu pashu tabulu noraadot vinjai shuunu izmeerus un cellspacingu/padingu - preteeji layeriem jaadefinee gandriiz katram savs floatings utt.

 

Layeri manupraat vairaak der "nestandarta" risinaajumiem kur svariiga objektu pozicioneeshana un neatkariiba no citiem elementiem (preteeji tabulas shuunaam kuraam izmeeri ir saistiiti).

 

p.s. http://php.lv/f/index.php?showtopic=1023&v...findpost&p=6385

Link to comment
Share on other sites

O! Šis jau skan mazliet labāk un gudrāk. Man ar šķiet, ka <div> + CSS ar visiem flotiem un citiem zveriem vajag izmantot tad kad gribi piem: uzmest kādu bildi pāri visam teibla un citu elementu robežām, protams.

 

Visdrīzāk visi ĪSTIE teiblus vairs neizmanto, jo tas ir pārāk vienkārši, krutāk takš ir saveidot nezin ko ar CSS un <div>. Jo tas ir daudz sarežģītāk un profesionālāk. Bet tad jautājums, kam mēs taisām tās mājas lapas? Pieņēmsim parastam lietotajam ir pilnīgi pie vienas vietas vai tas tvnets ir ar teibliem vai <diviem>, ka tik izskatās labi. Kapēc būtu jasarežģī lietas, kuras ir vienkāršas.

 

PHP jūs sakāt: Vot dari tā, jo tad ir jaraksta mazāk koda un tas ir ātrāk! Kapēc CSS un HTML tā nav ? Kas te jo trakāk jo labāk?

Link to comment
Share on other sites

veidojot HTML lapu izmantojot div`us, pati lapas ir vairaak struktureetaaka (ar id atribuutiem). tjipa te ir headeris lapai, te zinju div`s, te veel menu div`s. un tamdeelj lapu vieglaak izparseet ar kaadu XML parseetaaju (protams, ja lapa ir valiida XHTML strict). a ja lietot tabulas, tad fig vinju zin, kas ir treshaa ruutinja no augshas piektajaa rindinjaa, jeb mosh vispaar taadas ruutinjas nav, jo redz col/row-spans uzlikts :)

Link to comment
Share on other sites

ar CSS būs ātrāka ielāde...

resp. ir atšķirība vai tu bliez <table border=0 width=....><tr><td><font....

vai vnk <div id="header">Virsraksts</div>

 

CSS fails paliek ieks ķešas un 2-reiz netiek downloadots, kamēr visi <table> gan pārsūtās... un tīri no loģiskā viedokļa tabulas IR tabulas...

Link to comment
Share on other sites

Nu apskatijos vinjai CSS un sapratu, lai tadu uztaisitu(kuru ar teibliem 2min jautajums) ir jakode CSS vairak neka PHP :o

Cik noprotu, Tu iekš CSS pasaules esi newbie vai ne?

Kad HTML Tu nezināji, arī mācēji 2 minūtes to izdarīt? Viss nāk ar laiku...

Link to comment
Share on other sites

@bubu Vai tad id nevar uzlikt teibliem?

 

@tamster Nu teiblus izmantoju tikai lai izkartotu, bet parejo takš loģiski, ka ar CSS.

Un kapēc sauc teiblus par tabulām? Tabula, ir tad kad ir sabāsti vienādu datu kaudze, bet ja tur ir viss kaut kas, tad tā nav tabula.

Link to comment
Share on other sites

Pieņēmsim parastam lietotajam ir pilnīgi pie vienas vietas vai tas tvnets ir ar teibliem vai <diviem>, ka tik izskatās labi. Kapēc būtu jasarežģī lietas, kuras ir vienkāršas.

Tāpēc, lai pats TVNET varētu ekonomēt uz trafiku :) un parastajam lietotājam nebūtu jāgaida nez cik ilgi kamēr ielādējas viss maģiskais tabulu blāķis.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...