Delfins Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Šortkati pēc definīcijas ir nestabilas vērtības (jo tie taču ir šortkati! :P). A kods, kas rakstīts ar striktu sintaksi, vienmēr strādās, jo redz `likumā` tā rakstīts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Aha, tas tik būtu cirks, ja uz failsitēmā symlinki pēkšņi sāktu uzvesties neadekvāti tāpēc, ka izlasīja iepriekšējo postu :D :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roze Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Šortkati pēc definīcijas ir nestabilas vērtības (jo tie taču ir šortkati! :P). A kods, kas rakstīts ar striktu sintaksi, vienmēr strādās, jo redz `likumā` tā rakstīts. Nu kā to ņem .. "šortkati" parasti atsaucas uz kaut ko kas ir "strikts" .. un ja šis striktais vairs neeksistē tad jau ir BC problēmas.. Protams, kā katrs raksta un kādu stilu piekopj ir katra paša ziņā, taču, manuprāt, short tagu un echo valodas "konstrukcijai" šāda šortkata izmantošana ir diezgan parocīga.. It īpaši dažādās template sistēmās un MVC aiztājot dinamisko datu izvadu vietas ar <html><?=$var?></html> .. bet baidīt cilvēkus ar to ka kaut kas pēkšņi neies vai tas ir nepareizi no valodas/sintakses viedokļa imho ir nepareizi, jo ne php developeri ne hostingotāji negrib problēmas ar lietotāju masām kam tas šķiet ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Personīgi nesaskatu tur nekā parocīgu. Esmu pieradis rakstīt pareizajā formā. Var jau strīdēties, gaumes lietas, ja vien tieši šeit nebūtu kolīzijas starp "atļauto" un "pieļaujamo". Resp. divdomība rodās - konfigs pieļauj šortkatu, un tai pašā laikā, ja nemaldos, `konstrukcijas` "<?php=" nepastāv :) Kaut kas līdzīgs būtu, ja uz auto montētu kvadrāta (labākajā gadījumā ovāla :P) diskus - auto konstrukcija taču to pieļauj!!! un braukt arī varēs... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 XHTML, kas peec buutiibas ir XML un taapeec to itkaa vajadzetu serveet ar XML deklaraaciju. Jā. Un ne tikai tāpēc. Es vairumā gadijumu visu taisu WAP, bet liela daļa WAP devices ne tikai nepalabo html, bet arī uzstāj, ka xml vajag norādīt lai lapa valīda. Par IE6 te minēja.....Nu jā...,man nav lielas vajadzības lai ir savietojamība ar IE vispār taisot WAPam. IE es izmantoju tikai vienreiz uzinstalējot Win, novelku Firefox:) Tālāk jau Opera, kurai defoltajā ir WAP atbalsts(IE nav tāda fīča, ja neņem vērā iespēju izmantot izmantot visādus web servisus WAP emulācijai). Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Esmu pieradis rakstīt pareizajā formā. Ble nu zb jau - shortags ir tikpat pareizi cik full tags. Pietiek mētāt šitos \m/ cik es pareizi rakstu kodu. Var jau strīdēties, gaumes lietas, ja vien tieši šeit nebūtu kolīzijas starp "atļauto" un "pieļaujamo". Resp. divdomība rodās - konfigs pieļauj šortkatu, un tai pašā laikā, ja nemaldos, `konstrukcijas` "<?php=" nepastāv :) <?php= arī nekur nav definēts, ka tam būtu jāpastāv. Tikpat labi es varu teikt, ka php?> nepastāv un no tā taisīt scēnu. Kaut kas līdzīgs būtu, ja uz auto montētu kvadrāta (labākajā gadījumā ovāla :P) diskus - auto konstrukcija taču to pieļauj!!! un braukt arī varēs... Nu Tu bik pa daudz putrojies. Ovāls ritenis jau būs pavisam cits behavior. <?= ir tāds pats kā <?php echo, t.i. uzvedība nemainās, turpretim ovāls ritenis kratīs mašīnu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 (edited) Btw, parādiet man vienu hosteri, kam short tagi ir izrubīti :P Edited May 27, 2008 by marrtins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Njam, itka neredzu lielu difrenci starp lielajiem mazajiem, bet wat ever.. es lietoju <?echo $mainigais?> <?print $mainigais?> <?}?> <?{?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devs Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 <?php echo $var;?> <?=$var;?> Precīzi par 7 simboliem īsāks. It kā jau nav slikts saīsinājums, bet ko darīt tad, ja short_tags ir izslēgts? Ar ini_set() var regulēt, bet bieži hostingi arī to neatļauj. Šī konstrukcija ir vienīgā, ko es redzu kā priekšrocību short_tags. Bet <?php man godīg pat patīk labāk, nekā <? :) Tikai par 3 simboliem garāks, bet pasaka jau ļoti konkrēti, kāda valoda turpinās! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
n0r3k Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Kapēc sarežģīt dzīvi ar tagiem ? Izmantoju vlib template sistēmu vairākus gadus un nav nekādu problēmu. php no html ir smuki nodalīts un nejauc galvu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Kāpēc sarežģīt dzīi ar kautkādām bibliotēkām, kad visu outputu var iznest atsevišķā php failā, kuru includēt skripta beigās, kad visi mainīgie, kas vajadzīgi izvadīšanai ir sagatavoti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts