Jump to content
php.lv forumi

echo īsais variants


ray

Recommended Posts

vispar jau tiiri teoretiski tieshi lenaak.....

jo interpretaatoram japarbauda vai gadijumaa nav tie tagi atslegti .... + japarliecinas vai pirms = gadijumaa nebuutu kautkam jabuut utt...

Domāju, ka ātrdarbības ziņā abi varianti ir identiski vienādi - kāds šķirba vai pārbauda vai ir šort tags ieslēgti vai full tags izslēgti? (short tags == full tags) ir tas pats kas !(short tags == full tags) vai (short tags != full tags) :D

 

Nu katraa zinjaa Optimizacija taa nav....

 

Nu tas toč :))

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Robi, cik Tev gadus ir pieredze strādājot ar PHP un cik gadus lasot doķus? Savas *nopietnās* rekomendācijas, kuras Tu nevari salīdzināt ar paša reālu pieredzi, Tu vari, protams, uzklausīt, bet šitā veidot viedokli uz kaut kur lasītu rekomendāciju pamata...

 

Tas vienkārši ir pareizs kodēšanas stils, par ko te vēl ir diskusijas - kā nepareizāk kodēt? :)

Tas nav nekāds programmēšanas stils!! Tā ir valodas konstrukcija, ko es mierīgi varu izmantot vai neizmantot pēc savas izvēles.

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka tas ir programmēšanas stils. Kaut ko izmantot vai neizmantot tu vari vienmēr, tieši tāpēc, ka pie short_tags ieslēgtiem tas lietas būtību nemainīs. Bet ir jārēķinās, ka short_tags var būt arī izslēgti un tad rakstīt pilnus tagus - par 3 simboliem vairāk, nekā īsos - ir universālāk un principiāli pareizāk līdz ar to!

Gadu pieredze pietiekami un šī, starp citu, ir elementāra lieta.

Link to comment
Share on other sites

Jārēķinās? Kāpēc?

 

ini_set('short_open_tag', 1);

 

rakstīt pilnus tagus - par 3 simboliem vairāk, nekā īsos - ir universālāk un principiāli pareizāk līdz ar to!

 

Universālāk? Principāli? Elementāra lieta? No kurienes tāds absolūtums? :))

Link to comment
Share on other sites

marrtins, universālāk tāpēc, ka tad būs mazāka atkarība no php konfigurācijas.

 

Mans uzskatas, ko iespējams jau paspēju paust, ir tāds, ka ja veido vienkārši lapiņu vai arī specifisku sistēmu, kas būs tikai vienā kopijā, tad nav liela atšķirība - lieto to, kas ērtāk. Bet ja produkts plānojas tikt izplatīts (pa brīvu vai maksas, nav svarīgi), tad ir vērts atteikties no lietām, kas prasa papildus konfigurāciju.

Link to comment
Share on other sites

nu jā, ja man būs kautkāds tur projekts, kuru gribēšu andelēt vēlāk, gan jau ka Replace All man netraucēs to lietu pieregulēt kā <?= samainīt uz <?php echo un <? uz <?php, ņemot vērā, ka xml padošu vajadzības gadijumā arī pie short tags ar echo ' <?xml...';. Ta nu ir lieta, kuru vajag tikai vienreiz vienā padotā lapā. Un pat to jūs lielākoties nevīžojat padot html dokumentam!

Link to comment
Share on other sites

' <?xml...';. Ta nu ir lieta, kuru vajag tikai vienreiz vienā padotā lapā. Un pat to jūs lielākoties nevīžojat padot html dokumentam!

Kaads sakars HTML ar XML ???

taas butiibaa ir divas dazaadas <Tagu> 'valodas' ...

Link to comment
Share on other sites

Un par noslēdzošo tagu - arī atkārtošu tiem, kas vēl te strīdās - ticiet, man - esmu lasījis vairākas nopietnas dokumentācijas un rekomendācijas php kodēšanā un VISĀS nopietnās pamācībās ir teikts:

Short tags NEVAJAG izmantot!

Vienmēr izmanto <?php , nevis vienkārši <? !!!

Un nekad neizmanto <?= , bet gan tā vietā <?php echo

 

Var kādu atsauci/referenci dabūt uz tām "nopietnajām dokumentācijām un rekomendācijām" ? A to, piedodiet man, tāda tukša tiršana izskatās..

Link to comment
Share on other sites

Tas ko es jautāju faktiski ir nevis vai ir vai nav pieminēts, bet pāris (neņemot vērā <?xml figņu) iemeslus 'KĀPĒC' (un nopietnā literatūrā parasti tiek paskaidrots kamdēļ tā un ne šitā .. pie kam tiek apskatītas vairākas iespējas (par un pret)), un vēlos dzirdēt no tiem kas tik kvēli aizstāv vienu vai otru viedokli balstoties tikai uz faktu "viena tante teica (eg kaut kur bija rakstīts)" :)

 

Tikpat labi es, piemēram, varu teikt ka kaudzē "dokumentāciju" ir teikts ka <? echo 'blabla'; ?> ir "labāk" nekā <? echo "blabla"; ?> lai gan praktiski tas ir sens mīts un vairs nav taisnība..

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...