Jump to content
php.lv forumi

image size


Robis

Recommended Posts

Sveiki!

Tā kā man nav pieredze apstrādāt bildes ar php, es lūdzu padalīties zināšanās kādam no ekspertiem :)

Tātad, jautājums ir šāds:

manas lapas admin sistēmā ir uztaisīts, ka var uploadot bildes priekš parādīšanas webā - ir uzlikts ierobežojums, ka var uploadot tikai līdz 1MB lielas bildes dažādu tipu (galvenais, lai mime tips sāktos ar 'image').

Protams, bildes, ko lapas īpašnieks ir salādējis ir apmēram 700Kb lielas un browseri tās lādē lēni, vispār bail iedomāties, kas notiktu cilvēkam ar iezvanpieeju :o Kāda būtu tā bildes apjoma robeža, lai tādu ielādētu vienreiz ielādējot kādu lapu?

Galvenais: es, protams, nevaru ierobežot bildes uploadu līdz tam, taču iespējams, tās bildes pēc uploada var kvalitatīvi apstrādāt, lai tās apjoms nokristos līdz pieļaujam? Ja var, tad kādā veidā to varētu izdarīt izmantojot php piedāvātās iespējas (apmēram 4.3 versija)?

 

Jau iepriekš pateicos

Link to comment
Share on other sites

Nu vari meģināt bildej uztaisīt sliktāku kvalitāti:

$file 'tavabilde.jpg';
$q = '50'; //bildes kvalitate
header ("Content-type: image/jpeg"); 
$im = @ImageCreateFromJPEG ($file); 
ImageJPEG ($im,"",$q);

 

Neparbaudiju, bet vajadzetu stradāt. Tikai šo liec citā failā un izsauc to caur get bilde.php?id=tavabilde Nu kaut kaa taa

Link to comment
Share on other sites

Sorry, bet tas nav tas, ko es domāju...

Man ir nepieciešams tā, kad uploado jebkuru bildi, viņš to, ja tā ir apjomā par lielu, samazina līdz pieļaujamam apjomam un tādu glabā arī uz servera... Ja nemaldos, šeit ir jāizmanto php iebūvētā GD library, taču man nav pieredzes nekādas ar to, tāpēc nezinu kā apieties... :( Varbūt kāds zin?

Link to comment
Share on other sites

Nu shis jau ir ar to GD! Cik zinu tad bildes smagums ir atkarīgs no bildes kvalitātes, tapēc jau šo iedevu, lai tu samazini kvalitāti un tad ari samazināsies tās svars.

 

Ir tikai 2 veidi, ka samazināt bildes smagumu - 1, kvalitāte. 2, izmēri.

 

Un kapēc tad tu šo kodu nevari lietot uploudā? Samazini kvalitāti un tad liec uz serveri. B)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...