Jump to content
php.lv forumi

nezinis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

nezinis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Skumji, ka pats neaizdomājos. Paldies
  2. Tad mainot brauzera izmēru, lapas labā puse pazūd. Rekur piemērs, kurā samazinot brauzeri, labā puse pazūd ( netiek strechots? ) <html> <head> <style> body{ background: blue; } .wrap{ margin: 0 auto; width: 950px; } .header{ height: 100px; width: 100%; background: green; } </style> </head> <body> <div class=header> <div class=wrap> asd </div> </div> </body> </html>
  3. 1. Augstumi mainīsies - nevar 2. Pagaidām šādi, jo nevarēju neko citu izdomāt <body> <div class=header> <div class=wrapper> <div class="logo"> logo, kuram jabut centreetam </div> </div> </div> </body>
  4. Es cenšos izveidot lapu, kuras viss saturs ir centrēts, bet fona bildes ( vairākas - lapa dalīta vairākās daļās ) ir pa visu lapu. Piemērs (Saturs ir brūnajā rāmī) : http://www.bildites.lv/images/ja530h1m07zl4uv6zre.png Esmu izveidojis wrapperi,kuru es izmantoju atsevišķām lapas daļām(logo, footer un teksts) ar šādu css: .wrapper { margin: 0 auto; width: 950px; } bet, ja es to daru šādi, tad samazinot brauzeri, lapa saiet sviestā ( daļa no labās puses ir nogriezta). 1. Ko, lai izdara, lai lapa nemainītu savu izskatu samazinot brauzeri? 2. Kāds būtu labākais veids kā izmantot wrapperi saturam, lai man viņš nebūtu jāizmanto vairākas reizes lapas satura centrēšanai?
  5. 1. Varbūt ir kāds piemērs? Kādam jābūt .htaccess failam, lai manā 'protected' mapē nevarētu nekam piekļūt? 2 - 3. Aizmirsu nomainīt uz . Paldies 4. ctrl+alt+f - Paldies.
  6. Pirms divām nedēļām sāku mācīties php un šobrīd cenšos PAREIZI izveidot forumu izmantojot OOP. Šī foruma izveides mērķis ir apgūt php , mysql un javascript. Dizainu nozagu no themeforest, bet pārējo rakstiju pats skatoties un lasot dažnedažādus tutoriāļus. Vai kāds varētu veltīt 5 minūtes un iziet cauri pašam source kodam un pateikt, ko es daru nepareizi? Ko man vēl ir jāizlasa, jāapgūst pirms es turpinu rakstīt? Source kods: https://github.com/sravia/phpForumBezDomubiedriem
  7. Tātad ir divi faili: 1. Pirmajā failā tiek nolasīti dati no datubāzes.Tiek arī inklūdots otrs fails. 2. Otrajā failā ir templeits. Templeits, kurš tabulās iebāž nolasītos datus no datubāzes. Jautājums sekojošs - Vai ir iespējams pirmajā failā inklūdot otro failu tā, lai uz otro failu tiktu nosūtīti tie dati? Mēģināju include("http://localhost/themes/display_threads.php?var=123"); 1. Ir laikam sākumā jāieslēdz kaut kāds wrapperis 2. Cik droši tas ir? 3. Varbūt ir kāds cits labāks veids?
  8. Izveidoju forumu ar kategorijām, tēmām un postiem. Lai parādītu tēmu sarakstu kādā no kategorijām es sūtu $_GET mainīgos, kuri pasaka nākamajai lapai ( postu sarakstu lapa ), kuri posti ir jāparāda attiecīgajai kategorijai. Kā, lai es savos URL paslēpju tādas lietas, kā index.php?id=5&user=10 ? Biju domājis izveidot savu enkripteri/dekripteri un tā pārnēsāt datus, bet URL's tikuntā izskatīsies traģiski. Ieskatījos arī visā mod_rewrite padarīšanā, bet tā arī nesapratu vai tas der.
  9. Izdariju to šitādā veidā cerot, ka lapu vēlāk nelādēs vairākas minūtes tikai tāpēc, ka ir pārāk daudz ierakstu .
  10. Un katram lietotājam atsevišķi tiek veltīts savs fields/laukums tajā user_groups? Ja kopā ir 100 grupas un katrā grupā pa 100 lietotājiem -> biš biš padaudz fieldu būs tajā tabulā
  11. Ko, lai es daru ar to group_members? Kā, lai es uzstaisu tā, lai viņš zina, kurās grupās ir attiecīgie lietotāji? Grupu daudzums ir neierobežots -> jebkurš lietotājs ir spējīgs izveidot pats savu grupu.
  12. Tātad veidoju "domubiedru veidīgu forumu", kurā ir iespējams pieteikties tikai ar apstiprināšanu. Esmu izveidojis 'forumu', bet nezinu, kā, lai izveido, lai pieeja forumam būtu tikai lietotājiem ar noteiktiem ID (tiem, kuri ir DB / tie, kuri pievienojās grupai). Bija doma izveidot 'members' laukumu un kad lietotājs nospiež 'Pievienoties grupai', tad tiek palaists šis kvērijs: UPDATE groups SET members=CONCAT(members, $USER_ID . ",") WHERE id = $KAUT_KAADAS_GRUPAS_ID Visu lietotāju ID tiek sabāsti vienā laukumā un atdalīti ar komatu. Vēlāk kaut kādā veidā ciklēt cauri tam laukumam un pārbaudīt vai tas lietotāja ID tur ir. Kā to izdarīt? Vai varbūt ir kāds cits labāks veids, kā to darīt?
  13. Veidoju mājaslapu, kurai es varu jebkurā brīdī nomainīt valodu samainot tikai language failu. Esmu izveidojis divus language failus - english.php un latvian.php, kuros esmu definējis atbilstošās konstantes. Lai izmantotu šīs konstantes, man manā ielogošanās failā ir jāizvada "_SUCCEFULLY_LOGGED_IN", bet protams viņš to konstanti pats nespēj atrast. Vai man tagad ir jāinklūdo mans language fails visos php failos, kuros man tās konstantes ir vajadzīgas? Vai arī es to varu izdarīt vienā vietā un tad visi mani .php faili tam spēs piekļūt?
×
×
  • Create New...