Jump to content
php.lv forumi

Simpsons

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    137
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Simpsons

  1. Nu, kas prot nākotni zīlēt, uz priekšu. :) Ja es taisu programmu, man jātaisa tā, lai tas apmierinātu esošās vajadzības plus pēc iespējas izsargātos no iespējamām nākotnes problēmām, CIK NU tās iespējams paredzēt...
  2. Kāda jēga apspriest, vai lietot vai nelietot vienu no populārākajiem koda dizaina paraugiem (design patterns). Ja vajag un tas ir labākais acīmredzamais risinājums, droši lieto. Ja nezini par "design patterns", tad izlasi grāmatu - silti iesaku, lai izprastu to "štelli", kāpēc tas vispār vajadzīgs... Katrs dizaina paraugs ir paredzēts kaut kādiem noteiktiem tipveida gadījumiem, kas bieži mēdz atkārtoties.
  3. 600Ls par pilnu vai nepilnu slodzi? Un tas ir 600Ls dienā? (esmu pie simtlatniekiem ieradies žīdu SVF pārstāvis...)
  4. Jā, ar šitādu algu būtu jāpeldas naudā kā Knapam Makdakam! :D
  5. Ļoti laba alga PHP speciālistam, kurš tikai vēlas apgūt freimvorku... Tādas mūsdienās ir algas php zinātājiem, kas vēlas kaut ko apgūt?
  6. Simpsons

    git

    Attīstība vienmēr notiek uz kaut kā pamata. Labās lietas gandrīz vienmēr tiek atstātas pat visjaunākajos produktos un risinājumos. Protams, ka nepilnības, kļūdas vai neelastīgie risinājumi tiek salaboti vai aizvietoti ar jauniem. Piemēri iz dzīves: * Ritenis jeb rats. Izgudrots ārkārtīgi sen, bet joprojām tiek izmantots un nav nekā labāka, kas to varētu aizstāt. Bāzes princips ar riteni un asi ap ko tas griežas ir palicis nemainīgs kopš aizvēsturiskiem laikiem, * Iekšdedzes dzinējs. Pamata princips joprojām nav radikāli mainījies un kaut arī ir parādījušies jauni un moderni dzinēja aizstājēji, tomēr ir gadījumi (un tādu ir vairums), kuros joprojām iekšdedzes dzinēju nav iespējams aizstāt ne ar ko citu. * Cīņas mākslas (bez ieročiem) - visas jaunās vai salīdzinoši jaunās variācijas un stili ir radušies uz vecajiem pamatiem - tās var uzskatīt tikai par jauniem attīstības posmiem vai vienkārši - pielāgotām variācijām. Piemēram, gan kikboksa, gan k1 pamati principā sakņojas karatē un, iespējams, kādā senā kung-fu variācijā... Nekas nerodas ne no kā un viss kas notiek un notiks nākotnē ir likumsakarība... P.S. Normālam latvietim jāprot izslēgt okupants šitādā stilā:
  7. Simpsons

    git

    Tā ir taisnība, ka Git ir "de facto" standarts lietojumprogrammu (t.sk. web) programmētājiem, līdzīgi kā, piemēram, Maven kompilēšanas/izvietošanas/testēšanas rīks ir "de facto" standarts Javā?
  8. Simpsons

    git

    Rīki ("tūļi") attīstās, bet pamati visiem ir līdzīgi. Tas ir kā koks, kura dažādi zari tomēr galu galā izaug no viena un tā paša stumbra. Ir jāzina šos pamatus (stumbru), lai izprastu zarus (rīkus) pilnībā. Visi rīki nekad nav jāzina, bet pamati gan jāzina. Jo tas viss rodas ar pieredzi - programmēšanas pieredzi. Jebkurš pieredzējis programmētājs ir meklējis rīku pēc savām vajadzībām, kas radusies praksē, nevis intereses pēc. Spējīgākie, kas gatavi tam visam ziedot vairāk laika, ir tādus paši uztaisījuši. Rīki ir jāzina, bet galvenais ir izpratne par pamata lietām un bāzes tehnoloģijām (tai skaitā programmēšanas valodām). Bet ja gribi tēlot mūsdienu "superguru", samācies pēc iespējas vairāk rīkus, vajag, vai nevajag un tad ej uz kaut kādu puskoku lēcēju un kompleksainiem cilvēkiem pilnas firmeles darba interviju. :)
  9. Simpsons

    git

    Par konkrēto rakstu neizteikšos, bet neticēsi, ka labākās grāmatas par kādām datoru tehnoloģijām vai programmēšanas valodām, bieži vien ir iznākušas ne tikai pirms 5 gadiem, bet pat pirms 10 gadiem un vairāk... Viss IT attīstās uz vecajiem pamatiem, tāpēc jau programmētāji ar lielu pieredzi ir tik vērtīgi, jo saprot, no kurienes tās lietas nāk un rodas. Man pat šķiet nožēlojami, cik daudz firmelēs darba intervijās uzdod tupus jautājumus, piemēram, "vai tu zini kā tur izdarīt tūlī X tādu un tādu huiņņu?" tā vietā, lai noskaidrotu cilvēka izpratni par programmēšanu, OOP un programmu uzbūvi kā tādu...
  10. Simpsons

    git

    Ne ar ko nav labāks: http://importantshock.wordpress.com/2008/08/07/git-vs-mercurial/
  11. Simpsons

    git

    Varbūt man kāds var paskaidrot, kas vainas oficiālai dokumentācijai? http://git-scm.com/documentation
  12. Simpsons

    git

    Par Git runājot, katram programmerim, kas piemin vārdu Git, noteikti jāapskatās un jānoklausās šis video:
  13. Izpildīji mājasdarbu un noskaidroji, kādai tautai šie pieder? Ļoti labi, varbūt pateiksi man arī, jo es nezinu? Un, starp citu, tā nav etniska nesaskaņu celšana, ja, piemēram, kādu noziegumu izdarītu zulu tautas pārstāvis un tu teiktu - "Šis zulu tautas pārstāvis izdarījis noziegumu X". Taču pēc tavas "loģikas" tā būtu etnisko nesaskaņu celšana vai kas tamlīdzīgs. Bet tu saproti, ar ko atšķiras konkrētu cilvēku iztirzāšana no kādas etniskas grupas vai tautas celšanu pāri citām? Es aicināju noskaidrot FAKTUS, nevis nicināt vai cildināt jebkuru etnisko kopienu. Es nestādu kādu tautu pārāku par citām, es uzskatu, ka katrai tautai ir savas tiesības savā teritorijā pašnoteikties un tai ir jācīnās par savām interesēm. Savukārt, par to "antisemītismu" tu sevi parādīji kā izcilu analfabētu šai jautājumā, iesaku tev sākumā noskaidrot, kas tad īsti ir semītu tautas, lai saprastu vispār, ko nozīmē "antisemītisms": http://goo.gl/ovOtH Jā, izrādās tur ietilpst arī palestīnieši, sīrieši, libānieši, bet man nav ne jausmas, kas viņiem uzbrūk un kas viņus terorizē! :D Es neesmu gan antisemīts, jo neapšaubu nevienas semītu tautas tiesības pašnoteikties. ;) Starp citu, atgādināšu arī, ka LR okupācijas un tai tieši sekojošā genocīda pret latviešiem noliegšana, izsmiešana vai slavināšana pēc būtības ir krimināllikuma pārkāpums (varbūt kāds "guru" var paskaidrot, kā tas var būt, ka okupācija esot bijusi ar visiem okupantiem, bet okupantu pēkšņi vairs neesot?) Tāpēc jau "okupanti vairs nav", ka tad būtu jāizskata PSRS un komunisma noziegumi pret cilvēci. Holokausta gadījumā sekojošo pantu noteikti pielietotu, jautājums vai komunistu sarkanā genocīda gadījumā arī: P.S. Šī visa ir izvērtusies par politisku diskusiju un, ja nepatīk diskutēt par politiku sadaļā "Netēma" vai forumā vispār, šo tēmu var slēgt un noteikumos ierakstīt, ka politiska rakstura tematus neapspriežam. :)
  14. Piedod, esmu gojs jeb "netīrās rases pārstāvis". Ko tu man kā, iespējams, "izredzētās rases pārstāvis" ieteiktu darīt? :)
  15. Es neesmu antisemīts, man nav nekas pret semītu tautām. Es tikai zinu, ka pie semītu tautām pieder arī palestīnieši un kā žīdi izturas pret palestīniešiem, daudzi zin. Man vispār nav nekas ne pret vienu tautu, man vienkārši nepatīk, ka atsevišķi ar lielummāniju slimi pasaules valdnieki veic genocīdu un iznīcina nevainīgus cilvēkus, sevišķi šķirojot tās pēc etniskās piederības un dara to tikai tāpēc, lai saglabātu savu pasaules kundzību. Vēlreiz atkārtojos - kas neizprot lietas būtību, nemuldiet veco plati no plašsaziņas līdzekļu vēstītās propagandas. Lai runātu pareizi, ir jālieto smadzenes un jādomā, ko runā. Ja smadzenes ir saskalotas, tad tās ir jāsaved kārtībā pašiem. :)
  16. Nekur nenobanoja un, ja negribi iedziļināties jautājumos, kas tiek apspriesti, kāpēc komentē? Ieej tvnet.lv un pamēģini ierakstīt komentārā kādu no "aizliegtajiem" literārās latviešu valodas vārdiem (tikai neraksti nevienu barbarismu vai rupjību) un tad nospiest pogu "Saglabāt". Vēlu veiksmi! :D P.S. Ir vienkārši tēmas, kas ir tabu un tas arī ir cenzūras iemesls. Ir tēmas, kas ir atļautas, bet ir jākoriģē (jācenzē), lai atbilstu režīma mērķiem un ideoloģijai. Tas arī tiek darīts.
  17. Var piekrist par tiem privātajiem portāliem, bet es tomēr gribētu uzsvērt, ka tā ir cenzūra - sev netīkamu komentāru dzēšana, savukārt, propagandai ievietojot tendenciozus rakstus. Tā tomēr ir politikas sastāvdaļa (ceturtā vara), tā ir cenzūra, jo sludināts jau tieši tiek viens viedoklis portālos, viedokļiem, kas tiem kategoriski nepiekrīt ("jūtīgiem jautājumiem") jeb precīzāk tādiem, kurus nevēlas mediju īpašnieki, vietas tajos nav. Ir arī tāda lieta kā maldināšana - piemēram, kāpēc tiek runāts par vārda brīvību, nevis lieliem burtiem portāla apakšā uzrakstīts "Šis portāls atspoguļo Dž.Sorosam vēlamos viedokļus, nevis absolūto patiesību. Visi komentāri, kas nav vēlami vai ir pretrunā ar portālam vēlamajiem viedokļiem un propagandai, tiks cenzēti un dzēsti." - tādu uzrakstu vajag 32 šriftā melns uz balta lapas apakšā kā konstanti, tad tā būs godīga spēle! ;)
  18. Tev laikam vispār nav nekādas elementāras loģiskas domāšanas. Cenzūra ir aizliegta pēc Satversmes 100. panta. Aprakstīt tavas durvis ir huligānisms, jo tā ir tava īpašuma bojāšana, kam nav nekāda sakara ar cenzūru un izteikšanos vispār. Lūk, huligānisms nebūtu, ja es vienkārši uz sava īpašuma novietotu plakātu, kurā paustu savu domu. Bet plašsaziņas līdzekļi tam ir paredzēti, lai tajos varētu paust brīvu domu (argumentē pretējo).
  19. Viss ir pareizi, es nelietoju nevienu cenzējamu vārdu, visi ir literāri latviešu valodas vārdi, tas, ka tie tiek cenzēti atsevišķos interneta portālos pēc to saimnieku pieprasījuma jau nenozīmē, ka šie portāli ievēro likumu. Dažs vārds ir pat juridisks termins, bet neviens nav barbarisms. Īsumā par vārdu "žīds" - tas visu laiku ir bijis latviešu valodā normāls literārs vārds tāpat kā, piemēram, vārds "vācietis". Bet krieviski "žid" kaut kādu iemeslu dēļ PSRS laikos tika uzskatīts par aizvainojošu un tāpēc PSRS komunistu vadība pieprasīja aizliegt šo vārdu arī latviešu valodā (mākslīgi). Cik man zināms, mēs it kā vairāk kā 20 gadus jau neesam vairs PSRS sastāvā un PSRS izdotie noteikumi un likumi šeit nav spēkā vai arī gribi to apšaubīt? ;) Starp citu, LR krimināllikumā atrodam tādu juridisku jēdzienu kā "pederastija", bet daudzos portālos vārds "pederasts" (persona, kas piekopj pederastiju) tiek cenzēts un vēl saka, ka cenzūras Latvijā nepastāv. :D Starp citu, angliski lieto "Jew", vāciski "Jude", latviski tiešais tulkojums ir "žīds", nevis "ebrejs". "Ebrejs" angliski ir "Hebrew", bet vāciski "Hebräer". Nesaskati sakarības? P.S. Šī ir sadaļa "Netēma", kur var iztirzāt teorētiski jebkādas tēmas, kaut vai pornogrāfijas ietekmi uz programmētāja spējām...
  20. Tu pieprasi pārkāpt LR Satversmi un nodarboties ar cenzūru? Šie visi ir necenzējami, oficiāli un literāli latviešu valodas vārdi! Bet tu tikko aicināji pārkāpt Satversmi un LR likumus.
  21. Einšteins bija žīds un cionists un tik tiešām klīst baumas, ka viņš esot sazadzies darbus un atklājumus no citiem zinātniekiem. Ir tādi Cionas Gudro Protokoli, kas atspoguļo cionistu būtību un mērķus. Diemžēl tie tiek no interneta "ravēti" ārā un gandrīz nekur vairs nav atrodami (ja jau tā nebūtu patiesība, tad jau nevajadzētu to tik ļoti slēpt), bet ir atrodams vienpusējs viedoklis cionistu labā kā wikipedia raksts: http://lv.wikipedia.org/wiki/Cionas_gudro_protokoli Tieši tāpēc es teicu, ka wikipedia īsti ticēt nevar, sevišķi uz tādiem jautājumiem, kas skar žīdus un cionistus. Google (t.sk. Youtube) pieder žīdiem, Facebook žīdiem, es nebrīnītos, ja arī wikipedia piederētu žīdiem (šo gan neesmu pētījis)... ;) Tukšpauri, kas atkal sāks muldēt savu veco stereotipu plati par "sazvērestības teorijām" varētu beidzot paši sākt domāt un likt faktus kopā... Kā teica kāds "tā ir nevis sazvērestības teorija, bet visīstākā sazvērestības praktiskā realizācija"!
  22. Nē, latviešu valodā to sauc par atražošanu vai vairošanos. Reproduce tu vari lietot angļu valodā...
  23. Bet kāpēc tad tu necep tādu MI augšā, lai pierādītu tā spējas? Pagaidām es tik un tā īsti neticu, ka būs tādi MI, kas pārņems pasauli un iznīcinās cilvēci (citādi viņi to nevarētu izdarīt, jo uz šīs pasaules vietas visiem nepietiek) vai arī kaut vai "tikai" ieņems žīdu izredzēto vietu! :D P.S. Humora pēc - tad droši vien "antisemītisma" vietā izgudrotu tādu "anti-kiborgismu", ko varētu attiecināt uz visiem, kas iebilst šiem kiborgiem (mākslīgajam intelektam) vai noliedz viņu varu! :D
  24. Par to nekontrolēšanu - nu ja tas MI tiks radīts Krievijā, piemēram, tad viss iespējams (bet diez vai to deģenerātu nodzertās smadzenes būs uz ko tādu spējīgas), bet normālā organizācijā, kur ir normāla attieksme pret darbu, kaut kas tik nekontrolēts diez vai ir reāls tik svarīgā jautājumā. Bet cilvēks nav tikai smadzenes un transports to iekšienē vien. Jā, cilvēkam ir arī maņu orgāni, protams, tos ar elektrisko impulsu palīdzību var pievienot arī mākslīgajam intelektam. Bet tomēr, ja mēs paņemam visgudrākā dzīvnieka potenciālu un cilvēka potenciālu, tad tur viņi abi nevar sacensties - cilvēks uzvar, jo viņam jau gēnos ir ielikta tā informācija, kuros ir viss cilvēciskais saprāts. Tavs iedomātais mākslīgais intelekts ir ar visām šīm īpašībām un spējām + ātrāku informācijas apstrādi utt. Kamēr tas viss nav, viņš nespēs sevi atražot. Jo ko nozīmē sevi atražot? Tas nozīmē "dzemdēt" otru tādu, kurš arī spēj sevi atražot. Tātad - paņemt pieejamo matēriju (vielas) un pārstrādāt to organismā, kam piemīt tādas pašas īpašības kā tam MI, kurš to rada.... Mazliet fantastika tomēr. :)
  25. Mēs esam radušies dabiskas miljoniem gadu ilgas evolūcijas gaitā. Mūsu radīšana ir pakļauta dabas likumiem. Kas mūs radījis? Nezinu, varbūt neviens, varbūt vienkārši iestājās matemātiskā varbūtība, ka pie tādiem un tādiem nosacījumiem visumā kaut kas rodas un beigās sanāca cilvēks. Ja visums ir bezgalīgs (vai vismaz mūsu prāta uztverē tuvu tam), tad tajā pastāv arī bezgalīgi daudz varbūtību. Piemērs kā saprast bezgalīgi daudz varbūtību: Ja mums ir bezgalīgi liels skaits mērkaķu un bezgalīgi liels skaits portatīvo datoru ar bezgalīgu elektrības piegādi, tad iedodot šiem mērkaķiem drukāt kaut ko notepad, mērkaķiem pašiem neapzinoties, ko viņi drukā un nezinot nevienu cilvēku valodu, tad kādā laika brīdī kāds no mērkaķiem uzdrukās, piemēram, pilnu Šekspīra Hamleta lugas tekstu vai ASV konstitūciju, piemēram...
×
×
  • Create New...