Jump to content
php.lv forumi

Ruuzx

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ruuzx

  1. Paldies par ieteikumu, tāds šobrīd arī plāns. :)
  2. Noderīgs topiks, jo šobrīd pats esmu kaut kur starp darba meklētājiem. Man gan vēsture cita, ir IT izglītība (diemžēl gan ne augstākā), kādi 5 gadi pieredze sākot ar IT preču tirdzniecību beidzot ar valsts iestādes IS un web lapu uzturēšanām, uzlabošanām utt.. Bet ir arī bet - pēdējie 4 gadi pavadīti pavisam nost no IT sfēras. Rezultāts? Līdz intervijai nevaru vairs tikt. Kā jau interese par serveriem un Linuxiem, tad spiežu uz adminu amatiem, bet nekā. Jaunībā pašmācības ceļos izzināju HTML/CSS kaut kādus Javascript, Python/Django, PHP, šādas tādas datubāzes, spīdzinājis Wordpress un par forumiem/torrentu webiem nemaz nerunājot. Bet nospriedu ka programmētājs dzīvē nebūšu. Tagad sēžu un domāju, varbūt jāmēģina kaut ko? Kādu laiku te papētu un apgūstu DevOPS kursu (tur Docker, Kubernetes, Jenkins, Google Cloud, AWS), liekas ka tas vairāk saistītu kā programmēšana, bet šos juniorus bez pieredzes nekur nemeklē. Šobrīd sēžot noteikti varētu apgūt visādus brīnumus, bet pašam mācoties ir sajūta ka beigās būs nepareizi un topošajam darba devējam nederīgi. Labprāt iedziļinātos vienā lietā, nevis būt full-stack "pro". Par Printful skolu zinu, pieteikšos. Ja nu kaut kur vēlas DevOPS jauniņo bez pieredzes, dodat zināt. p.s. Varbūt šeit ir kāds no Bites programmētāju bloka?
  3. Nezinu, sms jau liekas ok, vēl ātrs un nesāpīgs samaksas veids liekas paypals..
  4. Kādi komentāri? Meklēt, kas ēd ramu, palielināt ramu un max heap size vai likt jaudīgāku proci, jo šis pie kārtīgām GC darbībām iet uz 100%.
  5. +1. Vispār kāds šo izmanto? Info nekāda, hostings kaut kur pārcelts, viss tāds haotisks, nenopietns un nekur nav garantija, ka pēc pāris nedēļām nebūs down, jo tak vasara būs cauri un skola atkal sākās!
  6. Palielināt heap size? Vienam failam arī padaudz errori attiecībā uz Duplicate local variable result. Īsti pat nezinu kā efektīvāk viņus salabot, tā lai nenobrūk puse sistēmas. :D
  7. Ok, paldies, pārbaudīšu! Tagad gan pēdējā laikā vairāk lec ārā šis errors..
  8. Sveiki biedri! Esmu pilnīgi zaļš iekš tās Javas un Orākula, bet nu ir tā, ka nācās pārņemt vienu sistēmu/aplikāciju. Jāuztur un tagad arī jāatrisina viens gļuks. Centīšos pēc iespējas saprotamāk un skaidrāk/īsāk. Ir aizdoma, ka ir problēmas ar DB konekcijām. serveris1 - stāv veca sistēma, ar vecu Tomcatu utt. Oracle DB atrodas fiziski citur (katrā ziņā ne uz tā paša PC vai tajā pašā telpā). Šis serveris griežās jau gadiem ilgi. Virsū aplikācija, lietotāju konti glabājas DB, visa informācija tiek ievietota un glabāta uz DB. serveris2 - tikko fresh apinstalēta sistēma ar jauno Tomcatu utt. Uz šī uzlikta aplikācijas kopija no serveris1. Viss darbojas, viss griežas. Problēma - šorīt ejot uz serveris1 adresi, atver pirmo lapu, ievadu login, pass, tālāk loading un nekas nenotiek. Kā jau serveris2 ir fresh new, domāju mēģināšu no tā - tas pats! Restartēju abus serverus - aiziet! Ja serveris2 darbotos, un serveris1 darbotos tikai pēc restarta, būtu skaidrs, ka kaut kas dēļ servera/sistēmas, bet dīvaini ir tas, ka abi negriežās līdz netiek restartēti. Restartējot izveidojas jauna konekcija ar DB, kas teiksim nakts laikā un citreiz pa dienu zūd? Varbūt DB ir ierobežots konekciju daudzums, kas restartējot serverus resetojas un atkal viss darbojās? Kaut gan no jaunā serveris2 jau ir tikai viens konekcija no mana konta un viss. p.s. Pieminēšu gan, ka šis gļuks ir arī pa dienu, vidēji reizi dienā, katru dienu. Citreiz ir tā, ka esot iekšā sistēmā, verot vaļā kādu sadaļu (kur jāielādē dati no DB) - nekas nenotiek un jārestartē serveris! NETIEK restartērts ORACLE DB serveris, bet gan aplikāciju serveri. Kā pārbaudīt konekciju ar DB, ar ko testēt šo savstarpējo sadarbību? Varbūt kaut kur logfailos saglabājas šādas problēmas?
  9. Paldies par ieteikumiem, pagaidu variantā salabots ar mod_proxy. Ja tests viss būs ok, tad saliks smukāk ar portiem un tā.
  10. Jā, ports 8080. Ok, pačekošu ielejas ieteikumus, cerams, ka izdosies! :)
  11. Sveiki! Esmu nedaudz ieķēries Tomcat 7 konfigurācijā. Ir Ubuntu 14.04 server, ir uzlikts Tomcat 7, zem appiem ir ievietota aplikācija. Problēma sekojoša - atvērt aplikāciju var tikai ievadot http://ip:portu/mana-app. Neievadot portu, aplikācija neatveras. Kā arī nepieciešams, lai ip:porta vietā pietiktu ar hostname (aplikācija darbojās iekšējā tīklā), respektīvi http://lapa/mana-app/ un viss. Hostname visur salikt, no citiem pc pingot izdodas. Kas, ko, kā?
  12. Ja der ar pamatzināšanām Javascriptā, tad esmu ieinteresēts. :D Varu saņemt arī mazāk, po.
  13. Blad, kurā caurumā šie teksti atbilst topika nosaukumam - Front-end Dev alga? Spameri, ibio mantel.
  14. Ruuzx

    WEB programmētājs

    Ja pa vakariem un brīvdienām - tad jau arī interesētu. :D Bet kā pamats 400 Eur der tikai tad, ja dzīvo kojās vai pie vecākiem, un tā visa nauda paliek klozītei un meitenēm. :)
  15. Papildināšu, ka https://www.codeschool.com/ ir bezmaksas kursi (ievadkursi), bet pārējais par maksu - 29 dolāri mēnesī,kas man liekas nav nekas. Viens mīnuss priekš manis - nav PHP kurss.
  16. Ruuzx

    WEB programmētājs

    Par šitādu ciparu jau varētu strādāt vakaros/brīvdienās. Pamatalgai būtu kāds papildinājums. :D
  17. Datubāzē ir izveidota tabula ar utf8-general. Importējot CSV failu, izvadītajiem datiem ir norauts teksts, sākot ar vietu, kur sākās garumzīmes. Piemēram, importēju vienā rindiņā šādu tekstu: Importējot DB notiek gļuks Ieejot adresē, tabulā būs izvadīts tikai šāds teksts: Import Kāda kļūda veidojot CSV failu (ir parasta tabula, kura tiek saglabāta kā CSV (atdalīts ar komatiem) vai tomēr importējot kaut ko daru līkrocīgi? Esmu mēģinājis arī mainīt teksta valodas kodēšanu, bet tas pats.. Varbūt kādam ir kādas idejas?
  18. http://www.codecademy.com/ Šeit ir tāda kā bezmaksas "skola". Izlasi katru punktu, tad izpildi uzdevumu, ja pareizi, tiec pie nākamā uzdevuma. Ļoti labi apguvu HTML un CSS, tagad skatos ka tur var arī PHP iemācīties un citas štelles. ;)
  19. Ruuzx

    Meklēju darbu

    Sveicināti biedri! Vēlos kaut ko mainīt dzīvē un uz doto brīdi izskatās ka tas varētu būt darbs. Ir IT vidējā profesionālā izglītība. Daudz lietas esmu apguvis pats, tajā skaitā HTML/CSS. Esmu iesācis mācīties arī Javascript un nākotnē ļoti vēlētos apgūt arī PHP. Ir pamatzināšanas arī darbā ar Photoshop. Pārsvarā esmu darbojies ar gataviem kodiem (phpbb, opencart, wordpress, joomla u.c.), bet ir arī viena info lapa uzņēmumam, kas taisīta no 0. Esmu strādājis par produktu menedžeri, datortehniķi, pašlaik esmu tirdzniecības menedžeris datorfirmā. Vēlos izmēģināt savus spēkus web programmēšanā. Ātri un patstāvīgi mācos, ar pirkstu nav jārāda kur, kā, ko atrast (tikai tad ja nu galīgi pats nevarēšu atrast, tad palūgšu kāda palīdzību). Tiecos uz izaugsmi, tāpēc arī darba vietā vēlamas izaugsmes iespējas. Esmu no Rīgas, ir B kategorijas vadītāja apliecība. Nepīpēju, nedzeru, vienvārdsakot esmu sportists. CV ar pieteikuma/motivācijas vēstulēm varu nosūtīt privāti. Sīkāka informācija par un ap mani, kā arī kontaktinformācija - PM!
  20. Jāsāk laikam cītīgāk mācīties PHP..
  21. Darbā patestēteju MK260 komplektu (bezvadu). Klava tāda pati kā šī. Tiešām mīksti taustiņi un salīdzinoši klusa. Paldies pārējiem par ieteikumiem! Jāsāk būvēt PC. :)
  22. Nu jā, vairāk jau interesē tas klusums, nekā tie zemie taustiņi.
  23. Paldies par daudzajiem ieteikumiem! Nebiju cerējis uz tādu atsaucību. :) Tātad cik nopratu, liela loma šajā programmēšanā ir tieši operatīvajai atmiņai? Apmēram +/- specene kompim galvā tagad ir. Varbūt varat ieteikt kādus konkrētus variantus klaviatūrai? Neinteresē traki dārgās ap 50ls. Pašam personīgi patīk vairāk tādas ar "zemākiem" taustiņiem (līdzīgi kā notebūkiem), bet galvenais nosacījums ir - klusa. Pelei laikam tik LIELA nozīme nav, tas vairāk tīri pēc saviem ieskatiem, bet tomēr arī kaut ko klusāku par standartu varētu ieteikt.
  24. Sveicināti biedri! Radies jautājums par datoru. Kā jau mājas portatīvais dators tiek plaši izmantots, tad plānos ir salasīt pa detaļām stacionāro datoru. Doma to padarīt tādu kā mācību un darba stūri, kas paredzēts web programmēšanai (html, php, javascript). Reāli kādas būtu minimālās prasības web programmēšanai? Interesē profesionālu (un ne tikai) programmētāju viedoklis, kādam būtu jābūt darba datoram (darbā ar webiem). Pa retam protams tikts iedarbināts arī Photoshop, bet ne profesionāliem darbiem. Galvenais, kas interesē ir procesors. Vai pilnīgi pietiek ar ekonomiskajiem Atomiem, vidējiem Dual-Coriem, vai tomēr izvēlēties kaut ko no mazās i sērijas (i3, i5) Protams, i5 jau zvērā un viss ir kruta, bet vai tas web programmētājam maz ir vajadzīgs? Tālāk - vai no SSD diska būs liela jēga web veidošanai? Interesē ieteikumi arī attiecībā uz klaviatūru un monitoru (to gan tāpat plānos ņemt 24 collu). Uzklausīšu visus ieteikumus un labprāt aprunātu dažādus variantus.
×
×
  • Create New...