Jump to content
php.lv forumi

Roberts Zariņš

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Roberts Zariņš's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Paldies par komentāru. Es šeit ienāku diezgan bieži, tā kā var rakstīt tepat privāti - biju domājis, ka tas ir saprotami, tā kā nekas cits nav norādīts. Tad arī vēlāk pāriesim uz epastu vai telefonu. Projekts, kā jau minēju rakstā, ir saistīts ar mūziku - īsumā strīmings, profili, aplikācijas un socializēšanās. Visādi citādi tiem, kas atrakstīs, būs iespēja arī uzzināt plašāku aprakstu un redzēt arī dizaina skices.
  2. Startups meklē PHP programmētāju darbam ar mūziku saistītā starptautiskā projektā. - Nepieciešamās iemaņas: Noteikti vajadzētu pārzināt bekendu - PHP (pārsvarā OOP) + MySQL (PDO), kā arī prast izmantot Memcached un atdalīt skatu no datu slāņa (MVC / view-controller), tāpat kā spēt izprast dažādas dokumentācijas (API). Jāpiebilst, ka projekts ir paredzēts starptautisks un ar lielu rekvestu skaitu, tāpēc būtu jāzina koda un tabulu optimizācijas standarti. - Vēlamās iemaņas: Neskādētu arī zināšanas front-endā, tai skaitā Javascript (ar jQuery freimvorku), taču tas nav obligāti. - Darba vieta: Darbs no mājām, ar iespēju tikties reizi dažās dienās Rīgā, lai pārrunātu padarīto un izveidotu plānu tuvākajai nākotnei. - Atalgojums: Sākotnējo mēnešu atalgojums ir paredzēts 700.- neto; šeit ir svarīgi piebilst, ka es pats kā programmētājs-hobijists lieliski saprotu programmētāju augsto nozīmi uzņēmumā; projekts nav palaists, taču, kad tas tiks pabeigts, ir visas iespējas atalgojumu paaugstināt. Visādi citādi svarīga arī būtu artistiska pieeja darbam, kā arī ticība tam, ka kaut kas mazs var reiz kļūt liels :).
  3. Jā, runa ir par topikiem, nevis postiem jeb komentāriem; paldies arī par atbildēm. Tā kā piedāvātie varianti bija ļoti pretrunīgi, varbūt ir vēl kāds, kas varētu dalīties pieredzē šajā sakarā?
  4. Labdien, Pašreiz izstrādāju forumu. Nepieciešama zīmīte pie foruma raksta, vai to attiecīgais lietotājs ir izlasījs vai vēl ne. Kāds varētu būt servera resursu ziņā vislabākais veids, kā to izdarīt? Vai izveidot tabulu ar user_id, topic_id, timestamp un tur likt iekšā/atjaunot datus par katru apskatīto rakstu būtu prāta lieta? Paldies, Roberts Zariņš
  5. Vairāk par abiem Tevis minētajiem. Budžets ir virs 2000LVL. Par budžetu es sīkāk vēlētos apspriesties ar cilvēkiem, kas vispār man atrakstīs un interesēsies par darbu.
  6. Labdien, Meklēju HTML5(+CSS, JS) un/vai FLASH developeri gabaldarbam. Abos gadījumos jābūt ļoti advancētām zināšanām HTML5 un/vai FLASH, kā arī nelielām, taču izmantojamām zināšanām PHP. Lūdzu, ierakstiet komentāru vai atsūtiet privāto ziņu, lai varu privāti nepieciešamo izklāstīt. Darbs ir ļoti apjomīgs, tāpēc būtu jārēķinās ar 2-6 nedēļām. Sadarbības gadījumā darbs jāsāk novembra beigās/decembra sākumā. Budžets ir pietiekams. Roberts
  7. Es īsti nesapratu jautājumu. Man datu bāzē nekas no templeita nestāv. Tā HTML daļa, kas tiek glabāta kā sadaļas teksts/apraksts tabulā, faktiski ir dati, kas tiek izveidoti tieši tekstam tajā sadaļā(manā gadījumā izmantoju tinymce, kas automātiski jau uzreiz to tādā veidā arī saglabā). header un footer kā tādu es glabāju tikai tāpēc, lai es, ja gribu izveidot sadaļu lapā ar kaut kādu pilnīgi citādu dizainu, varu vienkārši pamainīt tās sadaļas modulim attiecīgos header un footer failus. Tāpat arī es šeit neizklāstīju visu sava pamata CMS - tas vienkārši aizņemtu pārāk daudz laika, tā kā nav obligāti jādara konkrēti tāpat kā es teicu, jo dotā informācija nav pilnīga. Jautājumu par to, vai tas ir stilīgi, arī nesapratu - ja ir kaut kāds noteikts stilīgums, tad tam līdzi nesekoju.
  8. @eregi, tas jau ir tikai normāli. Man ir header templeits, footer templeits, kas vienmēr ir vienādi. Tā kā man vienmēr būs teksta sadaļas, es teksta informāciju par sadaļu glabāju tabulā, ko piesaucu templeitos. Attiecīgi parastākais templeits, kas ir domāts fixed tekstam/bildēm utml.(piemēram Par Kompāniju sadaļai), man saucas standard.php, kurā atrodas viens echo $info, kur $info ir sadaļas kontents HTML veidā. Tad vienmēr, kad admins grib sataisīt teksta sadaļu, tiek pievienots jauns ieraksts tabulā ar saturu, ka tiek izmantots standard.php templeits, kā arī standard.php kontrolieris(PHP fails, kurš faktiski teksta sadaļai tāpat īsti nav nepieciešams). Respektīvi tad, lai mainītu tekstu katrā sadaļā, jāveic UPDATE tabulā pie sadaļas teksta HTML. Ja es gribu izveidot, piemēram, bloga tipa sadaļu(jaunumiem, blogiem, arhīvam utml.), es sataisu blogs.php templeitu un blogs.php kontrolieri, kurš savukārt satur visu PHP informāciju par šo moduli. Attiecīgi admins tagad jau var pievienot vairākas jaunumu tipa sadaļas, veicot ierakstu tabulā, ka jāizmanto tieši šis templeits un tieši šis kontrolieris. Un tā es katram modulim izveidoju savu templeitu un kontrolieri. Godīgi sakot, diezgan ērti. Admins var taisīt kaudzēm sadaļu, izmantojot gatavos templeitus un kontrolierus attiecīgajam modulim. Ja ir plāns aktīvi apdeitot kaut kādu sāna malu ar jauniem blokiem, var tam atkal izveidot jaunu templeitu un salikt visos templeitos, lai nav jārediģē katrs templeits atsevišķi.
  9. Savā CMS arī esmu izstrādājis iespēju pievienot sadaļas. Ir template fails, ir tīrs PHP fails priekš attiecīgā templeita. Attiecīgi man ir vairāki templeiti, vairāki dažādi PHP faili. Tabulā glabāju sadaļas nosaukumu, sadaļas aprakstu (kas vienmēr parādās noteiktā vietā templeitā), templeita nosaukumu un php faila nosaukumu. Tālāk pie sadaļas pieprasījuma caur GET, parādu attiecīgo templeitu un PHP failu. Gadījumā, piemēram, ja sadaļa satur tikai HTML tekstu/bildes utml., atstāju pamata templeita failu un pievienoju sadaļas aprakstu tabulā, ko attiecīgi tur parāda. Ja ir nepieciešama, piemēram, video sadaļa, es atkal sataisu pienācīgu citu templeitu + PHP failu. Man tāda tipa CMS pašreiz griežas manā blogā deltanotes.com, ja ir interese.
  10. Pirmajā reizē 79. Otrajā reizē 84. Abi angļu valodā. 118 - nopietni??
  11. Ā, tiešām. Laba ideja, paldies abiem :). Kaut kā nebiju aizdomājies līdz tam, ka varētu skaitīt rindas, kam ir mazāks punktu skaits.
  12. Sveicināti. Netieku galā ar vienu kvēriju; novērtētu, ja varētu sniegt kādus padomus :). Table #1 id points 1 0.53 2 9.18 3 -90.11 4 -2.4 5 6.77 6 8.13 ... ... Zinot id, vajag atgriezt, kurš pēc kārtas tas ir. Līdzīgi kā komandu tops pēc punktu skaita. Un, zinot komandu, jāatgriež, kurā vietā pašreiz komanda atrodas. Tas būtu iespējams ar vienu kvēriju? Ar PHP atrast vietu pēc kārtas būtu baigais resursu overkils, jo tabula pati par sevi ir ļoti liela (20,000 ierakstu). Paldies.
  13. Tik tikko aizrakstīju Hostgator par šo lietu. Viņi teica, ka pat tad, ja hostējas pie viņiem(ti, Texas, USA), bet kompānija ir balstīta Eiropā, kā arī mērķauditorija ir Eiropa, cookie likums pilnībā attiecas uz kompānijas mājas lapu. Organizācijām, kas ir balstītas ASV, bet mērķauditorija ir Eiropa, nav problēmu.
  14. Aizraksti Invision Power Services, izmantojot bezmaksas Client Area. Pēc pieredzes saku, ka atbilde ir ātra un garantēta.
  15. Sveiki! Pirms nedēļas viens no maniem IPB(invisionpower.com) forumiem pārgāja uz custom izstrādātu sistēmu, kā rezultātā man tagad ir viena lieka IPB licence. Ja būs kāds interesents, es šai IPB licencei nopirkšu 6 mēnešu pagarinājumu(šajā laikā var kontaktēties ar IPS un uzdot jautājumus/saņemt palīdzību), līdz ar to tā būs vienlīdzīga ar pilnībā jaunu licenci. Iegādājoties licenci, Jums tiek pieeja esošajai IPB stabilajai versijai + visām BETA relizēm + pieejamajiem IPB pluginiem + IPS Client Area (respektīvi visām klientu prioritātēm). Ja kāds nopērk licenci, visi klientu dati tiek nomainīti uz Jūsu vārdu; nekas neliecinās, ka pirms tam licenci esmu lietojis es. Cena par jaunu IPB no IPS: 92.3 Ls Mana cena par jaunu IPB: 72.- Ls
×
×
  • Create New...