Jump to content
php.lv forumi

vitalja

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vitalja

  1. Hey, negaidiju, ka šis temats tā izvērsīsies, paldies par visiem ieteikumiem!
  2. Labdien, veidoju mājaslapu, kur varēs aukšupielādēt failu. Nezinu kā lai labāk glabāt failu datubāzēs tabulā vai vienkāršī mapē. Kādas priekšrocības un kādi trūkumi ir katram no variantiem?
  3. Hostinga operātori deva atbildi, un tas palīdzēja. Cpanli var nomainīt PHP versiju un aktivizēt nepieciešamos modeļus. Tik vienkārš risinājums, bet patērēja daudz stundu.
  4. SSH arī nav pieejams, nez iespējams vel kas nav. Izvēlējos lētu hostu, vispār "kā izvēlēties hostingu", varētu būt labs temats.
  5. Ja bildes, kādam parādi, tad bilde ir jau atdota, bet ja bildes tiešām kāds vēlas zagt, tad vajadzētu apstādināt vismaz masveida kopēšanas. Daļai bildēm var noteikt ierobežotu piekļuvi, piemāram, ielogotiem lietotājiem. Var arī padomāt par to lai sarežģītu darbu web scraperiem, piemēram, ierobežot skatīto bilžu skaitu minūtē.
  6. Labdien, lietoju symfony. Uz sava locālā Apache viss darbojas, bez nekādas vainas, bet uzliekot kodu uz hostinga izmet " Fatal error: Class 'PDO' not found in public_html/main/vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/DriverManager.php on line 155" Esmu atradis ka varētu to izlabot http://stackoverflow.com/questions/7126227/pdo-and-pdo-mysql-loaded-but-class-not-found?rq=1 uzstādot pareizu extension_dir, bet man diemžel nav piekļuves php.ini failam. Lūdzu dodiet idejas, kā izlabot.
  7. Noteikti symfony, sarežģītāks, apgūšanā, bet ja apgūst, tad kods paliek labi strukturēts. Un arī termināla izmantošana var ietaupī daudz laika.
  8. Sveiki! mail($email, $subject, $mail_body, $header); Ir problēma ar epastu sutišanu, piemēram līdz gmail lietotājam ziņojums nonāk, bet līdz inbox lietotājam vispār nenonāk, turklāt gmailā vēstule nonāk Mēstulēs. Esmu mēģinājis sūtīt arī ar defult headery, jeb mail($email, $subject, $mail_body); arī tādā gadijumā nekas nemainā. Meklēju iespējamos iemeslus, tam ka ziņa netiek nosūtīta tā kā nākās. Sakarā ar nonākšanu mēstulēs gmailā šobrīd varu vainot tikai savu hostingu, bet nav ne jausmas, kādēļ inboxā ziņa vispār nenonāk. P.S. lietoju http://eu5.org/ free hosting.
  9. $content = file_get_contents("https://website.com/contentId=445"); $content kļust par string, no stringa ātrākais veidz kautko izvilkt ir ar regex komandām izmantojot, piemēram, funkciju preg_match_all http://php.net/manual/en/function.preg-match-all.php konkrētajā gadijumā <span id="the_span_id1" class="">Value #1:</span> <strong> <span class="price"> 999.11 USD </span> </strong> <br/> <span id="the_span_id2" class="">Value #2:</span> preg_match_all('#class="">(.+?)</span#', $content, $matches); // $matches ir divdimensiāls masīvs kurā tiks uzglabāts tavs pieprasijums. iespējams, var rasties problēmas ar to ka tev ir break line starp Value un #2.,bet no line break un liekām atstarpēm var tikt vaļā ar str_replace
  10. Tik tiešām rodas Tab atstarpe pirms koda, bet vienīgā izvades reize ir $this->response->body($image); mēģināju izvadīt arī ar echo vienalga tā atstarpe paliek, pat trim($image) funkciju izmēģināju tieši pirms izvades, izskatās, nav ne jausmas kā tā atstarpe varrasties.
  11. Tagat samainiju pēdējās divas rindiņas uz $this->response->headers('Content-Type', 'image/png'); $this->response->body($image); Viss darbojas daudz labāk, vissmaz tagat parādās tukša bilde, bet intuitīvi šķiet, ka šis kļudas iemesls ir, kas cits.
  12. ... $image->setImageFormat('png'); // output the new image header('Content-type: image/png'); $this->response->body($image); Lapa tiek taisīta Kohana freimworkā, fails kuram būtu jāizvada bilde izvada kodu: PNG IHDRgAMA utt. izskatās, ka header rindiņa nedarbojas pariezi. Neizdodas atrast problēmu iespējams kādam ir doma, kāpēc netiek izveidota bilde. Starp citu $this->response->body($image); ir vienīgā rindiņa ko izvadu.
  13. Atrisināts! Tas komentārs par error palīdzēja es atradu veidu kā uzlikt skaidrākus error. bootstrap.php failā Kohana::init(array(.. vajadzēja error => False, un tad skaidrajā errorā es sapratu, ka chmod vajadzēja nomainīt.
  14. ErrorException [ 8 ]: Array to string conversion ~ SYSPATH/classes/Kohana/Log/Writer.php [ 81 ] Nezinu iespējams var kautkādā veidā ieslēgt normālos errorus, bet man nav izdevies to izdarīt, šis errors man parasti uzrādas sintakses kļudās. Savāds errors, jo system mapi es vispār neesmu aizticis.
  15. /* $image == $_FILES['image'] (array) $directory == 'uploads/' (string) */ if ($file = Upload::save($image, NULL, $directory)) { $this->message = $file; $this->filename = strtolower(Text::random('alnum', 20)).'.jpg'; Image::factory($file) ->resize(200, 200, Image::AUTO) ->save($directory.$this->filename); // Delete the temporary file unlink($file); return $this->filename; } Labdien! Vai kāds varētu paskaidrot kāpēc nestrādā if statementa rindiņa, jeb Upload::save($image, NULL, $directory) bootstrap.php failā esmu aktivizējis image moduli.
  16. <html> <head> <?php $title="lapa"; include 'part/head.php'; ?> </head> <body> <div align="center"> <?php include_once 'part/header.php'; include 'part/content.php'; include 'part/footer.php'; ?> </div> </body> </html> Man atstarpes veidojas include() sākumā nevis beigās. Aizvācot "?>", </div> </body> </html> paliek iekš php koda.
  17. Nē, es ar vārdu ignorēt, gribēju pateikt, ka man vajag lai serveris tos ignorē. Man bija izdavies atrisināt šo problēmu iekš Google-Chrome un Opera izmantojot float, bet diemžēl Internet explorer pārlūkprogrammā šī problēma netiek atrisināta. Varbūt kāds zinās kāds ir iemesls šai problēmai?
  18. Bet vai tas nesabojās visu lapas drošību? Varbūt tās atstarpes var kautkādā viedā ignorēt?
  19. Man ir problēma ar lapu dizainēšanu, problēma ir tāda, ka iclude fails izveido atstarpes. Atvērot pirmkodu tas izskatās kā " " Vai var kautkā izvairīties no šo atstarpju veidošanās.
  20. Tas ko māģinu panākt ir dabūt title ievadītajam linkam, Īsti nesaprotu, kā API palīdzēs to atrisināt. Paldies par linku palasīšu šobrīd vel nezinu, kā izpaužās User Agent. Vel varu pieminēt, ka manas funkcijas sākumā https://www.facebook.com/ tiek pārveidots uz http://www.facebook.com/, jo ar protokolu https vispār nevienu failu nevar atvert, piemēram, https://www.google.lv/ lapai protokola maiņa uz http atrisina problēmu un izdodas atvert lapas pirmkodu, bet neizdodas tieši https://www.facebook.com/, kautgan FB sadaļu pirmkodus izdodas atvēr.
  21. $file=@file_get_contents($url); if ($file == false) { echo 'File does not exist.'; } else {preg_match("#<title\b[^>]*>(.*?)</title>#i",$file,$match);...} Pirmā problēma ir tāda, ka gadijumā ja $url=http://www.facebook.com; ,tad $file == FALSE , bet, piemēram, http://www.facebook.com/find-friends/browser/ $file != FALSE vai kāds var paskaidrot kāpēc facebook, index.php failu, neizdodas nolasīt! Un otrā problēma ir tāda, ka, piemēram, http://www.facebook.com/find-friends/browser/ lapai $match[0] ir tukš, un $match[1] == 'Update Your Browser | Facebook';
  22. Jā zinu priekš vairums lapām der, šis variants, bet tomēr neesmu pārliecināts, ka tas derēs jebkurai mājas lapai, gribētos atrast kādu universālu variantu. (KAS NEBŪTU MANUĀLS)
  23. Sveiki, Es veidoju lapu kurā ir iesaistīts Page Scraping, būtībā manā lapā var atrast iconas jebkurai mājas lapai. Mana programma lapas avotā atrod link tagu, kuram ir definēts iconas adrese, piemēram, http://php.lv/f/favicon.ico, bet problēma ir tāda, ka, piemēram, http://www.amazon.com/ pirmkodā nav atrodama iconas adrese. Vai kāds zina, kāpēc mājaslapai ir icona, bet lapas avotā tās adrese nav atrodama?
  24. $(document).ready(function(){ $('.hover').mousemove( function(e){ var hovertext = $(this).attr('hovertext'); var offset = $(this).offset(); $('#hoverdiv').text(hovertext).show(); if(offset.left>100) { var wid = $('#hoverdiv').width(); $('#hoverdiv').css('top', e.pageY).css('left', e.pageX-wid-15); }else { $('#hoverdiv').css('top', e.pageY).css('left', e.pageX+5); } }) .mouseout(function() { $('#hoverdiv').hide(); }); }); meklēju kā var iepauzēt jquery izpildi (lai mousemove teksts nedaudz iekavējās) delay() neder, jo tas iepauzējot palaiž garām mouseout() finkciju. Būtībā šobrīd man ir sanācis tā, ka <div>...> izvade iepauzejas, un pat ja pele jau ir nobīdīta vienalga izvada div.
×
×
  • Create New...