Jump to content
php.lv forumi

mirsā_dati

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

mirsā_dati's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Liels paldies edmundo par skaisto postu! Tā kā pagaidām nekas tāds piemērots, ko pamēģināt, pie horizonta nav - ķeršos pie 1. varianta. Paralēli skatīšos uz otro. Ņjā, savs krogs ir awesome! :) Par kuģi bija doma, tikai neņems ar tādu veselību un var gadīties ar indusiem vienā istabiņā dzīvot. Bet nu pus pasauli bezmaz var apskatīt :) Lai daudz medus un stingra roka šaujot! :)
  2. Ārdos, jo laikam neesmu pietiekoši skaidri uzrakstījis, ka nevis dzīve apnikusi, bet darbs smird un ir smirdējis jau diezgan ilgi. Un nav palīdzējusi ne pauze, ne arī čupa ar 'minimālām' pārmaiņām. Tāpēc jābeidz ēst sūdi un jāēd kaut kas cits. Kas? To arī gribu noskaidrot. Bet man te stutē batonus, ka jāturpina tie paši sūdi ēst, tikai ar smaidu un pozitīvu attieksmi. Yeah, right...
  3. Izskatās, ka Tev drīzāk vajadzētu pa cālis.lv tusēt. Cilvēks uzprasa par līdzīgu pieredzi un citām darba iespējām, bet Tu vienkārši vem ārā tupu kuiņu. Es nesēžu uz korķa, ibio. Ja pāris reizes nedēļā aiziet uz krogu ir hroniska dzeršana, tad gl Tev. Cerams, ka Tava atvase būs prātīgāka. Visu sen jau zinu un daru. Nav. Gatavot ir nice, bet mājās :) Lūdzu, iztiksim bez dzīvot mācīšanas! Interesē info par tēmu.
  4. Jā, man nerimstošas stresu ģenerējošas fluktuācijas starp pokujismu un izmisumu.
  5. Minimums - nokāpt no asinizācijas projekta un/vai nomainīt darbu. Darbs tāpat tāds kā pagaidu - pa grašiem aizgāju uz PHP kantori, kas ir fail by default, jo tur, kur gribējās, neņēma un nauda beidzās. Tagad cenšos apzināt, ko vispār var darīt ex-programmētāji. Regulāri skatos arī ne-IT sludinājumus. Mēģināšu meklēt vakances, kur nav kaut kādas ļoti specifiskas prasmes nepieciešamas, patramdīšu ar meiliem, aiziešu uz pārrunām if lucky. Jāiet 'iedzert aliņš' ar kaut kādiem veciem kontaktiem - varbūt kaut kādas potenciālas iespējas uzzīmēsies, bet skāde, ka bezmaz visi čomi programmētāji. Sīko nav, bet ir citi force majeure, kas 'piesien' pie vietas.
  6. Jā, career counselling jau esmu apsvēris un šo-to pagūglējis. Žēl, ka tas pārsvarā studentu piesaistei.
  7. Gana judgemental un dzīvot mācošs posts, bet nu lai būtu. 1) Laikam nebūšu līdz Tevīm nogādājis pareizi messidžu - man šajā stadijā nerūp būt ne labam, ne sliktam programmētājam. Es vispār ar to negribu vairs nodarboties un nožēloju, ka iztērēju tik daudz laika tam. Tavam 'krutumam' arī līdzi noteikti nenostāšos un, mērot pēc Tevis nostādītās latiņas, laikam tiesām jāiet šauties :) 2) Ja es gribētu. Es ne pārāk gribu. Kursi vai pašmācība - nav svarīgi, bet ne mājās. Un ne vakaros. Nav tā, ka esmu nulle - ir grāmatas lasītas un arī dažātas lietiņas uzkodētas. C# daudz maz protu, maz pieredzes ar pašu freamework. Jāgūglē daudz. Salīdzinot ar esošo darbu u.c., ko esmu darījies, būtu gan zelts. Gan tāpēc, ka pašam patīk, gan arī makā kristu vairāk. 3) Ar algoritmiskām problēmām viss ir kedās. Ja vien tādas būtu darbā jārisina, šī posta nebūtu. Nav jau tā,ka man nepatīk programmēšana kā tāda. P.S. Jautājumi retoriski. Vairāk gaidu ierosīnājumus un dalīšanos pieredzē, it sevišķi no tiem, kam programmēšana nav pamatdarbs.
  8. Nervi vērtīgāki. Again - labāk belašus tirgot. Freelance mēģināts un norakstīts. Par varēšanu.. tur jau tā sāpe, ka nav īsti apzināta tā varēšanas kopa. Moš es labs auditors, piemēram, būtu - tik kas laidīs pie šprices.. Slaists? Ne vairāk par vidējo aritmētisko. Pie tam, es saku, ka gribās strādāt nevis atstrādāt/atsēdēt, kā tas ir tagad. Nav fetišs uz vecu miesu.
  9. 1) Nē, mani tikai uz krietni apcirstas rokas pirkstiem saskaitāmas interesē. 2) Kārtīgu spēli uztaisīt nav reāli. Jābūt kaut kādam mega vecim vai lielai komandai ar talantiem, kuriem bagāts onkulis maksā algu. Bez tam, spēlēm programmēšana nav tā lielākā daļa no visiem darbiem.
  10. Es neprotu taisīt weblapas, konkrētāk - vizuālās lietas un deploymentu. Varu uztaisīt kādu servisu, lai var interesenti pieslēgties un nosūkt piedāvātos servisus sev ērtā formātā vai saintegrēt ar kādu ESB, bet bez admina, dizainera un griezēja, es lapu neprotu uzkodēt. Tad man vēl vajadzēs mēnesi, lai atrastu gana patīkošu freimworku un pāris mēnešus, lai piekodētu fīčas un sāktu plānot, kāds būs CMS un magic shitstorm roundabout sākas no gala... Piecelties no datora.
  11. 1) Man nav ne santīma pamatkapitālam un pirmajām investīcijām. 2) Man ir par maz pašdisciplīnas. 3) Tas prasa milzum daudz laika un efforta, it sevišķi sākumā. Esmu piedalījies iekš kaut kā līdzīga aš 2 reizes un abās reizēs bija fail. Tagad man ir uzņēmums, kas neko nedara.
  12. Vienas kaites dēļ es D vitamīnu uzņemu ikdienā gan lielās devās iekšķīgi gan pseido-naturālā veidā.
  13. Nē, tā ir cauri :) Pietiek paskatīties, kā izgājis citiem, kas skrējuši pakāļ sabiedrības uzspiestajiem kanoniem un paklupuši ar seju pret lieveni. Par to, ka hipotekārais, valītis pie plīts, pāris veselības gandētāju un stress par tā visa maintenanci galīgi mani nesaista, man ir liels prieks :)
  14. Kultūras pasākumus (muzikālos) ļoti labprāt apmeklēju. Būtu klausījis vecākus, varbūt pats ar to nodarbotos tagad. Arī taisnība. Mēģināju diezgan sparīgi - neņem. Vieta arī ir mainīta. Freelance man neder, jo nespēju deployot neko. Apache uz windows sakonfigurēt man vajag pusotru dienu :) Ja kaut kas jāinstalē, jākonfigurē un jāsetupo, tad es tiešām labāk eju belašus tirgot vai zagt. Ir patikusi pati programmēšana, nepatīk profesija - meklēt bugus, dokumentēt, uzturēt vecu kodu, taisīt boring projektus, jāties ap birokrātiju, asinizēt u.c. Sportoju, cik veselība atļauj. Ceļošanu u.c. hobijus, kur ir izdevumi nevaru atļauties. Varu geimot, ko arī vienu brīdi pa 8 mēnešu bezdarbu arī darīju ar apskaužamu uzcītību, bet par to nemaksā un man tāda svētdienas paspēlēšana neinteresē. Tāds šobrīd ir plāns, bet krāvējs nederēs, jo nav īsti nākotnes un, ņemot vērā pretīgo IT tendenci, ka vecas zināšanas vairs nav pārāk pieprasītas, var iegrābties. Ideālā variantā gribētu kaut ko, kur programmēšana būtu man kā noderīgs papildrīks. Tīri labi sadzīvoju ar repetitīviem tāskiem. Dzert pašbrūvētu un dārgu alu no visām pasaules malām un kasīt olas caurām dienām :) Gribētu būt kaut kāda veida mākslinieks, bet rokas līkas un tam skils no bērnības jau jākačā bija. Es īsti neapzinu visu iespējamo, tāpēc nevaru īsti atbildēt uz jautājumu. Nav pietiekoši pulvera. Zagt neļauj 'reliģiskā pārliecība'. Neuzticos cilvēkiem - visu pats gribu darīt pa savam, bet attiecīgi neiespēšu. Esmu bijis 8 mēnešus bez darba. Jā, uzradās vēlme kaut ko pastrādāt, bet ātri noplaka. Pati programmēšana jau varbūt nav pati problēmas sakne, bet tie visi mēsli, kas nāk līdzi programmētāju kantoros kā garnējums profesijai, gan.
×
×
  • Create New...