Jump to content
php.lv forumi

puffin

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

puffin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kā būtu, ja šajā gadījumā atgrieztu 'this', lai pēctam varētu rakstīt A.show().hide() ?
  2. Stipri iesaku neklausīties tādos, kas saka "tev nekas nesanāks, nav jēgas, tirgus pilns, nevajag mums vairāk php monkejus". Ja patīk, sēdi stundām ilgi pie datora un mācies, meklē arvien jaunus un labākus variantus kā atrisināt konkrēto uzdevumu. Beigās rezultāts būs. Kāds? Tas atkarīgs tikai no tevis.
  3. Šodien jau pusdienu nočakarējos ar Django un Tastypie. Iesākumā diezgan normāli izskatās, bet sākās problēmas ar iebūvēto autorizāciju, jo vajag izmantot veco DB ar jau tajā esošiem ierakstiem + daudzas citas neskaidrības, kopumā galva dulla. Vēl mēģināju Flask + Restless, bet izskatījās, ka tas Restless piešūvies pārāk tuvu DB. Būtu forši flaskam atrast kādu MVCīgu paternu + kautko līdzīgu TastyPie... Vai arī tiešām jāpastudē vairāk pats flasks, python un jāmēģina kautko savu izveidot, bet patīk izmantot jau izgatavotu, viegli saprotamu maģiju, no kuras arī jebkurā brīdī var atteikties. + šausmīgi nepatīk kautko googlēt par flask, vislaiku jāliek pēdiņās, savādāk met ārā par flash.
  4. Codez, jā bet gribās visu nedaudz sarežģīt. Vismaz sevis izglītošanas uztaisīt tādu kā refaktoring kaut uz šo pašu Flask un vēlāk frontendu uztaisīt piemēram ar blackbonejs, kur visa sadarbība ar serveri notiks caur json.
  5. Šodiena - googlēšanas diena. Jau laiciņu skatos uz flask, bet to optionālo setupu neesmu izdomājis. Iesākumā kāds labs gatavs risinājums kaut priekš pašas failu struktūras un routinga pa mapēm, failiem kā tas MVC ietvaros?
  6. daGreivis, kāds pamatojums? Neskaitot to, ka Python ir "kruts".
  7. Sveiki! Nepieciešams lēnā garā izveidot RESTful web aplikāciju. Šī būs pirmā pieredze, kā arī interese iegūt zināšanas, un tāpēc uzreiz jau vēlos to taisīt pēc iespējas "best practice". Nepieciešamas viegli apgūstams ietvars. Tākā iepriekš pārsvarā strādāts uz MVC struktūras, tad tagad vajadzētu kautko līdzigu, ar labu query builderi, iespējams ORM(laba doma?) Izmantota tiks jau esošā MySQL datubāze. Iespējams kautkādu vieglu framework miksēt kopā ar RedBean vai kautkā tā. Tākā ir nedaudz zināšanas Python, tad arī nedaudz skatos uz to pusi - piemēram Flask + SQLAlchemy + kkads Flask-REST. Jūsu domas? Paldies :)
  8. Iespējamais risinājums ir nodefinēt globālu mainīgo ārpus funkcijas un iekš onComplete to palielināt par 1.
  9. http://beanstalkapp.com/ serviss piedāvā turēt git un svn, kā arī automātiskus, manuālus deploymentus uz norādīto SFTP serveri. Manuprāt, bezmaksas variantam bija ierobežots skaits, cik reizes var deployot.
  10. Atradu savādāku risinājumu ar htaccess un SetEnv.
  11. .gitignore nestrādā, jo tie faili jau ir "apzināti", izveidotju .gitignore un mēģināju izmantot git rm -cache config.php lai izsvītrotu failu, bet rezultātā config fails pazuda arī no servera. No marrtins ienāca prātā ideja ar $_SERVER['SERVER_ADDR'] tajā pašā vienā configā sarakstīt dažādus keisus. Bet kā kautko tamlīdzīgu izdarīt ar .httacces, ok tas pagaidām nav tik svarīgi jo uz abiem serveriem RewriteBase ir /, bet tik līdz nāks klāt kādas savstarpējas atšķirības? Kā turēt config failus ārpus repo, ja tos aizsūtit uz serveri vienīgā iespēja ir caur git?
  12. Nekad neesmu izpildījis uzreiz divus vaicājumus, nez vai tā vispār var, bet iespējams, ka tos vajag atdalīt ar semikolu. Kapēc gan insert un select nerakstīt atsevišķi? $league['id'] arī nav nepieciešams likt pēdiņās, jo droši vien tas ir integer tipa lauks. Varbūt piegdienas vēlais vakars vainīgs, bet īsti nevar saprast tavu ideju, tev ir INSERT kur pēctam tiek definētas kolonas, bet vienā no kolonu nosaukumiem iet id lauks, vai ari tas mainīgais satur kolonas nosaukumu? Un definējot kolonas prasās tākā parādīt vērtības, kuras tiks attiecīgi katrai kolonai spraustas iekšā.
  13. Sveiki. Lieta tāda, ka ir divi serveri uz kuriem var sūtīt failus tikai caur git. git/rep/live git/rep/dev Uz abiem nepieciešams dabūt virsū vienu aplikāciju, bet ar dažādiem .htaccess un config failiem, tāpat arī uz localhosta config faili atšķirās. Šādu sataisīju git config failu: [remote "origin"] fetch = +refs/heads/*:refs/remotes/origin/* url = git/rep/live [remote "development"] fetch = +refs/heads/*:refs/remotes/development/* url = git/rep/dev Un pamainot uz localhosta configus attiecīgi pušoju uz live vai dev git push origin //pamainu configus, kādi nepieciešami uz dev un: git add. git commit -m "configii" git push development Pēctam, ar git update-index --assume-unchanged izņemu configa failus un pamainu kā vajag uz localhosta un vairāk nekustinu. Problēma ir tāda, ka nevaru dabūt dažādus konfigus uz origin un development, jo kādus settingus iestatu pēdējā commitā, ar nākošu push uz development vai origin, pēdējie configi nāk līdzi. Vai ir kāds risinājums šim vai varbūt pavisam cits piegājiens? Svarīgi ir lai uz localhosta var developēt un ik pa laikam pušot uz development serveri, skatīties izmaiņas, un ja viss ir labi, merģot uz live. Nepieciešams, lai pēc iespējas mazāka iespēja, ka netīšām tiktu pārakstīti live servera config faili ar localhosta. Paldies.
  14. Arī iesaku izmantot IPN, jo lietotājs nepacietības vai nejaušības spēc, var nesagaidīt redirektu.
×
×
  • Create New...