Jump to content
php.lv forumi

Pats Toms

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    168
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Pats Toms

  1. On 3/10/2020 at 7:51 AM, Grey_Wolf said:

    Smagi kļūdies.. ietvari nav valoda- tos neviens mūžigi neuzturēs- pazudīs intrese- pazudīs uzturēšana.. jo kāds jau par to visu maksā.. - nav BEZMAKSAS INTERNETA.. nav..

    Man ir grūtības saprast, ko tu raksti, jo tu nelieto normālus teikumus un man izskatās, ka tev uzturamība ir kaut kāds mērs, cik ilgi kāds uztur X gados vai tamlīdzīgi.

    Viena no definīcijām, kuru atradu pirmajā wiki linkā:
    Maintainability - "A set of attributes that bear on the effort needed to make specified modifications."

    • Analyzability
    • Changeability
    • Stability
    • Testability
    • Maintainability compliance

    Man izskatās, ka es nekur neesmu kļūdījies un pat tad, ja community vairs nestrādā pie vecās major versijas un turpmāk strādā tikai pie jaunākās vai pavisam cita ietvara - vecajai labās īpašības neviens nav atņēmis. Protams, ka ar katru dienu noveco ekosistēma, bet tas attiecās uz jebkuru izstrādes platformu - arī to, kuru esi uztaisījis tu pats.

    On 3/10/2020 at 7:51 AM, Grey_Wolf said:

    - uzreiz nepateikšu, bet pāris "ietvari" kas uz JS ir jau no skatuves sen pazuduši.. - brīvākā brīdī pameklēšu - ielikšu nosakumus - tik vien kā atsauksmēs tos vairs neatradīsi..

    Es atkārtoju jau iepriekš rakstīto, bet tas, ka kāds ietvaris ir pazudis, nav arguments tam, ka ietvari ir sliktāki/labāki/lēnāki/ātrāki/drošāki/nedrošāki/vienalga. Ja tu gribi kritizēt vienu konkrētu ietvaru par to, ka viņš ir pazudis, tad varbūt neesi tik plašs, apgalvojot, kaut ko par visiem ietvariem kopumā.

    On 3/10/2020 at 7:51 AM, Grey_Wolf said:

    -  bibliotēkas, - tās savāc pie sevis.. un izmanto.. a ietvari - tie pie izstrādātāja...  un neviens negarantē to uzturamību, izņemot pašus izveidotājus..

    https://i.redd.it/e09asmj5sqh11.jpg
    Tak saņemies un uzraksti saprotami.

    On 3/10/2020 at 7:51 AM, Grey_Wolf said:

    Es lapas izveidoju, un atdodu visu kodu klientam .. - esmu es, nēsmu.. klients pats dara ar savu kodu ko grib.. 

    Tas, ka tu kodu iedod klientam, nenozīmē, ka tam piemīt laba uzturamība. Tas, ka klients ar savu kodu var darīt ko grib nav uzturamības kritērijs.

    On 3/10/2020 at 7:51 AM, Grey_Wolf said:

    P.S. oar ietvaru uzturamību - mits, vel jo vairāk ka no nākamā gada pat FLAH vairs neatbalsta.. - tātad FLASH ir pagātne.. jau.. (skat. Adobe info)..

    Mītu lauzēj, Adobe Flash ir legacy jau daudzus gadus un manuprāt, offtopic šai diskusijai.

     

  2. 23 hours ago, briedis said:

    Tas ir tā kā labi vai slikti? Jo nepārāk sen: "How one developer just broke Node, Babel and thousands of projects in 11 lines of JavaScript" https://www.theregister.co.uk/2016/03/23/npm_left_pad_chaos/

    Tā kā sava taisnība @Grey_Wolf ir, lai kā negribētos piekrist :)

    Kaut kā tomēr izskatās, ka viņa miglainajā dzīves stāstā tomēr ir nevis sava taisnība, bet kaut kas, ko varētu nosaukt par viņa subjektīvo viedokli.

    On 3/3/2020 at 7:17 PM, Grey_Wolf said:

    Bet bieži "ietvari" tiek izmantoti pavisam elementāru lietu izveidošanai..
    - nu nafig vilkt milzu JS "ietvaru" , ja lapā izmanto vienu JS funkciju..

    Es piekrītu iepriekš teiktajam, ka Grey_Wolf šeit jauc bibliotēkas ar ietvariem. Normālā gadījumā ietvari tiek izmantoti pareizi - mazi, lieli, vidēji, vienalga. Tas, ka kāds kaut ko izmanto nepareizi, nenozīmē, ka tam nav jēgas pārējos gadījumos.

    On 3/3/2020 at 7:17 PM, Grey_Wolf said:

    - un jā, JS ietvari, agri vai vēlu var sagādāt pārsteigumus- tko to izstrādātāji pārtrauks tos uzturēt (teiksim likvidēs lapu, no kuras tie tiek ielādēti) ..

    Tik pat labi var komentēt, ka pazudīs Grey_Wolf un vairs neuzturēs savu kodu. Viens no ietvaru blakus efektiem ir uzturamība, kuru Tu ar savu pazušanu būsi būtiski sarežģījis. Bieži ietvariem community ir tik liels, ka tos uztur ļoti nopietni. Tiem aizmugurē ir gan industrijas alfas, gan liela nauda.
    Un ja ir kaut kāds satraukums par to, ka pazudīs kaut kāda mājaslapa/CDN/paka vai vienalga, tad vienkārši vajag taisīt relīzes kopā ar visām nepieciešamajām pakām,bibliotēkām,vienalga.

    On 3/3/2020 at 7:17 PM, Grey_Wolf said:

    P.S. slikts ir programmētājs, kas nedomā par koda optimizāciju, bet domā- ai lietotājs nopirks labāku "dzelzi" ...

    Šim es arī nepiekrītu, jo tu ar saviem piemēriem liec domāt, ka optimizācija tev ir core php kods vai vanilla js, bet dzīve nav ideālā pasaule. Produkti tiek izstrādāti ar kaut kādiem dedlainiem, budžetu un cilvēkiem, tādēļ ir dilemmas trijstūris starp - izstrādes ātrumu, produkta kvalitāti un produkta iespējam (features). Es varētu piekrist, ka ir labi programmētāji, kas ļoti labi raksta core php, vanilla js un ģenerē savas optimizētās arhitektūras, bet ņemot vērā iepriekš minēto dilemmu, sanāk, ka tas ir kaut kas dārgs un ar lielu izstrādes ilgumu, ko noteikti grib tikai nišas produktam par ko ir zināms, ka tas būs liels scale vai cita specifika.

  3. Varbūt Time4VPS tev izskatās labi. Tur var paņemt Linux VPS Lietuvā ar Plesk, DirectAdmin vai cPanel.

    Kopumā ir tā, ka visticamāk tipisks shared hosting tev tik un tā nepalīdzēs izvairīties no drošības problēmām. Ja tu izmanto kaut kādus cPanel automatizētus konfigurātorus vai vienalga, tad varbūt vienkārši vari pamēģināt automātiski uzstādīt Wordpress Digital Ocean veikalā, kas tev uzkonfigurēs Dropletu pēc labās prakses.

    Vairāk info: https://marketplace.digitalocean.com/apps/wordpress

     

  4. Tev tagad būtu jānosauc programmatūras produkts, kuram ir tāds sertifikās kādu tu gribi, vai jāpiemin sertifikāts par kuru ir runa. Kas ir «sava skripta sertifikācija ES»?

    Ir sertifikāti, kas nosaka atbilstību kaut kādām kvalitātes un efektivitātes prasībām organizācijās, ir sertifikāti IT profesionāļiem, ir sertifikāti programmatūras produktiem, kas apliecina kaut kādu atbilstību kaut kādām normām, regulām, vienalga.

  5. Pirms daudziem gadiem ir bijušas līdzīgas problēmas, ja ierakstam ir mainīgs kadru skaits. Grūti pateikt vai šis ir tas gadījums, bet toreiz šitādus failis varēja atvērt ar Windows Media Player Classic, kas nāca ar K-Lite Codec Pack. Neesmu pārbaudījis, bet VLC varētu pamēģināt šo https://ccm.net/faq/34311-vlc-automatically-repair-damaged-or-incomplete-avi-files

    Lai lielo failu failu dabūtu redaktoros, varbūt pamēģini  sadalīt ar ffmpeg.

  6. Play varbūt ir viens no populārākajiem Scala projektiem, bet ja tā paskatās uz sadaļu "Saistīti meklēšanas vaicājumi", tur ir pilns ar Google Play rezultātiem. Pat tad, kad nomaina atslēgvārdu uz "Play Framework", tikai 11. rezultātā var ieraudzīt kaut ko saistītu, tas ir, activator.

     

    "Scala Play" ir interesantāks atslēgvārds, be yo, Play pazuda no kartes.

     

    Es teiktu, ka PHP joprojām ir tendence. Lielākajai daļai latviešu tautas ir tāds scale, ka tas joprojām strādā un, iespējams, tuvākajā laikā nemaz nenāksies interesēties par Play haha.

  7. Kādēļ tu mēģīni apgalvot, ka php izpildes laiks nav kritērijs? Es, protams, piekrītu, ka "fast to develop" ir svarīgi, bet tas gluži nenozīmē, ka Laravel ir super labāks par ietvariem tajā sarakstā.

     

     

    Dažādiem projektiem ir dažādas prasības. Man pašam īsti nav gadījies nekāds nereālākais scale ar php, bet ņemot vērā tavu pārliecību, varbūt Tu varētu pastāstīt, nevis par Yii vs Laravel, bet gan par to projektu ar Laravel - cik komandā ir cilvēku; kādi serveri; requestu daudzumu; koda performanci; izaicinājumiem; kādēļ Jūs izvēlējāties Laravel, nevis jebkuru citu X frameworku; utt.

  8. Tātad, tu izmet nenormālo piķi, lai kompānija skaitās zem tevis, bet ta īsti neko ar viņu nedarīsi?

     

    Nuu, nevajadzētu aizmirst par to, ka MS ir enterprise software kompānija un LinkedIn ir sociālais tīkls ar speciālistiem un kompānijām.

    Naudu arī neviens neizmet, LinkedIn pelna ar reklāmām tā pat kā, piemēram, google.

     

    Random links: http://www.fool.com/investing/general/2015/05/20/this-company-has-the-best-business-model-in-social.aspx

  9. Jā, izpildes ātrumu tas ietekmē minimāli, bet DRY gan datubāzēs ir svarīgs, it īpaši, ja ir plānoti 10k+ produkti ar tonnu atribūtu.

     

    Bet vai šeit nav pretruna? Tu man piekrīti, ka tas ļoti diez vai ietekmēs izpildes ātrumu, bet pēc tam apgalvo, ka tabulās, kur ir desmitiem tūkstošu ierakstu - DRY ir super svarīgs.

     

    Manuprāt, desmitiem un arī simtiem tūkstošiem ierakstu, joprojām nav liela datubāze. Tas, protams, ir atkarīgs no datiem, bet šajā konkrētajā piemērā, tas nav daudz un es to parādīju konkrētajā demo.

  10. Piekrītu. Es tabulas taisīju diezgan automātiski, bet es pieņemu, ka tas neietekmē rezultāta izpildes ilgumu.

     

    EDIT: es piekrītu tam, ko viņš apgalvoja pirms rediģēšanas, t.i., par pirmo teikumu. Tam tālāk es ne pārāk piekrītu, bet tās, iespējams, ir detaļas, kuras šoreiz, manuprāt, tik un tā nav svarīgas.

  11. Patreiz, ar 18 produktiem, ir 397k šādi ieraksti (tie pie tam ir mēnesi veci dati, prodā ir 430k patreiz). Kas notiks, ja man produkti būs 180 ? 500? Un tas ir tikai pirmais vilnis. Man vajag ieilkt pamatu sistēmai, kas strādās ar 10k+ produktiem un tad šāda struktūra būs vēl mazāk pārskatāma.

     

    Nesaprotu par ko ir šī diskusija. Aši uzģenerēju demo.

     

    https://gist.github.com/patsToms/8819abf751a5b0726c60094041b8edc5

     

    Es esmu diezgan pārliecināts, ka šeit nevajadzētu būt problēmām, ja izmanto mysql, vai vienalga, nevis MS Excell.

  12. Nuu, komentārs gluži nebija par stilīgumu, bet gan par pašiem fontiem. Mr.Key, ne-linux desktopu lietotāj, komentārs bija par Anti-aliasing, Hinting vai vienalga.

×
×
  • Create New...