Jump to content
php.lv forumi

metroid2

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by metroid2

  1. āā.. sorry.. toč, man liekas ka iepriekš laikam bija publiski gan.. (varbūt kļūdos) .. Nice..
  2. Sveiki.. kāds varbūt zin vai ir iespēja piereģistrēt .lv domain lai whois informācijā ir paslēpti mani dati?.. Atceros ka kādreiz caur serveris.lv reģistrējot viņi lika savas kompanijas datus un mani dati bija saplēpti (varbūt kļūdos..) Varbūt kāds zin šo? :) .com var kā papildus pakalpojumu nopirkt šo, bet .lv laikam īsti nav..
  3. Mjā, pa to māti terēzu, labs :D :D
  4. Es piekrītu deGravim, ka ID vajag.. Ja ir liela datubāze, tad vieglāk visu darīt pēc id.. Piemēram!!.. Ja ir 5 video, protams pēc slug to visu var darīt, bet ja 5000.. Vieglāk pēc id.. Tas ir kā piemērs.. Kā arī viņš teica: "Arī slugam jābūt unikālam".. Izskatās, ka šis ir koks ar diviem galiem.. Ja ir maza datubāze, tad tikai slug, ja liela datubāze, tad id+slug. Es tā domāju. :)
  5. Paldies par ieteikumiem, laikam tad jeu būs jāpadomā.. Piekrītu, tagad jeu lai būtu rezūltāti vajag unikālu saturu.. Nebūs tāda iespēja.. url jeu ir kategorijas id un video id + kods pārbauda vai tāda kategorija eksistē u.t.t.
  6. Nu ok, jā, links domeins.com/raksti/123-mans-virsraksts ir variants, bet kā tad pašas kategorijas rādīt caur kādu url.. domeins.com/rakstu-kategorija/1-mana-kategorija Manuprāt tas nav labākais un saprotamākais.. vnk manuprāti ir ļoti labi, gan priekšs meklētājiem, gan lietotājiem, ja tu veido linkus saprotami.. video/ video/kategorija/ video/kategorija/video-virsraksts/ hmm... tad jeu sanāk, kad es varētu vienkāsi izveidot... video/kategorija-1/video-3/ Būs optimālākais?.. ID vēlētos lai paliktu norādīti, jo ir padaudz ierakstu..
  7. Sveicināti, lasot rakstus esmu secinājis, ka JO mazāks url's jo labāk.. Visur ir teikts ap, zem 100 burtiem. Pieņemu, ka tas ir pareizi un pilnīgi piekrītu.. Bet nu man te sanācis garšs urls: /video/kategorija/1/video/3/nu-un-mans-seo-virsraksts/ nu pieņemu, ka tas ir vēl zem 100 burtiem, bet laikam ir iespējams izveidot kaut ko labāku, gribētu dzirdēt jūsu ieteikumus... Tik pat labi optimālākais būtu: video/1/3/nu-un-mans-seo-virssraksts/ Kā būtu pareizāk?..
  8. Protams, ka datubāzē.. Vnk izveido jaunu kolonu piemēram "news_readed" ar defulto value 0, ja ir izlasīts, tad nomaini value uz 1.. Kaut kā tā..
  9. metroid2

    PHP 5.5

    Pat ie6 atdzīvina html5 - https://github.com/aFarkas/html5shiv Ja jeu offtopiks aizgājis :D
  10. #header{ width: 100%; background: #ececec; } .wrapper { margin: 0 auto; width: 960px; background: #000; color: #fff; } <body> <div id="header"> <div class="wrapper">teksts</div> </div> </body> Manuprāt šitā arī visas sadaļas tev jātaisa. Pēc šitāda principa.
  11. Google pēc atslēgu vārda "[email protected]" atrod 3 lapas ar šādu sludinājuma tekstu :D
  12. http://www.w3schools.com/php/php_mysql_select.asp Šitas tev varētu iet cauri.. Principā, copy/paste..
  13. Hmm.. Paldies anonīm, noteikti izmantošu!
  14. Domāju, ka pieturēšos pie tā, ka likšu defulto valodu pamata direktorijā un pārējās sub direktorījā.. (Ķipa direktorīja pēc url.) Veidošu pieturoties pie dažiem padomiem ko googlē varēju atrast.. http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=189077&topic=2370587&ctx=topic // linki http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=2620865&topic=2370587&ctx=topic // sitemaps Kas attiecas uz kodu: tad ar to nebūs problēmas. Galvenais nevarēju iebraukt ko darīt ar index.php vai likt defulto valodu pamatā vai redirektēt uz subdirektorīju (Atkal piebildīšu ka ķipa direktorīju, nav man programmētāju vārdu krājums :D) Pamatā koda urls būs aptuveni šāds: index.php?lang=lv&page=1 u.t.l. izmantošu htaccess lai pārveidotu urls seo draudzīgus.. (piebildīšu ka lapas saturs būs fiksēts un lapas nebūs daudz, tāpēc definēšu katru url htaccess atsevišķi.) Nu kaut kā tā..
  15. ah... labi, nav nozīmes, vairāk.. Protmas, ka direktorijas neizmantoju.. tas bija vnk tā lai saprastu.. Skaidrs viss, paldies par atbildēm..
  16. Nu labi, tas būtu sīkums, bet kā ar tām direktorijām deGrav? ir nozīme vai defulto likt /lv/ vai rūtā?.
  17. Es domāju, ka google saprastu to lietu ar sitemap.. bet pēc idejas.. jā, sanāk ka en/ un ru/ vajag sitemap.xml.. bet pieņemu ka bez viņiem var iztikt... mm.. kas attiecas uz pirmo lapu? index.php vai .html mm.. ko darīt ar to..? labāk defulto valodu likt rootā vai taisīt redirektu uz to folderi kur viņa ir..? piemēram index.html = latviešu val. en/index.html angļu val. vai index.html = redirekts uz lv/index.htmll lv/index.html en/index.html kādas domas par šito?..
  18. Nu a kā tu izstēlojies sitemap.xml ar dažādām valodām, varbūt sniedz mazu uzmetumu.. Cik no googles var noprast tai patīk kad ir vai nu pa folderiem vai par subdomainiem. bet īsti nevaru iebraukt ko ar index failu darīt... Vai vispār defulto valodu neliek tākā subfolderā.. nezinu... kādas domas?.. index.html kontakti.html en/index.html en/contacts.html http://www.oas.org sitas ir labs ne? bet kaut kur biju lasījis ka index.php nevajadzētu būt ar redirectu uzreiz.. bet nu tas būtu itkā mazākais šajā gadījumā.. http://www.3ds.com šitas ideālākais variants laikam... defultā valoda ir rootā un pārējās iet zem subfolderiem.. ne?
  19. Sveināti, vēlos uzzināt kādas ir jūsu domas par multi valodām un seo.. mm.. Piemēram man ir mājas lapa ar trīs valodām.. Cik noprotu tad labākais ir to visu kārtot zem subfolderiem.. /ru/, /en/, /lv/.. bet ko darīt ar index.html? Īsti nesaprotu ko darīt ar index failiem.. Piemēram sitemap.xml.. index.html en/contacts.html lv/konakti.html ru/kontakt.html pēc idejas ir nepieciešami: lv/index.html ru/index.html en/index.html bet atkal tad sanāk kad ir dublicēta pirmā lapa (defultā valoda) Ok, to var apiet ar redirectu uz index.. vai tas būtu labākais variants? ko jūs domājat par šito?.. itkā ar saturu ir skaidrs, bet ar index failiem nav īsti skaidrs.. Labāka varianta sitemap.xml: (pēc manām domām) index.html // aizstāj lv/index.html, jo ir defultā valoda.. lv/index.html // redirektē uz index.html ru/index.html en/index.html en/contacts.html lv/konakti.html ru/kontakt.html vai arī tad defultai valodai nemaz nevajag subfolderi... nezinu, vēlētos dzirdēt jūsu viedokli par labāko variantu.
  20. Sveicināi.. Man ir tāda problēma, ar Dāņu burtiem un str_replace.. Piemēram šāds kods: $string = "ÆØÅ æøå"; $find = array(" ", "æ", "ø", "å", "Æ", "Ø", "Å"); $replace = array("-", "ae", "oe", "aa", "ae", "oe", "aa"); $link = str_replace($find,$replace,$string); echo $link; Nostrādā viss kā vajag.. Bet ja $string piemēram iet caur POST vai datubāzi, visa padarīšana izjūk.. Nostrādā tikai atsarpe un viss.. Meklēju google, neko neatradu par šito.. Tikt tracinoši, kad tik vienkāša lieta neiet.. Šāds variants neiet: $find = array(" ", "æ", "ø", "å", "Æ", "Ø", "Å"); $replace = array("-", "ae", "oe", "aa", "ae", "oe", "aa"); $link = str_replace($find,$replace,strtolower($_POST['data']['post_title']));
  21. hmm.. Šāds variants varētu iet cauri. Paldies, nebūtu aizdomājies.. Man pat liekās, ka šis arī ir ideālākais variants kā to izdarīt, paldies. Laikam arī šādā veidā tas viss jātaisa. :)
  22. Sveicināti, man īsti nav idejas kā tas varētu izskatīties.. Vēlme ir SELECT'ot no trīs tabulām informācīju, kuru būtu jāsakārto pēc pievienošanas laika. ( Visi pēc viena ) jaunums_laiks, video_laiks. Bet vēl viena lieta ir, kad vajadzētu echo't informācīju katrai tabulai savādāk. Ja tabula1 echo $data['jaunums']; ja tabula2 echo $data['video']; Kādam varbūt ir bijusi darīšana ar ko līdzīgu.. Kā tas apmēram izskatās. Kāds paraugs vai ieteikums.. Lūdzu, Piemērs. Outputs aptuveni tāds. 1. Video - pievienota 12:00 2. Jaunums - pievienota 12:01 3. Jaunums - pievienota 12:02 4. Bilde - pievienota 12:03 5. Jaunums - pievienota 12:04 6. Video - pievienota 12:05 7. Bilde - pievienota 12:06 Paldies.
  23. Ja tas bija domāts man, tad es itkā tā arī biju nopratis, ka pēdējais pievienotais būs īstais, vienkāši gribēju pārliecināties ko citi saka.. Paldies, tagad itkā ir skaidrs.. :)
×
×
  • Create New...