Jump to content
php.lv forumi

scvaer

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by scvaer

  1. scvaer

    bbcode

    Es jau pabrīdināju, ka tekstu kvadrātiekavās izmantot tikai un vienīgi bbkodiem, pretējā gadījumā tas būs neredzams jaunumu sadaļā(sākumlapā). Tā kā viss ir okey, paldies! ;)
  2. scvaer

    bbcode

    Pāldies, tik tiešām palīdzēja! ;)
  3. scvaer

    bbcode

    Tātad, es jau ar šo lietu diezgan ilgi čakarējos, tāpēc prasu arī šeit pēc palīdzības. Tātad, ņemu ārā jaunumus no phpbb foruma un nevēlos redzēt šajā webā bbkodu izmantošanas pēdas, tāpēc vēlos tos ar preg_replace funkciju noignorēt tos visus bbkodus. Vislielākās problēmas man sagādā tieši tas RegExr, jo vēl nav īsti skaidrība, kā tas darbojas. Īsāk sakot, vēlos funkciju, kura noignorēs visu, kas ir starp kvadrātiekavām. Izvades piemērs:
  4. Laikam biju aizmirsis pie WHERE pierakstt tabulu. ;) Paldies krtjo reizi. ;)
  5. Labi, nedaudz palasīju par sql inner join un tad sapratu, ka tik tiešām vajadzētu to izmantot, nevis to nickname funkciju. Taču, man radās pāris jautājumi arī ar šo fīču. SELECT news.author, news.text, users.nickname FROM news INNER JOIN user ON news.author = users.id vai šo var kaut kādā veidā saīsināt, lai nebūtu jāraksta visas tabulas, izmantojot to pašu zvaigznīti *. Un tālāk nesanāca arī šo fīču nekur atrast, kā šo SQ: JOIN INNER var izmantot vēl ar WHERE id='$id', jo piemetot šo klāt, nezin kāpēc man izmet expects parameter 1 to be resource, boolean given in . Atbildot uz to Mr.Key komentāru, gribētos tik teikt, ka esmu jau pagodināts par to, ka šeit dzīvoju un ar mani viss ir kārtībā, kur ta vēl par to, ka vispār par to, ka man kāds vispār palīdz ;)
  6. Paldies veči, atkal jau palīzējāt! :) Pārveidoju funkciju uz šo un viss iet. function nickname($userid){ $id = mysql_real_escape_string($userid); $query = mysql_query("SELECT * FROM `KGH_USERS` WHERE id='$userid'"); $nick = mysql_fetch_assoc($query); return $nick['username'];; } Labi, tagad pastudēšu arī to mysql.join ;)
  7. Tātad, lai katru reizi nerakstītu query, lai iegūtu informāciju, kas tas ir par nickname, izdomāju uztaisīt funkciju: function nickname($userid){ $id = mysql_real_escape_string($userid); $query = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE id='$userid'"); $nick = mysql_fetch_assoc($query); echo $nick['username']; return; } un <?php $id = $news['id']; $comments = mysql_query("SELECT * FROM `news_comments` WHERE `news_id`='$id' ORDER BY `id` DESC"); while($com = mysql_fetch_assoc($comments)) { $nick = nickname($com['author']); echo '<div class="comments"><div class="title">Posted by '.nickname($nick).'</div>'.$com['text'].'</div>'; } } ?> Un tagadiņ tas rezultāts izskatās šādi. Kā es varētu to nick uzmest tur, kur tam vajadzētu būt? Paldies jau iepriekš! :)
  8. scvaer

    .htaccess

    Šis laikam būs pēdējais jautājums uz šo tēmu. Tātad, esmu lapa.lv/pelmenis/galja (pārveidots lapa.lv?kas=pelmenis&no=galja) un tagad vēlos pāriet uz lapa.lv/pelmenis/putra (pārveidojums līdzīgs). Kā man pareizi būtu veidot linku, lai nepārmet uz lapa.lv/pelmenis/pelmenis/putra vai kaut kā tā ;)
  9. scvaer

    .htaccess

    Ja pārveidoju img src tagus, tad sāk rukāt, bet ja laboju style.css failu, tad tur nesanāk. EDIT: Paldies liels, aizgāja (aizmirsu izlabot style.css faila direktoriju). ;) Tagad jautājums, vai katram manis dotajam piemēram ir jāraksta sava rindiņa?
  10. scvaer

    .htaccess

    Tātad, šodien sagribēju savā webā paskaistināt linkus kā arī beidzot reizi par visām reizēm šo štelli apgūt. Vēlos izmainīt" un un nu un tādā garā. Kā jau vienmēr, viss sākas ar lielām neveiksmēm un vairāk neizturēju, tāpēc griezos pie jums! Tātad, lai pirmo rezultātu iegūtu, izmantoju šo te metodi .htaccess failā: RewriteEngine On RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]+)$ ?pg=$1 Un viss rukāju Nu ko, pamēģināju uzrakstīt otrajam piemēram līdzīgu rindu: RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]+)/([a-zA-Z0-9]+)$ ?pg=$1&id=$2 Taču tagad šī štelle nerukā un visu webu rāda bez attēliem, tikai tekstus. Kāds ir risinājums šim? Izmantoju Xampp 1.7.1, ja tas kaut ko maina.
  11. Tad uzdošu tev pretjautājumu, ja tas būtu iespējams kuram katram cilvēkam un pie tam bezmaksas, vai pasaulē vēl būtu kaut viens neaizņemts domēns? Un kā tad valsts triektu naudu no mums par katru domēnu, ja katrs varētu pats reģistrēt bezmaksas? Es konkrēti nezinu, kā tas viss strādā, bet šaubos, ka tas ir viss tik vienkārši kā uzmest webu un viss iet. Drīzāk tur kaut kādi līgumi jāparaksta utt.
  12. scvaer

    Trollpage

    Kemito, bet tāds jau bija arī uzdevums :D Un tieši tāpēc tas tika nosaukts par trollpage ;) Es tiku tikai līdz 20 līmenim, tālāk nervi neizturēja
  13. scvaer

    Trollpage

    Vajag nolasīt bildes no directory un randomā tās attēlot šajos bannerīšos. Man jau rodas motivācija mācīties javascript.. EDIT: Čalis iztiks ar to, kas ir(vienu bildi). Paldies visiem!
  14. scvaer

    Trollpage

    Liels paldies! Vai te drīkst izmantot php kopā ar šo?
  15. scvaer

    Trollpage

    °Palūgšu arī paskaidrojumu! :)
  16. scvaer

    Trollpage

    Kuru es neprotu :D
  17. scvaer

    Trollpage

    Tas laikam man būs pārāk nesaprotams domu gājiens :D Es patiesībā vispār nesaprotu, nafig viņš prasīja lai ķip tikai tad, kad visu aizver parādās atkal tie visi n-tie banneri.
  18. scvaer

    Trollpage

    ja izmantot to window.open, tad kā lai es atņemu $_SESSION['adv'] pēc lapas aizvēršanas? (šādi ieplānots izskatīties tas bannerītis, te brūnais domāts kā background pašai lapai). To x ed domāju taisīt kā <input type="image" src="close.png">
  19. scvaer

    Trollpage

    Sveiki! Man te neliels jau izmisuma gājiens ir, jo nepieciešams tas jau ir uz rītdienu. Un ļoti ceru uz atsaucību. Tātad, man viens čomaks palūdza uzkodēt tādu kā troll page priekš savas aizstāvēšanās. Pati ideja man ir, kā to visu uztaisīt, bet praktiski jau 3h čakarējos tikai pie paša css/html koda. Viņš vēlas tādu fīču, ķip izlec 1 reklāmiņa, aizverot to, izlec vēl 2, kad aizver abas, tad izlec 3 utt... Mans domu gājiens bija tāds, ka ja nav $_SESSION['adv'] un $_SESSION['counter'] tad izveidojam ar value 1 katrā. Tiklīdz aizveram vienu, tad ar post metodi atņemam no $_SESSION -1. Ja $_SESSION['adv'] == 0, tad palielinam $_SESSION['counter'] +1 un vienādojam $_SESSION['adv'] = $_SESSION['counter']. Un tad ar str_repeat to attēlos $_SESSION['counter'] reizes. Attēli tiks ņemti no img mapes randomā, tātad scan_dir izmantošu, lai iegūtu šos img un tad atvēršo to random bildi. Bilžu koordinātas ģenerēšu ar rand() funkciju. Bet kā jau minēju, esmu jau nobremzējis pie paša pop up, nav ne mazākās idejas, kā to taisīt. Esmu apguvis tikai css/html/ php (šito apgūt nekad nebūs iespējams pilnībā, laikam). Vai kāds varētu pastāstīt, kā lai uztaisu to pop up, lai varu tālākos soļus rakstīt? Un vai vispār mans domu gājiens ir pareizs? Un vēl, ja bilžu nepietiek, tad kas notiks tad? Rādīsies tikai tās bildes, kas ir vai arī atkārtosies? Paldies jau iepriekš! :)
  20. v3rb0, paldies! Tagad esmu pat sapratis funkciju izmantošanas jēgu :). Runājot par to funkciju, tur nevajadzēja ielikt vēl kādu lieku else(kas notiek, ja ir $_POST['search'] )? P.s. Starp citu, pēc tā, ka es sāku mācīties php, es ja uzsāku iekavu, tad vienmēr arī aizveru to arī čatos. :) Tākā PHP mūs padara labākus :D
  21. Zinu, ka šī ir jau paveca tēma, taču es tik un tā gribu parādīt, kā es to darītu (esmu php jomā galīgi jauniņais, tāpēc arī tagad trenējos! :) ) http://paste.php.lv/40017b0cb4278b9670fa443725d5facf?lang=php (labots pēc brieža pieprasījuma) Izskaidrošu kā tas darbojas: Ja netiek meklēts nekas, tad parādās forma. Taču, ja kaut ko ievadi formā, tas uzsāk pārbaudes (atļauto simbolu pārbaude, vai vispar ir kaut kas aizpildīts, vēl varētu tur pielikt strlen ). Pēcāk tiek eskeipots un viss meklēts datubāzē. Ja ir kaut viens ieraksts datubāzē, tad parādam to. Un tāda ir arī šī koda loģika.
  22. Tur tev taisnība, un tagad gribās aizvien vairāk kļūdas ielaist, lai domātu, kāpēc neiet :D:D.
  23. Cilvēki! Liels paldies par palīdzību. :) Tomēr pašam pieleca savas kļūdas. Ja nu kādam vajadzēs, tad te būs gala kods: http://paste.php.lv/5d3bef9a85d04f2c271e7993138e0aae?lang=php Kādas ir izmaiņas? Šī vietā if(isset($_POST['name'])&& isset($_FILES['image'])) ir izlabots uz šo un pielaboti erroru nosaukumi if(!empty($_POST['name'])) Un tik tiešām liels paldies tev Rincewind par to, ka pamācīji man pāris lietas :D.
  24. Tātad, es šo rindu: if(isset($_POST['name'])&& isset($_FILES['image'])) varu vienkārši atstāt kā if(isset($_POST['name'])) Pareizi? Un vēl, gribēju pārliecināties, ka pareizi saprati -> ja nav vispār ievietots nekas, tad met error -> ievietojiet failu. Ja tā nav bilde, tad met error, ka tai jābut bildei
×
×
  • Create New...