Jump to content
php.lv forumi

Nils Graustiņš

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nils Graustiņš

  1. Vienkāršāk, $totalPoints = null; $place = 0; while{ $place += $totalPoints == $row['TotalPoints'] ? 1:0;... $totalPoints = $row['TotalPoints']; }
  2. Uzliec adminer.org un paskaties, vai rāda pareizi. Pēc tam query("SET NAMES utf8");
  3. izpildi vaicājumu kā pirmo pirms visiem: SET NAMES utf8
  4. Jefiņš kļūs par ī-tē fanu Turmāk skaudīs algu manu. Naudu grābs viņš lieliem siekiem, Kas tie būs par dzīves priekiem! Atradis viņš kursu gurdu, Metas kļūt par ī-tē guru. Sēdēs viņš pie datorpogām Brīvs no vergturiem uz zemeņogām. Kafija par kroņa naudu - Darbu mīlēs šo ar baudu. Nu viņš spiedīs pogas gurdās, Programmēs, un vēji burās! Ekrānā viņš stundām vērsies, Ne jau velti panākumus plēsies. Projektā kā āliņģī viņš aukstā nirst Cerība tam gandrīz mirst: Gatavam tam jābūt pirmdien, parītā Cik gan maz še iepriekš darītā! Vakars vēls pie pogām vadīts, Brīvbrīdis tik ļoti gaidīts Acīm ņirbot, muguru jau stīvu Sapnī redz viņš dienu brīvu. Līdis sistēmā "zem haubes" Nelīst lietus, nav tur saules. Velna milts - kaut viņu ellē - Viss tur tīrā angļu mēlē! Tā vien šķiet, tā sirdī jūtu - Laikam laimīgāks es kļūtu, Ja es strādātu bez steigas, Darbu, kuram piecos beigas. Apsēsts šādu dumju domu, Jefiņš sabojā sev omu Skaudība kā zaglis sirdī - Darbam termiņš karsts kā pirtī. Tie, kas māk vien gudri spriest - Provējet nu datorpogas spiest!
  5. Ja lapas pamata kodā ir 4k css , un tas nav kompresēts, tas lādējas katru reizi un nekešojas pie klientiem, ja pirmās lapas saturs mainas. Attēli ir lielāki nekā lapā lietotie. 400 ms tiek ģenerēts saturs. GA liekas, nolikts koda sākumā, kāpēc?
  6. https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/pecpusdiena/pec-divu-gadu-partraukuma-notiek-enu-diena.a158708/
  7. Šodien LR1 "Pēcpusdiena" ziņo, ka ēnu dienā interese par programmētāja profesijas ēnošanu nav nosegta. Ap 16:15. Kad būs ieraksts, lūkošu atsauci. Kā viens no iemesliem tika minēts attālinātais darbs.
  8. Domāju, ka jāprot rakstīt kodu ar atskaņām, un pantmērs jātur :). Vai koda marginālijas ir trūkums?
  9. Sveiciens! Vajadzība HTML dokumentus ar izvērstu CSS (bootstrap, etc.) pārvērst par pdf uz webservera. Dažas bibliotēkas mēģnot, jau sākotnēji nav korektu UTF-8 fontu. (html2pdf) Kādi ieteikumi?
  10. Otrais if() ir tikai tāpēc, lai plūsmu neslēgtu pie neatbilstoša statusa un nerastos kļūda. Ne tajā ir problēma.
  11. Problēma: atveram async socket un sākam sūtīt datus. var isRecording; // globāls Kamēr sockets ir vaļā, viss notiek. async function startAudioRecording(ws) { // ... } function streamStart() { isRecording = true; $(".mice").addClass('recording'); const ws = new WebSocket(url); ws.onopen = async () => { const authPayload = JSON.stringify({ "appID": AppId, "timestamp": timeStamp, "appKey": appKey, }); ws.send(authPayload); startAudioRecording(ws); }; socketInterval = setInterval(() => { if (isRecording === false)// un te ir gļuks - nav false pēc stop() // { if (recorder.state !== 'inactive') { recorder.stop(); recorder.clear(); stream.getTracks().forEach(track => track.stop()); ws.close(); } } },500); ws.onmessage = function (event) { // ... } } Tagad UI uzdevums ir pateikt stop(); No UI izpilda: function streamStop(){ isRecording = false; // etc. } Bet async pa to laiku griežas un cik jūtu, viņam ir pie kājas, ka kāds tur variablis ir nomainīts sinhronā metodē. Reizēm izpildas, reizēm nē. Ir sajūta, ka randomā ja trāpa tad izpildas: isRecording === false. Ja atslēdz asinhrono daļu, viss notiek perfekti - streamStart(), streamStop(). Konsolē lieliski redzams strādājošs intervāls, kā apturas un atkal sākas. Nekādu kļūdu konsolē nav. Redzams, ka pēc streamStop() izsaukšanas intervāls turpinās un isRecording gļuka vietā ir true. Vai ir idejas?
  12. Viss projekts ir vienā repozitārijā. Mans izaicinājums bija uzbūvēt API CRUD dažādām tabulām. Tāds risinājums ir, lai sistēma būtu scalable. Otra lieta - ja kāda servisa datu avots mainās - (teiksim, mainās ārējā sistēma), lai ir vieglāk pārrakstīt tikai attiecīgo servisu.
  13. Mācību centrs DRMC.lv meklē "JS pamats" kursa pasniedzējus. 54 akad stundas. Pats pasniedzu 1 grupai. labprāt atrastu kolēģi. Par vakaru sanāk ~~ EUR20 Otrā grupa startē 26.08. Man ir gatavas prezentācijas īsākam JS kursam. Man tā ir atslodze nosēdētas dienas kodā - paspēlēties ar bērnudārza līmeņa piemēriem :) Pirmajā grupā 4/5 neko nezināja par HTML. Tā nu skatam paralēli HTML un JS. Piedāvājums varbūt nav nopietns (tinyint) bet ir patiess (true). Nils 26875995 http://www.drmc.lv/lv/-kontakti
  14. Sveiki! Vai ir kāds lib, kura strādā ar js un php validācijām? Resp, tagad rasktu 2 vaidācijas - js savu un php savu. Bet varētu būt viens modelis. Šobrīd lietoju https://github.com/Wixel/GUMP un https://github.com/posabsolute/jQuery-Validation-Engine Nu jā, var no jQuery-Validation-Engine lietot ajax respose, tātad no servera. Projektā ir NN lauki, kā user.password utml un daudzi ir jāvalidē.
  15. Vai kāds ir manījis šādu slaideri uz JQ? Nepārmērogo bildes. Negribas ielaisties ar Motools. Abus kopā lietot man šķiet stulbi. Alerģija :) kanela.lv
  16. Manuprāt WP un Laravel ir kā bērnudārzs un doktorantūra. Kā var kaut ko tādu salīdzināt?
  17. Cik man no šī izskatās, postā nav option parametra. Paņem firebug un apskaties, kāds posts aiziet.
  18. Nu ko lai saka. Ja nevienam nevajag, tad nevajag. Paliek jautājums, kā rodas meistari, kuri pelna daudz. Savulaik esmu pārņēmis buksējošus un svešus projektus. Tas man ir devis pieredzi. Man vienkārši sirds ir par mīkstu, lai klientu izmestu uz ielas. Ar ko iesaki sākt jauniešiem? Kāda būtu vēlamā pirmā pieredze?
  19. http://www.seleniumhq.org/projects/ide/Labi uzrakstītām sourcēm var atsaukties uz visiem elementiem. Vai pareizi spriežu?
  20. Sakarā ar došanos 8x5 darbā meklēju mantinieku privātpraksei. Ir kaudzīte simple lapas. Tai skaitā vecas Joomlas no kurām būtu jāmigrē. Pāris snaudošu projektu, kurus var iekurbulēt, ja par maz šķiet darāmā. Ir viens aktīvs projekts, kas ir CMS tipa. Šajā projektā ir jāturpina sadarbība ar pasūtītāju. kopumā komplicēts backends, kuram šogad ir jāpiekabina Front veikals. Visai sarežģīta biznesa loģika. Koda kodols mans cms, kas ir paplašināms. Daudz dažādu ajax requestu uz JQ. Quieri rakstīti vairums pa taisno. Kods vidējas kvalitātes, nav php objektu. Ir user f-jas, kuras realizē biznesa prasības. Klients tika lutināts ar EUR11/hr likmi un čīkstēdams šo summu arī maksāja. Netika prasīta samaksa par debugu utml. Ir pāris simple lapas, kuras veidotas uz tā paša FW, un kurām šad tad roka būtu jāpieliek. Domāju, ka piedāvājums ir vēlams middle starterim, kurš pamatos zin PHP, JS, css, mysql, grib attīstīties, bet vēl nav uzkalpojies līdz 2k/mon. Ir projekti, par kuriem es maksāju pats. Bonusā varu piemest hostinga iespējas hostēt savus projektus uz Cpanel. Obligātas prasības: vēlme mācīties un risināt problēmas pašam. Varu nodot daudz no savas pieredzes, stāstīt, skaidrot pamatā pa tālr. Nils. 26875995
  21. Es tagad mēnesi nebūšu darbos. Man iespējams, jūjijā dažu klientu būs par daudz. tostarp viens, kura CMR, topošais webshop, ražošanas Db un vēl nezin kas. Kopumā projektā ir ieguldīts ap 2k. Gadā no klienta var ap 1k izspiest. Bugi un ticketi reizēm nāk ik pa 2 dienām, reizēm mēnesi klusums. Ja kaut ko tādu vēlies, varam runāt. Viņš meklēšot pats koderi, bet dodu 10% ka spēs ar kādu vienoties. Tāds Tevi interesētu? Iebraukšana kaut ko prasīs. Projektā ir daudz predefined business rules.
  22. Jāsaka godīgi, mans tonis bija : zinu, ko gribu un ko varu. Neesmu vairs jauniņais karjeras startups.
×
×
  • Create New...