Jump to content
php.lv forumi

Lord

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Lord

  1. Labvakar! Tā kā uzņēmumā primāri nodarbojamies ar backend izstrādi, frontend izveidi gribētu outsourcēt, tāpēc meklēju kādu, kas būtu gatavs freelance formā izstrādāt vienu vai vairākus PSD -> HTML darbus, izmantojot Bootstrap un Vue ietvarus. Perfektā variantā darbs tiktu atgriezts jau Laravel templeitā. Pašreiz paredzamais darbs ir saistīts ar Google Maps theme pielāgošanu un customization. Vai ir kāds frontendists?
  2. Jā, paredzēts standarta darba līgums uz pilnu bruto summu.
  3. Meklē PHP programmētāju ilgtermiņa darbam no mājām pie regulāriem vidēja lieluma tehnoloģiju projektiem. Darbi ir salīdzinoši nestandarta, un katrs aizņem aptuveni pusotru izstrādes mēnesi. Projekti pārsvarā sastāv no mājas lapas, kā arī mobilo telefonu aplikācijām un citreiz - hardware. Prasības Izcilas PHP zināšanas, kā arī interese par jaunākajām tehnoloģijām un novitātēm sfērā Spēja strādāt pie HTML, CSS un JS Kreatīva pieeja darbiem, vēlme un spēja pielāgot un izmantot nestandarta rīkus un materiālus Ieturēta darba kultūra mājās un pieredze darbā komandā tiešsaistē Atalgojums: €1850 pēc nodokļu nomaksas Lūdzu, interesentus sazināties caur PHP.lv vai [email protected]
  4. Izdevās atrisināt, pievienojot Options -MultiViews :). Paldies visiem, kas atbildēja!
  5. Problēma pavisam noteikti ir ar .htaccess. Nemaz nav iespējas neko printēt no GETiem. Lapa vienkārši neparādās, tiek izmesta balta lapa ar vienu vienīgu uzrakstu "No input file specified.", ne HTML, ne PHP netiek apskatīti vispār.
  6. Article strādā, taču pie archive gan ar adrese.lv/archive/2010/01 , gan ar adrese.lv/archive/2010/01/ izmet to pašu No input file specified.
  7. Nelīdz. Reāli man ir šāds .htaccess: Options +Indexes Options +FollowSymlinks RewriteEngine on RewriteBase / RewriteRule ^article/([0-9]+)/(.*)$ index.php?article=$1 [NC,L] RewriteRule ^archive/([0-9]+)/([0-9]+)$ index.php?year=$1&month=$2 [NC,L] Pirmais nosacījums strādā, tā kā ar pašu konfigurāciju droši vien ir jābūt visam kārtībā. Droši vien kaut kas otrajam RewriteRule nav pareizi.
  8. Sveiki! Mans .htaccess fails ir ar saturu Options +Indexes Options +FollowSymlinks RewriteEngine on RewriteBase / RewriteRule ^archive/([0-9]+)/([0-9]+)$ index.php?year=$1&month=$2 [NC,L] Taču, ejot http://adrese.lv/archive/2010/01, izmet "No input file specified.". Kur varētu būt problēma?
  9. Lord

    Atkārtot IF

    Sveiki, Ir šāda padarīšana: $lats = 3; if($lats > 5){ //darbojamies }else{ $lats=$lats+1; } Visiem $lats ir obligāti jāiziet if, nevis else. Kā varētu likt IFam atkārtoties tik reižu, lai iznākums būtu patiess? Paldies!
  10. m8t, tā īsti nav. Šāds veids darbojas pie ID=1, bet pie ID=63 tas atkal uzliek to pašu vērtību, t.i., ID1=ID63.
  11. xPtv45z, ID 0 nevar būt, pie negatīva ID izmet Error 500. Tur droši vien ir kaut kāda kļūda kodā?
  12. Paldies par atbildi, ja neizdosies salabot esošo funkciju, meklēšu citu vai izmantošu Tavu! Varbūt ir idejas, kas varētu būt pie vainas manis atrastajai funkcijai?
  13. Labdien, Internetā atradu funkciju, kas izveido pēc iespējas īsāku random string - http://paste.php.lv/d88745e90d6ef147b9bc2e541acf2476?lang=php . Problēma ir tāda, ka šams neizmanto "a" . Kad ID == 1, izmantotais burts ir "b" "a" vietā, pie 63 tiek izmantots "bb" "aa" vietā. Kopumā sanāk, ka "a" netiek izmantots pie neviena ID. Varbūt kādam ir idejas, kādēļ tas tā ir? Paldies!
  14. m8t, varbūt es to nepareizi izmantoju, bet January 1970 March 1970 February 1971 February 1971 February 1971 June 1971 gadījumā lapā uzrādās January 1970 January 1970 January 1970 January 1970 January 1970 January 1970 Varbūt, ja Tu ienāktu Skype, es varētu atrakstīt precīzi, kādā veidā kods tiek ievietots.
  15. Joprojām ar šo pašu padarīšanu ņemos, nekādi netieku galā. Varbūt vēl kādam ir idejas, kā panākt rezultātu?
  16. Tas laikam vairāk attiecināms uz to trešo punktu, taču neskaidrības ir ar otro. Es īsti nezinu, kā lai izstāstu lielo sāpi. Man datu bāzē ir kaudze ar rakstiem, kuriem katram ir savs izveidošanas laiks. Lai izveidotu skatāmu arhīvu, izvelku laiku, pārveidoju to "F Y" formātā un padodu to <li> sarakstā, tātad šādi: January 1970 March 1970 February 1971 February 1971 February 1971 June 1971 Taču gadās(kā arī parādīts augstāk), ka vienā mēnesī ir uzrakstīti vairāki raksti, bet mērķis ir katru mēnesi norādīt sarakstā tikai vienu reizi. Tātad kaut kā ar if būtu jāpanāk, ka if(F Y kādam rakstam == F Y vēl kādam rakstam){ pasniegt <li> šim attiecīgajam F Y tikai vienu reizi, nevis tik, cik reāli rakstu tajā laikā ir }. Tātad pēc if augstāk minētajam sarakstam jāparādās: January 1970 March 1970 February 1971 June 1971
  17. Nē, nē, nē, man datu bāzē tiek glabāts tajās sekundēs, tad es ar $archdate = '' . date('F Y',$archive['date']) . ''; pārveidoju tās sekundes uz, piem., February 2010 formātu, taču man listā tādi parādās vairāki, ja tajā mēnesī ir vairāki izveidoti raksti. Mērķis ir tāds, ka no January 1970 March 1970 February 1971 February 1971 February 1971 June 1971 tiek dabūts January 1970 March 1970 February 1971 June 1971 Pēc uzspiešanas uz kādu no mēnešiem tiek atlasīti raksti attiecīgajā mēnesī. Tieši tad arī tiek parādīti tie trīs raksti, kas bija 1971. gada februārī. Bet kā tieši ar to IFu pateikt, lai tiek novākti tie liekie divi(tas ir šajā piemēra gadījumā) February 1971?
  18. Paldies par atbildi! 1) sanāca, paldies. 2) Ja nav ierakstu tajā mēnesī, tas jau automātiski tiek atlasīts, bet kā rīkoties, ja ir divi vai vairāk? Tad man sarakstā parādās vairāki vienādi mēneši, piemēram: January 1970 March 1970 February 1971 February 1971 February 1971 June 1971 Tam IFam vajadzētu būt if(tāds mēnesis eksistē vairākiem rakstiem){ rakstīt mēnesi sarakstā tikai vienu reizi }, taču man nav ideju, kā tādu izgatavot. 3. vēl neesmu izmēģinājis, taču tūlīt ķeršos klāt.
  19. Sveiki! 1) LABOTS: 1. ir sanācis, paldies mounkuls. Tagad cīnos ar pārējiem diviem punktiem. 2) Veidoju lapas ierakstu arhīvu. Arī viss sanāk, taču jautājums ir, kā pastāstīt kodam, lai sarakstā neliek divus vienādus ierakstus, ja tie veikti vienā mēnesī, bet atstāj tikai vienu. Tas ir, lai sarakstā nebūtu, piemēram, divi February, 2010, ja tajā laikā veikti divi ieraksti. <?php //START archives SCRIPT $articlea = mysql_query("SELECT * FROM articles ORDER BY date ASC"); while ($archive = mysql_fetch_array($articlea, MYSQL_ASSOC)) { $archdate = '' . date('F Y',$archive['date']) . ''; $archlinkdate = '' . date('Y-m',$archive['date']) . ''; echo "<p><ul>"; echo "<li><a href=\"http://site.lv/index.php?archive=$archlinkdate\">$archdate</a></li>"; echo "</ul></p>"; }?> 3) Pēcāk ar $_GET taisos dabūt to 'archive' parametru, taču viņš būs formā, piemēram, 2010-02. Kā var dabūt atpakaļ to datumu uz sekundēm? Man datu bāzē visiem ierakstiem norādītas sekundes, kad ieraksts veikts. Droši vien tad pie tā 2010-02 attiecīgi pieskaitīšu 28 dienas un ar mysql query likšu atrast visu, kas ir veikts no 2010-02-01 līdz 2010-02-28. Tas būtu labākais variants? 2010-02 lieku GETā tāpēc, lai links izskatītos foršāk un lietotājam saprotamāk; ja ir kādi citi varianti, kā var padot GETā sekunžu skaitu, bet beigās, teiksim, ar .htaccess, pārveidojot URL, parādīt linkā datumu Y-m formā, būtu jauki, ja kāds par to pastāstītu. Paldies!
  20. Lord

    UPDATE SET

    Rincewind, paldies, tas atrisināja problēmu, bet es īsti nesapratu risinājumu. Kā rezervēts?
  21. Lord

    UPDATE SET

    Sveiki. Veidoju skriptu, kas pēc raksta atvēršanas pieskaita 1 pie skatījumu reizēm datu bāzē. $arid=$_GET['article']; mysql_query("UPDATE articles SET read = read+1 WHERE id = \"$arid\"") or die(mysql_error()); Taču man tiek izmests "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'read = read+1 WHERE id = "2"' at line .." "read" ir int(11) ar noklusētu vērtību 0. Kur varētu būt kļūda? Esmu nomēģinājies visādi. Piemēram, nestrādā arī tad, ja SET read = \"4\", izmet to pašu error.
  22. Lord

    Radio Input

    m8t taisnība, paldies.
  23. Lord

    Radio Input

    Sveiki! Taisīju formu aptaujai, taču pēkšņi sanāk tā, ka tiek ļauts čekot visus parādītos radio input, nevis vienu, kā tam vajadzētu būt. Kur varētu būt kļūdiņa? echo "<p>$pollquestion<p>"; echo "<form action=\"\">"; if($pollanswer5 != ""){ echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer1\" />$pollanswer1</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer2\" />$pollanswer2</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer3\" />$pollanswer3</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer4\" />$pollanswer4</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer5\" />$pollanswer5</p>"; }elseif($pollanswer3 == ""){ echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer1\" />$pollanswer1</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer2\" />$pollanswer2</p>"; }elseif($pollanswer4 == ""){ echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer1\" />$pollanswer1</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer2\" />$pollanswer2</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer3\" />$pollanswer3</p>"; }elseif($pollanswer5 == ""){ echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer1\" />$pollanswer1</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer2\" />$pollanswer2</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer3\" />$pollanswer3</p>"; echo "<p><input type=\"radio\" value=\"answer4\" />$pollanswer4</p>"; } echo "<input type=\"submit\" value=\"Vote\" />"; echo "</form>";
  24. Paldies par komentāriem! Viss izdevās!
×
×
  • Create New...