Jump to content
php.lv forumi

Rincewind

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    299
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rincewind

  1. 21 gadsimts, lietotājam pašam jāver vaļā editors un jālabo bilde lai viņa tev derētu... Tu neierobežo! Tu pats izgriez kluci vajadzīgā x/y attiecībā un resaizo kā vajag.
  2. Studentam. Šī topika autoram.
  3. Kas tad tas? Ja PHP iedod to pašu masīvu kuru dod tam Mustache tad tak sanāks šitā: <?php foreach($items as $i):?> <a href="<?php echo $i['href']?>"...</a> <?php endforeach;?>
  4. Kas tas par komunismu? Šādam topikam vieta te
  5. Varētu būt problēma ar mainīgo redzamību. Ieliec echo, apskaties vaivispār kaut ko izvada: case "forum": echo '-'.$lang['forum'].'-'; $title = $lang['forum'];
  6. Kā tā, pašam savs engine veikalam jāraksta?
  7. Rincewind

    Aptauja

    A tev reāli vajadzīgs tas radio? Apskaties kā notepad.lv aptauja uztaisīta.
  8. alertam jāparādās pie lapas ielādes. Tev jQuery vispār tiek ielādēts?
  9. Iesākumam iekš "$(document).ready(function(){" ieliec "alert(1);" lai pārliecinātos ka jquery strādā. Ja jā tad parādi arī html kodu.
  10. Pirms kopēšanas ieliec echo un apskaties kas tur ir (ja pareizi sapratu kodu tad tur nekā līdzīga ceļam nebūs) $newname = $vieta.$filename; echo $newname;
  11. Bet tam jau laikam vajadzīgs kaut kāds globāls eventu apstrādātājs, es tādus nekad neesmu veidojis. Neliks tak katrā eventa apstrādātājā atsevišķu pārbaudi vai kaut kas tur ir atvērts.
  12. Kas nu tur par tutoriāļiem. Tādu normāli ir taisīt kā parastu <ul> un uz klikšķa ar js mainīt viņam show/hide. Vienīgi nezinu kā tur google uztaisīts hide uz klikšķa citā lapas vietā.
  13. Kaut kā tā: $result = mysql_query(" SELECT md_categories.*, COUNT(products.cat) AS skaits FROM products JOIN md_categories on products.cat = md_categories.id GROUP BY products.cat");
  14. Datus ģenerēt nemaz nav grūti. Reku piemērs no mana koda: public function actionRandomUsers(){ $names=array('Eriks','Jānis','Juris','Imants','Pauls','Alberts','Uldis','Miervaldis','Ernests', 'Rūdolfs','Fricis','Māris','Aleksandrs','Alfreds','Roberts','Arturs','Andris','Valdis','Atis','Kārlis'); $last_names = array('Ādamsons','Akuraters','Bankovskis','Barons','Bels','Birznieks-Upītis', 'Blaumanis','Brīvzemnieks','Čaklais','Čaks','Eglītis','Grīns','Jaunsudrabiņš', 'Kolbergs','Lācis','Pumpurs','Skalbe','Sudrabkalns','Vācietis','Ziedonis'); $emails=array('@inbox.lv','@gmail.com'); for($i=0;$i<200;$i++){ $user = new User(); $user->first_name=$names[array_rand($names)]; $user->last_name=$last_names[array_rand($last_names)]; $user->email=$user->first_name.'.'.$user->last_name.$emails[array_rand($emails)]; $user->phone=rand(11111111,99999999); $user->type=1; $user->save(); } } Uztaisi sev lielāku vārdu masīvu un ņem pa kādiem 20 random vārdiem katram tagam, būs gana unikāls saturs.
  15. Kaut ko līdzīgu esmu taisījis. Domu gājiens bija tāds ka ātrdarbība pie komentāra ievietošanas nav tik svarīga kā pie nolasīšanas. Strādā ar neierobežotiem līmeņiem. Detaļās īpaši neiedziļināšos, aprakstīšu vispārīgi. Tabula: id topic_id comment level display_order Piemērs: 1 1 Komentārs_1 0 1 2 1 Atbilde_1_1 1 2 3 1 Atbilde_1_2 1 3 4 1 Atbilde_1_2_1 2 4 5 1 Komentārs_2 0 5 6 1 Komentārs_3 0 6 7 1 Atbilde_3_1 1 7 Ja atbilde uz topiku tad pie inserta level = 0 un display_order = MAX(display_order topikam)+1 Ja atbilde uz komentu tad: Skatamies komentāra uz kuru atbild id un iegūstam viņa level un display_order UPDATE tabula SET display_order = display_order+1 WHERE display_order>$display_order AND topic_id=$topic_id INSERT .... level=$level+1 ... display_order = komentāra display_order + 1 ... Atbilstoši selekts ir: SELECT FROM tabula WHERE topic_id=$topic ORDER BY display_order LIMIT cik nu vajag Īsumā tā. Trūkums tāds ka nevar selektu limitēt pēc augšējā līmeņa komentāriem. Vai var?
  16. Vēlos izrakstīt rēķinus un nevēlos problēmas ar VID. Darbojos viens un to mainīt neplānoju. Kāds variants te būtu optimāls?
  17. Paldies. Un kā ir ar pašnodarbināto, kādas tur atšķirības?
  18. Ar ko atšķiras, kur mazāk krāmēšanās ar papīriem, cik kuram ņem nodokļos un citādos maksājumos? Vai ir vēl kādi oficiālas darbošanās veidi izņemot šos?
  19. Nekā, rand() tam nav paredzēts. Bet var uztaisīt random masīvu. $random = range(1, 30); shuffle($random); print_r($random);
  20. Labāks par ko? Pamatfīčas, db un koda struktūra ir aptuveni skaidra uzreiz, sīkāk iedziļināties specfīčās tikai lai atbildētu uz foruma jautājumu jēgu neredzu. Ciparus no-līdz nosaucu, konkrētāk neiedziļinoties nosaukt nevaru. Pret ko pretenzijas?
  21. Jocīgi ka te vēl nav izvērsusies drāma un neviens nav pieprasījis 50% no ienākumiem, dzīvokli kur nauda guļ un auto ar šoferi. Saprogrammēt back-end man izskatās uz 1000-1500Ls (saita funkcionalitātē neiedziļinājos, cipars ļoti aptuvens, +/- 50%), darbs kādas četras nedēļas. +dizainerim figviņzin cik.
  22. JS masīviem - JSON PHP masīviem - serialize/unserialize Manuprāt tā.
  23. Ā, 400kb/s. Hmm, nu tad varētu uzlikt uz tās kastes FTP serveri un uz viņa notestēt vai klientiem ir kādas izmaiņas ātrumā. Tā varēs zināt vai appserv ir pie vainas.
×
×
  • Create New...