Jump to content
php.lv forumi

e-studio

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

e-studio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. starpcitu, nav tač droši publicēt personas kodu iekš saviem rekvizītiem pašnodarbinātā statusā. Vēl viens mīnus PP un IK :)
  2. tad drošvien es lasīju kautkādo kreiso rakstu :)
  3. vismaz pirms 1.5 gada - lasīju rakstu par PP reģistrēšanos, datētu ar 2008. gada beigām.
  4. piereģistrējos kā pašnodarbināta persona, uzreiz ari iedeva apliecību. Tā visa padarīšana prasa 2 minūtes. Agrāk cik zinu biju grūtāk.
  5. eu, pašnodarbinātā un IK atbildība ir tāda pati. Tad jau prātīgāk būtu IK reģistrēt.
  6. pie tādas peļņas pamatkapitāls nekad neuzrāsies. Sen nelasīju šo likumu par SIA ar 1ls. Man liekas tur figurēja kaut kādi 2 gadi lau uzkrātu pamatkapitālu. Tas nozīmē ka man gadā 1000ls jaiegulda pamatkapitālā? Tad jau ienākumi jābūt vismaz 4000Ls gadā. Vispar jāizlas velreiz to pantu. :)
  7. a nebūs tā ka ar to SIA var iepīties nepatikšanās ja ienākumi ir mazi vai neregulāri? Piemērām, ja es pelnīšu mazāk par 100 mēnesī, man paar to nedrāzis taču, un nodokļus neņems? Jo pamatkapitāls taču kautkāds jākrāj :/
  8. savādāk ir tā ka no savas kabatas ir jāatbild 2k latu robežās pašā sākumā, un pamazām uzkrājoties kapitālam atbildība no savas kabatas samazinās attiecīgi.
  9. taisnība, pie velna IK :D. Pag, bet kāda atbildība ir pašnodarbinātam?
  10. šaubos ka var tik pamatīgi iepīties nepatikšanās lai zaudētu visu īpašumu :D. Ja neņem baigos kredītus, vai 15 darbiniekus apsolot tiem maksāt regulāri tad viss jābūt OK. Vienkārši tas formulējums skan biedējoši, bet tā man liekas nekas traks. Starp citu atverot SIA par 1Ls pirmo 2 gadu laika arī atbildēsi ar savu mantu, kamēr neuzkrāsies pamatkapitāls 2000Ls.
  11. vel jau variants - individuālais komersants. Priekšrocība = var piereģistrēt ar firmas nosaukumu.
  12. kautkā šaubas par SIA, man portfolio ir tikai 1 gabals. Pieredzes maz, gribās sākt kautkā mazāk oficiāli.
  13. thanks. nu vobšem es tā saprotu ka sev un klientam būs labāk-ērtāk ja es būšu reģistrēts uzņēmēju reģistrā un pats maksāšu nodokļus?
  14. Jautājums tiem kuri nodarbojas ar web izstrādi pa tiešo sadarbojoties ar klientiem. Kā jūs darat? Vai sastādat līgumus? Ka pieņemat maksājumu? Es pasen biju pie jurista sakarā ar šo jautājumu. Daudz vairs neatceros, būs jaiet velreiz bet cik atceros, tad klients - firmas īpašnieks no savas kabatas par lapu negrib maksāt. Tātad viņam gribās ielaist to maksājumu firmas izdevumos lai nemaksātu nodokļus. Taču ko tas nozīmē mums? Sanāk viņiem tas viss saglabājas atskaitēs ieņemumu diennestam, kur spīdēšu arī es, kas nav tik labi ja es esmu neregīstrēts PVN reģistrā. Vai jūs neiedziļināties šados jautājumos? :)
×
×
  • Create New...