Jump to content
php.lv forumi

Xero

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Xero's Achievements

  1. Man ir 29 gadi. Nedzīvoju un nestrādāju Rīgā, līdz ar to vairums IT vakanču Latvijā man nav saistošas. Man ir 0 intereses pārcelties uz Rīgu, tāpēc arī nesen sāku meklēt piedāvājumus Rietumeiropā, kas atļauj strādāt attālināti. Man personīgi Latvijā patīk, bet es nevēlos pārāk paļauties uz valsti (pensija, veselības aprūpe). Man ir pietiekami daudz naudas, lai es pats varētu samaksāt par ārstēšanos, ja tas man būs vajadzīgs. Maksāt 1100 mēnesī par VSAOI man šķiet diezgan īpatnēji. Te ir runa par risku kontroli. Es nevēlos maksāt katru gadu 12k VSAOI, tikai tāpēc, lai gadījumā, ja man notiek kaut kas patiešām ārkārtējs, es varētu saņemt valsts apmaksātu ārstēšanos. Man nav vēlmes darīt kaut ko nelikumīgu, lai izvairītos no nodokļiem. Priekš tā variantu ir daudz. Mani interesē - kā atstāt sev pēc iespējas lielāku algu, likuma robežās. Tāpat man nav arī vēlmes emigrēt, vai arī kļūt par nodokļu maksātāju citā valstī.
  2. Labdien! Esmu saņēmis piedāvājumu strādāt attālināti priekš uzņēmuma Nīderlandē. Jautājums - kādi ir varianti no nodokļu puses? Iepriekšējas pieredzes ar uzņēmējdarbību vai attālinātu darbu nav, līdz šim strādāju korporatīvā uzņēmumā tepat, un tur alga - cik bija, tik bija, un par nodokļiem pašam nebija jādomā. Man tiek piedāvāti 2 varianti - uzņēmums par mani maksā nodokļus Nīderlandē, vai arī es pats maksāju nodokļus šeit. Pašlaik domāju par otro variantu. Sanāk, ka man būtu jāmaksā VSAOI (34.09) un IIN (23%). (http://m.lvportals.lv/visi/e-konsultacijas/11338-kadi-nodokli-jamaksa-ja-strada-attalinatu-darbu-arzemes/) Izmantoju kalkulatoru: http://www.vid.lv/algas-kalkulators.html (kopējās izmaksas) Sanāk, ka no 4000 Eiro man uz rokas paliktu pāri 2244 Eiro. Kādi ieteikumi? Veidot SIA, maksāt sev nelielu algu, un pārējo izmaksāt gada beigās kā peļņu? Maksāt sev pašam par telpu īri, pirkt datortehniku uz uzņēmuma vārda utt.?
  3. Nesen tika paziņots par vairākiem citiem bezmaksas kursiem, kas būs apgūstami tiešsaistē. Dažus piedāvā Stenforda, dažus kopīgiem spēkiem piedāvā Stenforda un Berklija. Pats tik tikko pabeidzu trīs Stenfordas piedāvātos kursus (Artificial Intelligence, Machine learning, Databases) un esmu apmierināts. Nevēlos izplūst vārdos, teikšu vien to, ka šis ir labs veids kā interesentiem apgūt pamatus interesējošajā jomā vai arī atsvaidzināt zināšanas. Iesaku pamēģināt :) Tagad tiek piedāvāti jau 16 priekšmeti, un gandrīz visi ir tiešā veidā saistīti ar IT jomu. http://www.launchpad-class.org - The Lean launchpad http://www.venture-class.org - Technology Entrepreneurship http://www.anatomy-class.org - Anatomy http://www.greenbuilding-class.org - Making green buildings http://www.infotheory-class.org - Information theory http://www.security-class.org - Computer security
  4. Codez teiktais ir sitiens naglai uz galvas. @laucinieks Pats tagad esmu pēdējā kursa students. Pēc pamatskolas iestājos vidusskolā, nevis tehnikumā. Un augstskolā man vienkārši nav ko darīt. Gandrīz visu esmu apguvis un turpinu apgūt pašmācības ceļā. Augstskola manu izaugsmi nevis sekmē, bet gan bremzē. Tā kā tev ir tikai 17 gadu, tev ir visas iespējas, pabeidzot vidusskolu, būt labākam par vismaz 90% augstskolu absolventu Latvijā IT jomā. Nopietni. Pilnveido savu angļu valodu, lasi labu literatūru, regulāri programmē, mācies domāt. Īpaši iesaku apsvērt pieslēgšanos kādam atvērtā koda projektam jomā, kas tevi interesē. Palīdzēs salikt lietas pa plauktiņiem :) Lai veicas!
  5. Tad nu tā. Līdz šim brīdim izmantoju XAMPP. Tagad izlēmu instalēt jaunākās Apache/MySQL/PHP versijas atsevišķi. Atradu soli-pa-solim pamācību ar to, kas jādara un viss bija labi līdz pašām beigām, jo MySQL nedarbojas. Atverot http://localhost/mysql_test.php Saņemu šādu paziņojumu: Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\mysql_test.php on line 9 http://localhost/info.php, šajā failā neparādās nekāda informācija par MySQL. Ko esmu darījis: 1. (C:/WINDOWS/php.ini), izdzēsu semikolu šajā rindā: ;extension=php_mysql.dll 2. Tajā pašā failā... extension_dir = "C:/php/ext" 3. Start > My Computer > Properties > Advanced > Environment Variables. Iekš System Variables, izlaboju "Path", galā pievienoju ";C:\php" 1 lieta, kas man nedod mieru - php mapītē ir 2 faili - php.ini-dist un php.ini-recommended. Es pirmo pārsaucu par ini.php un iemetu windows mapē. Varbūt vajadzēja otro? Ceru, ka ar doto informāciju pietiek un kāds varēs mani apgaismot :)
×
×
  • Create New...