Jump to content
php.lv forumi

kraistaps

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kraistaps

  1. Viens no iespējamiem variantiem. global $wpdb; $categories = $wpdb->get_results("SELECT term_id, name FROM ".$wpdb->prefix."terms"); foreach ($categories as $category) {?> <div class="kaste<?echo $category->term_id;?>"style="background-color: yellow;margin:10px;"> <li><a href="?cat=<?echo $category->term_id;?>"><?echo $category->name;?></a></li> </div> <?} ?> Vari arī ar to pašu wp_list_categories(). Norādot, kuru vai kuras kategorijas, lai izvada. Piemēram wp_list_categories( 'include=1' ) vai 'include=1,2,3', ja gribi izvadīt vairākas.
  2. Manuprāt viņš to bija domājis apmēram kā piem. iekš paskāla neizmantots ClrScr;
  3. Iekš RVT ar PHP ir diezgan līdzīgi. Par php tika mācīts ļoti minimāli, post, get, un šāda tāda aprēķināšana, tīri tā lai rodas priekštats. Bez php, paši pamati html, css, bet tas viss tik ~ 3 kursā. Līdz tam iemāca saprast programmēšanus pamatus un domāt tādā virzienā....paskālis, C un vēl šis tas bija. Protams, pašam ir jāmācās un nevar gaidīt, ka nu būs programmētājs. Pastoties kā reāli tas ir.. vienā grupā no ~30 palikuši ~14 audzēkņi, un tikai katrs retais rubī fišku. Un tagad šad tad, kad sanāk iegriezties tehnikuma telpās un pastīties kā 'programmētāji' mācās ir šausmas. Visi to vien dara kā dzenā flaš spēlītes un brīnās uz skolotājiem, nafig dod kautkādu paskāli un vēl sazin ko.
  4. Paldies. PS. Šo gandrīz varētu pārvietot uz "Manas lapu/darba novērtēšana"
  5. Paldies testētājiem par darbu!
  6. :D Jā.. Paralēli arī citi darbiņi darāmi.
  7. Pareiza doma jau vien tev ir. Visi mūžu dzīvo un mācās. Šodienai vismaz būs nodarbe. :)
  8. Injekcijas apkarotas tik dažās vietās, uzsākot taisīt darbu par to nedomāju. Nezināju vispār, kas sanāks. Un tika taisīts tīri, lai apgūtu zināšanas un aizstāvētu kursadarbu rvt, kur šis ir vairāk kā vaig, jo standarta variants visiem ir Access, kurā savienotas, labākajā gadījumā 10 tabulas.
  9. Priekš cūkām der. Nopietna informācija nav vēl vadīta iekšā, tik tā uz ātru roku.
  10. Nebiju visu laicīgi salicis uz servera, bet tagad ir. Portfolio lapā apskatāms arī kursadarbs - mans pirmais meistarojums, portams ir vēl visādas nepilnības, kuras vajadzētu pilnveidot.
  11. Ar css palīdzību. Atsevišķs CSS fails, darbosies uz visiem input laukiem. input{ border:none; background-color: red; font-weight:bold; utt... } Vai arī tur pat kodā, darbosies tieši tam inputam. <input style="border:none; background-color:red;" type="text" name="name">
  12. Sveiki. Neilgu laiku kā apgūstu šo nozari, web programmēšanu, ir liela interese un domāju, ka tīri labi padodas. Esmu izveidojis portfolio lapu, kvalifikācijas darbu, bet tagad brīvajā laikā gribās šo to pataisīt, bet īsti nemaz nav ko. Galvenais mērķis izdaiļot savu portfolio ar jaunu ierakstu, kā arī saprast, kā tas ir, uzklausīt klienta vajadzības un sadarboties + uzkrāt pieredzi. Ja, ir interese, tad vēlams vairāk saistītu ar php / datubāzēm. Kautgan pēdējā laikā arī par dizainu diezgan interesējos. Var būt arī saistībā ar draugiem.api. Paldies. :)
  13. Kaut ar nelielu, neredzamu ifreimiņu, nevar nostrādāt?
  14. Lai pievienotu / nomainītu attiecīgām lietotājam avataru, vai kādu citu info tabulā, jālieto UPDATE. Saproti, ka tabulā ir daudzi useri, tātad vaig norādīt tieši kādu. Tātad tākā tavā variantā autentiska informācija ir ēpasts, tad arī pēc tā nosaka, kurš ierkasts tabulā tiks mainīts ar WHERE ēpasts kautkāds. Tu centies to darīt ar INSERT, INSERT tik ievieto jaunu ierakstu tabulā, tas neder.
  15. Pēc sekmīgas ielogošanās tiek uzstādīta sessija. Lai parādītu kādu informāciju, kura ir domāta autorizētam lietotājam, sākumā pārbauda vai sesija ir izveidota. if(isset($_SESSION['kautkas'])) { echo "Labdien lietotaj!"; } else{ echo "Ludzu ielogojies!"; //vai ari pārmet uz login lapu, } Un attiecīgi pie izlogošanās, vērtības no sesijās tiek izdzēstas ar unset, vai vienkārši session_destroy(); Iesaku palasīt par vairāk informācijas un iedziļināties, savādāk koda rakstīšana priekšā tev nedos nekādu izpratni un līdzīgās situācijās atkal radisies jautājumi.
  16. http://www.w3schools.com/php/php_get.asp Tur jau nemaz nav pārāk daudz, ko izprast. aiz ? liek visus mainīgos ar vērtībām, kurus atdala ar &. Pēctam attiecīgais links šīs vērtības savāc un dara ko grib. Piemēram fails.php?id=2 . Iekš fails.php savāc šo pasniegto vērtību un dara ko vien grib. Piemēram no datubāzes izvada visus ierakstus, kur id = 2, nu tā arī tās dinamiskās lapas veidojās.
  17. $_GET if(isset($_GET['id']){ echo $_GET['id'] } //šajā gadījumā izvadīsies 'page'.
  18. Iekš else operatora izvadi visu masīvu. echo"Nesanaca registreties"; foreach($errors as $kluda) { echo $kluda."<br>"; }
  19. Vari arī nelikt echo, bet tad lietotājs netiks paziņot par pieļautko kļūdu. Ja vieīgi pašās beigās, kur tiek izvadīts, ka nesanāca piereģistrēties arī tiek izvadīti visi masīva ieraksti.
  20. Es darītu apmēram šādi. <?php if (isset($_POST['register'])){ session_start(); $errors = array(); //izveido kludu masivu $username = htmlspecialchars(addslashes($_POST['username'])); $email = htmlspecialchars(addslashes($_POST['email'])); $password = md5($_POST['password']); $password2 = md5($_POST['password2']); $location = htmlspecialchars(addslashes($_POST['location'])); $genre = htmlspecialchars(addslashes($_POST['genre'])); $date = date('Y-m-d H:i:s', time()); if (!get_magic_quotes_gpc()) { $_POST['email'] = addslashes($_POST['email']); } $usercheck = $_POST['email']; $check = mysql_query("SELECT email FROM users WHERE email = '".$usercheck."'") or die(mysql_error()); $check2 = mysql_num_rows($check); if ($check2 != 0) { echo "Piedod, bet e-pasts ".$_POST['email']." ir jau aiznemts."; $error[]="Epasta kluda"; //aizpilda masivu vienalga ar kadu info, ja kluda } if (!$username | !$email | !$password | !$password2 | !$genre | !$location){ echo "Kaads no laukiem nav aizpildiits. "; $error[]="Kads tuks lauks"; //aizpilda masivu vienalga ar kadu info, ja kluda } if ($_POST['password'] != $_POST['password2']) { echo "Paroles nesakrit."; $error[]="paroles nesakrit"; //aizpilda masivu vienalga ar kadu info, ja kluda } if(empty($error)){ // ja masivs ir tuks, tatad nav kludu tad ieraksta datubazē $insert = "INSERT INTO users (username, email, password, genre, location, date) VALUES ('$username', '$email', '$password', '$location', '$genre', '$date')"; $add_member = mysql_query($insert); echo "Esi registrets!"; } else { // ja ir kads ieraksts masivaa, tad izvada kludu echo"nesanaca registreties";} } echo "<form method='post' action='".$_SERVER['PHP_SELF']."'>"; echo "pseidonim:<input type='text' name='username'><br>"; echo "email:<input type='text' name='email'><br>"; echo "password:<input type='password' name='password' id='password'><br>"; echo "repeat password:<input type='password' name='password2' id='password2'><br>"; echo "genre:<input type='text' name='genre'><br>"; echo "location:<input type='text' name='location'><br>"; echo "<input type='submit' name='register' value='register'>"; echo "</form>"; ?>
  21. Tapēc, ka tām rindiņām, kuras veic ieraksut datubāzē, nav piešūts neviens IF. $insert = "INSERT INTO users (username, email, password, genre, location, date) VALUES ('$username', '$email', '$password', '$location', '$genre', '$date')"; $add_member = mysql_query($insert); echo "Esi registrets!"; Tie daudzie ifi paši par sevi secībā izpildās un aizveras. Un šī koda daļa paliek neatkarīga.
  22. Nu jā esmu iekšā index.php un caur to izsaucu failu, kurš atrodas bērna mapē includes.
  23. NU JĀ. Tomēr bija tāds ko nepamanīju. Includes mape ir ar lielo sākumburtu. Taisot visu darbu uz localhost, tam nebija jāpievērš uzmanība. Tagad kā paēdu vakariņas prāts veiksmīgāks un uzskatīju. :) Paldies, tiem, kas centās palīdzēt!
  24. Drīzāk jau 'childrenaak'. Koks šāds: /home/vards/public_html/index.php /home/vards/public_html/includes/functions.php u.c include("/home/vards/public_html/includes/functions.php"); NEIET Ja function.php iekopē pie index.php un izmanto include("/home/vards/public_html/functions.php"); Tad iet.
×
×
  • Create New...