Jump to content
php.lv forumi

ArnisR

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    135
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ArnisR

  1. ArnisR

    Ar ko sākt?

    Priekš JavaScript (un ne tikai) diezgan sakarīgs redaktors ir Visual Studio Code: https://code.visualstudio.com/
  2. Paldies par atsauksmēm! :) Jā, piekrītu - CSS/JS build ir lieta, par kuru ir vērts padomāt pie lielākiem projektiem. Bet runājot par jQuery, patiešām nesaskatu jēgu kļūt atkarīgam no tās bibliotēkas, ja tiek izmantotas tikai dažas metodes.
  3. Sveiki! Nododu kritikai nelielu JavaScript spēlīti - 15 Puzzle. :) Spēle: https://game-15-puzzle.herokuapp.com/ Source kods: https://github.com/arnisritins/15-Puzzle
  4. Sveiki! Tātad, izlieku novērtēšanai savu jaunizcepto JavaScript spēļuku! ;D Šoreiz klasiskais Color Lines. Spēle: http://color-lines.eu01.aws.af.cm/ Source kods: https://github.com/arnisritins/Color-Lines Varat izteikt kritiku, ieteikumus. :)
  5. Sveicināti! Jauns gads ir pienācis - laiks arī apgūt jaunas lietas! Kādu valodu, framework'u, rīku, tehnoloģiju vai jebko citu jūs ieteiktu pārējiem iemācīties/apgūt? Kas vispār varētu būt aktuāls šajā gadā un tuvākajā nākotnē WEB izstrādes lauciņā? Paldies par diskusiju!
  6. Izvēlies kādu no fontiem ar latviešu simbolu atbalstu, piemēram, Open Sans - http://www.fontsquirrel.com/fonts/open-sans un pievieno to, izmantojot DOMPDF vadības paneli.
  7. https://github.com/dompdf/dompdf
  8. Sveiki! Vai programmētāji lasa arī grāmatas? Ja jā, tad varbūt varat ieteikt kādu labu grāmatu, ko esat izlasījuši un ko tiešām būtu vērts izlasīt katram programmētājam/developer'im? Neinteresē grāmatas-manuāļi ar kodu snippet'iem, drīzāk gribētu kādu padziļinātu lasāmo materiālu par programmēšanu kā tādu, par algoritmiem, datu struktūrām, paradigmām, aplikāciju drošību, optimizāciju u.tml. Paldies!
  9. Sveiki! Šoreiz neliels offtopic, bet, domājams, programmētāju vidū tēma varētu būt aktuāla. Tātad, kur vislabāk/precīzāk varētu noteikt savu intelekta koeficentu (IQ)? Vai tas ir kvalitatīvi izdarāms online? Maksas/bezmaksas? Paldies!
  10. Datubāzē ir kategoriju un produktu tabulas: categories category_id | category_name | parent_id Kategoriju koka dziļums ir 2 līmeņi, un lauks parent_id satur vērtību 0, ja šai kategorijai nav parent'a. products product_id | category_id | product_name Laukā category_id tiek norādīts dziļākās kategorijas ID. Tagad nepieciešams vienā vaicājumā nolasīt visas kategorijas ar papildus lauku, kurš norādīs produktu skaitu. Ja tā ir child kategorija, tad attēlos visu produktu skaitu, kas tajā ietilpst, bet ja parent kategorija, tad visu child kategoriju produktu skaitu kopumā. Pagaidām vaicājums izskatās šādi, bet tas, protams, neizskaitļo skaitu parent kategorijām, jo tās nekad neparādās produktu tabulā: SELECT c.*, COUNT(*) AS total FROM categories c LEFT JOIN products p ON c.category_id = p.category_id GROUP BY c.category_id Kāds būtu efektīvākais vaicājums, lai izskaitļotu produktu skaitu kategorijās šādai tabulu shēmai? Paldies!
  11. Sveiki! Pēdējā laikā cenšos pareizi izprast MVC būtību un šoreiz nepieciešama jūsu palīdzība! Kā vislabāk/pareizāk ir ģenerēt skatus MVC framework'ā? Pieņemsim ir WEB aplikācija, kurā ir daudz funkcionalitātes ziņā atšķirīgu lapu, piemēram, reģistrācija, kontaktforma, rakstu izvade, viesu grāmata utt., taču visām šīm lapām saglabājas nemainīgs header, sidebar un footer - mainās vienīgi content bloks. Tā, piemēram, kāda kontroliera metode register ģenerē reģistrācijas lapu. Tad kā būtu jaiekļauj skati šajā lapā? Vai iekļaut pa vienam, piemēram: function register() { // metodes kods... $this->view('header'); $this->view('register_form'); $this->view('sidebar'); $this->view('footer'); } Vai arī izveidot atsevišķu reģistrācijas lapas skatu, kurš savukārt pats sevī iekļauj tos statiskos skatus? Vai skatu iekļaušana citos skatos vispār skaitās good practice? Un kā būt ar datu padošanu skatiem? Piemēram, sidebar skats attēlo pēdējos rakstus, komentārus u. tml., tad sanāk, ka šo datu atlase jāveic katra kontroliera metodē, kura iekļauj šo skatu? Vai var kā citādi? Un vēl - ir dzirdēts, ka skati nedrīskt saturēt if/else, for, while konstrukcijas. Tā ir? Varbūt nedaudz padumji jautājumi, bet tik un tā ceru uz atsaucību. Paldies!
  12. ArnisR

    PHP meetup

    Starpcitu, kā ar to meetup'a videoierakstu? Būs/nebūs?
  13. Sorry, laikam nekorekti izteicos! Ar "paroles atjaunošana" nebija domāts atgūt veco parole, bet gan nomainīt to pret jaunu!
  14. Sveiki! Kāds būtu drošākais mehānisms aizmirstas lietotāja paroles atjaunošanai WEB aplikācijā? Vai tas būtu pareizi/pietiekami droši to realizēt bez speciālu hash'u glabāšanas datubāzē? Paldies par diskusiju!
  15. Cik nopratu, tad autors administrācijas paneli veido kā vienu kontrolieri, kurā arī mēģina apvienot visas CRUD metodes. Starpcitu, lai nesanāktu milzīga putra, šeit ir daži labi ieteikumi, kā organizēt CodeIgniter admin-paneli - http://philsturgeon.co.uk/blog/2009/07/Create-an-Admin-panel-with-CodeIgniter
  16. Paldies par padomiem! Tad man vēl dažas neskaidrības: Pieņemsim lietotājs ir reģistrējies un savam profilam piesastījis vairākus soc. tīklus. Ja šis lietotājs veic kaut kādas darbības, piemēram, pievieno komentāru, kur uzrādās viņa vārds/uzvārds un foto u.tml., tad kurš vārds/uzvārds būtu jāizvada? Tas, kurš atbilst tam soc. tīklam, ar kuru tika veikta autorizācija un veikta darbība? Bet tādā gadījumā sanāk, ka tie jau ir vairāki lietotāji, jo tie user'a dati soc. tīklos atškiras. Kā būt šajā gadījumā? Un vēl - kā būt ar foto/avatariem? Tie labāk jāpārkopē un jāuzglabā savā serverī vai kā ctādi?
  17. Tātad mājas lapā ir reģistrācijas/autorizācijas sistēma. Tagad ir vajadzība šo sistēmu papildināt ar sociālo tīklu (Facebook, Draugiem, Twitter) autorizāciju. 1) Kādā veidā strukturizēt `users` tabulu datubāzē? Vai katra soc. tīkla profilu veidot kā jaunu lietotāju vai kā citādi? 2) Kā organizēt soc. tīkla piesaisti esošajam mājas lapas profilam? 3) Vai pēc API pieprasījuma saņemtos datus pēc katras autorizācijas atjaunot arī DB? Varbūt vēl kādi ieteikumi, nianses, kas jāņem vērā īstenojot šādu sistēmu? Paldies!
  18. Sveiki! Pieļauju, ka par izglītības nozīmi jau ir gana daudz diskutēts, bet šoreiz konkrēts jautājums tiem, kas ar WEB izstrādi/programmēšanu pelna sev dienišķo maizi un ne tikai! Cik daudzi no jums ir pabeiguši kādu augstkolu/koledžu u.tml.? Ja ir, tad kādu tieši, un vai iegūtā izglītība ir reāli noderējusi? Paldies par katru atbildi!
  19. Jā, izrādās tā kartes reģistrācija drošajiem pirkumiem ir obligāta! Paldies liels!
  20. Sveiki! Atļaušos šoreiz novirzīties no foruma pamattēmas. Tātad pasūtīju preci Amazon.co.uk un kā payment method izvēlējos norēķināšanos ar VISA open Swedbankas karti, taču atnāca vēstule ar šādu saturu: We're writing to let you know that we are having difficulty processing your Visa for the above transaction... Tā pati problēma arī ar VISA ISIC studentu karti. Visi dati ievadīti pareizi un kartes ir aktīvas. Kāpēc tā notiek, varbūt kaut ko daru aplami? Paldies!
  21. Sveiki! Nevienam laikam nav noslēpums, ka objektīvi PHP ir populārākā un plašāk izmantotā server-side valoda WEB lapu izstrādē (neuztveriet šo teikumu tik personiski). Bet kādas, jūsuprāt, ir tuvākās PHP alternatīvas? Vai PHP šobrīd savā funkcionalitātē ir pilnīgi aizstājams ar kādu citu valodu? Un kādas, jūsuprāt, ir PHP perspektīvās nākotnē? Paldies par diskusiju!
  22. Varbūt šis? http://tutorialzine.com/2011/06/beautiful-portfolio-html5-jquery/
  23. Situācijas apraksts: Tātad ir HTML5 Canvas spēle, - visas darbības tur notiek ar JavaScript! Lai varētu saglabāt spēles rezultātus u.tml., tiek veikts AJAX pieprasījums PHP apstrādes failam, kurš savukārt ievieto padotās vērtības datubāzē. Jautājums: Kā uzlabot spēlēs drošību pret negodīgiem spēlētājiem, kā panākt to, lai rezultātus būtu iespējams saglabāt tikai tādā gadījumā, ja tie nāk no spēles? Paldies!
×
×
  • Create New...