Jump to content
php.lv forumi

php newbie

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    388
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by php newbie

  1. Tādas pašas apmācības esmu redzējis arī citos uzņēmumos un arī bezmaksas. Piemēram Tieto
  2. pēc manām izjūtām 90% šito nezin. Pieņēmu ja kāds speciāli nesagatavojoties intervijai zin šito, būs arī baigais profiņš, bet gan jau daudzi labi koderi šito nezinās. Un vai tiešām zināšanas kuras var dabūt un saprast pa 3 minūtēm ir svarīgas? Brieža saraksts gan liekas diezgan sakarīgs. Bet saprast vai cilvēks tiešām "Saprot jēgu no abstrakcijām (saprot, ka taisīt interfeisu, kad abstraktu klasi, kad trait'u)" var tikai iedodot kādu testa uzdevumu vai teiksim iedot kādu koda gabalu pakomentēt/izlabot. Tu vismaz tiki līdz intervijai, gan jau atradīsi kaut ko. Es pat 1. atlases kārtu(cv atlase) neizturēju :)
  3. cv.lv IT vakanču skaits salidzinot ar 2019 gada Decembri ir samazinājies aptuveni par 40%: Decembrī ~500, tagad ~300. Pa visām vakancēm kopā laikam procents ir mazliet lielāks - tūvāk 50%: Decembrī ~7400, tagad ~4000
  4. Man izskatās ka viss ir slikti... daudzus atlaidīs no nozarēm kuras ir tieši ietekmētas - pārvadājumi, turisms, kreditēšana un tt., bet pārējie nemaz nesteigsies pieņemt jaunus darbiniekus jo pastāv lieli riski. Pārkvalificēties uz citu tehnoloģiju vai pat profesiju arī būs sarežģīti, jo tirgus ir pārpildīts ar atlaistiem profiņiem. Aizbraukt uz citām zemēm zemenes vākt arī nevar.
  5. Izskatās ka Go vienkārši nav tik daudz un tāda mēroga freimworki tāpēc tā nekorekti uzrakstiju Vienkārši gribās sūdīgi kodēt patīkamākā un vieglāk uzturamākā valodā(vai framework) kurš nenomirs pēc pāris gadiem(kā piem. Kohana), sēkot populārām tendencēm un būt pieprasītam darba tirgū. Esmu mēģinājis PHP, .NET, Node.js, Go un vēl dažas ERP sistēmas ar savām vālodām en tomēr principi/patterni/stils atšķirās. Ar dažām bija diezgan pretīgi strādāt
  6. Vai ir kādam pieredze ar Go reālajos projektos? Kā ir pāriet no php? Sāku bakstīt un ļoti daudzas lietas iztrūkst(ja teiksim salidzina ar Laravel), bet visu varu diezgan viegli uzkodēt pats. Patīk vienkārša package sistēma, standarta bibliotēkas, smuks vienkāršs kods, concurrency out of the box(ko gan pagaidam neizmantoju). Mazliet mulsina ka OOP vietā ir kaut kādi interface un embedded struct. Kuru valodu jūs uzskatāt par 'ideālu' vai tuvu tam?
  7. Node.js nav framework un man liekas viņš paliks uz ilgākiem laikiem.
  8. Šitam uzdevam es ieteiktu izmantot kādu js framework. Piemēram vue vai react. Pats sāku apgūt vue. Viņš ir diezgan ērts un viegls.
  9. Varbūt tos validācijus patternus kaut kā konvertēt? Vismaz basic lietas kā required. $pattern = 'required|alpha_numeric'; $arr = []; foreach (explode('|', $pattern) as $val) { $arr[] = ($val == 'required' ? $val : "custom[{$val}]"); } $pattern_js = implode(',', $arr);
  10. Es mēģināju arī uz junior sūtīt un CV nebija nekas teikts par algu. Tas bija pāris gadus atpakaļ kad biju gatavs strādāt par junior algu. Pieņēmu ka mans CV nav tas labākais, vai vienkārši nepaveicās. Exigen jau paspēju pastrādāt. Atlaida 2009. gadā kopā ar gandrīz visu mūsu nodaļu. Toreiz kad atlaida aizsūtīju 2 CV - 2 intervijas - 2 darba piedāvājumi.
  11. Sūtot to pašu CV uz vakancēm tieši pēc manas specialitātes bija laikām 3 intervijas no 4 pieteikumiem Latvijā un vēl pāris uz ārzemēm. Tagad jau diez vai varētu atļauties par junior strādāt jo ir bērni un hipotēka. Sanāk tā ka būdams students randomā aizgāju strādāt ar noteiktu tehnoloģiju no kuras vairs tagad nevaru aiziet :) CV nepublicēšu, bet varbūt vēlāk aprakstīšu apmēram kā izskatās edit: sūtīts no gmail. Laikam draugiem atbildēja... pēc kāda gada
  12. Man ir bijusi tikai slikta pieredze. Tā arī nesanāca migrēt IT sfērā no vienas nozares uz citu. Kādu brīdi atpakaļ gribēju pārkvalificēties no biznes sistēmas programmētāja uz php. Ir gan izglītība, gan pieredze IT, bet ja nav ieraksta CV par darba vietu ar konkrēto tehnoloģiju, tad potenciālie darbadevēji vienkārši ignorē. Pašam jau liekas ka es varētu diezgan viegli pārkvalificēties, jo apgūstu jaunas lietas diezgan viegli. PHP pats mācījos un ir vairāki projekti uztaisīti un background erp programmēšana varētu noderēt, bet no 10+ aizsūtītiem CV tā arī netiku līdz nevienai intervijai. Visvieglākais tagad šķiet ir uztaisit jaunu tukšu CV un meklēt junior vietu.
  13. php newbie

    Padalos

    Vai tad var mājas pirkšanu vai kredīta atmaksu uz savu SIA noformēt? Tad jau var vispār visu peļņu novirzīt un gandrīz neko nodokļos nemaksāt.
  14. vēl lapa kur var salīdzināt: https://www.expatistan.com/cost-of-living Izmantoju kad gribēju pats aizbraukt. Principā ja LV ir savs dzīvoklis vai pat neliela hipotēka līdz 200 eur mēnesī, tad ārzemēs grūti atrast ko finansiāli labāku dēl dargās īres un dārgiem pakalpojumi.
  15. Normāla vidēja alga tev sanāk - ap 700 eur mēnesī uz rokām. Tas ir ja maksā visus nodokļus 1000 eur ir drīzāk 3 dienas nevis 3 nedēļas
  16. Topika nosaukumā minēts mid level, bet likme ir junior. Es iesācējam ieteiktu atrast pastāvīgo junior darbu un mācīties no eksistējošiem projektiem un kolēģiem, nevis pašam burties cauri sūdīgam kodam un rakstīt vēl sūdīgākus kodu.
  17. Pašā sākumā rakstīts visi cipari USD uz rokām. Nu LV liekas mazākas algas :)
  18. Varbut cilveks iet prom no darba un grib maksimali labi izpildit savu pedejo uzdevumu
  19. function foo($bar) { $i = 0; $t = $bar; echo str_repeat(('b' | 'd').('n' | 'k').('g' | 'm'), $bar).'<br>'; do { $bar = $bar ^ 1 << $i; } while (!($t & 1 << $i++)); if ($bar) foo($bar); } foo(4); slinkums kaut ko izdomāt...
  20. Nezinu cik precīzi tie dati ir, bet apmērām var saprast: https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/riga/madrid? Algas EU norāda bruto jo nodokļi var ļoti atšķirties un manuprāt tas ir pareizi, piemēram Vācijā ja saņem 5k bruto tad sanāk 2.9k uz rokām, bet ja ir nestrādājoša sieva 3.3k
  21. Man ir stacionārais i3 + SSD. Kad sāk indeksēt tad bišk iebremzē uz īsu brīdi, bet kopumā ir ok. Pat liekas ātrāks nekā darba laptops ar i7, bet ar hdd
  22. CV sutiju uz junior/mid. 2k+ prasiju tur kur ir pieredze 8 gadi. Tur kur nav pieredzes prasitu mazak ja uzaicinatu uz interviju :)
  23. Diemzel man ir cita pieredze. Te pat Latvija Ja aizsutu CV uz java/scala poziciju kur man nav pieredzes, tad pat neatbild. Ja aizeju uz interviju uz poziciju kur ir pieredze, tad paprasot 2k+ pec tam ari neatbild. Pie tam interviju nenofeiloju. Ka jau kkur rakstiju no 7 CV visi 7 palika bez atbildes.
  24. Tie tak ir kontrakti uz noteiktu laiku. Neviens nekad nepalidzes un neapmacis. Panem profi kurs visu mak un kode ka rembo, kad darbs beidzas izmet. Var atlaist jebkura bridi. Nekadu garantju nav. Nav slimibas lapas, nav atvalinajumi. Uz pastavigo ir ap 60k paundu gada kas ir ap 3.5k menesi. Samaksa 1.5k par dzivokli un paliek 2k. Bet vienalga labak neka "laba" 1k eur alga Latvija.
×
×
  • Create New...