Jump to content
php.lv forumi

laucinieks

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    439
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by laucinieks

  1. Sveiki, tātad, ir jquery funkcija, kas nolasa no viena select loga value un ievieto input logā, katru nākamo selectu tas tajā pašā input logā ievada ar atstarpi. Kā var pārbaudīt vai jau tāds val() eksistē iekš input loga, un ja eksistē, tad nepievieno vairs? Mēģināju to izdarīt ar find(), bet nu it kā diez ko labi nesanāk, varbūt variet izpalīdzēt šajā jautājumā? Edit: Atradu pats risinājumu - sadalīju input lauku ar split() un tālāk pārbaudīju ar $.inArray() . AC, L.
  2. Skaidrs, Tagad būs jāmēģina tie vēlreiz atrisināt, un jāmēģina atrast labāks risinājums. Par pirmo uzdevumu, tur bija problēmas ar tām daļām, jo praktiski tās daļas es diezgan sarežģīti aprēķināju, un man sanāca, ka testa uzdevumos ir pareiza atbilde, bet pārējos testos 20% laiks pārsniedz max. laiku (0.21/0.2 0.206/0.2 u.t.t.) un 20% ir tādu kuriem ir nepareizs rezultāts (ar daļām). Pēdējais uzdevums liekas vispār nav ieskaitīs, jo testa pirmais piemērs nebija izpildīts (ar to 5). Otrajā uzdevumā 10% pareizi, kopā pašlaik 58 punkti. Godīgi sakot esmu vīlies sevī, un tagad gatavošos daudz cītīgāk nākošajam gadam ;). AC, L.
  3. Sveiki, Tātad par šī paša gada uzdevumiem, 18:00 zināšu visus rezultātus. Ir daži jautājumi - Uzdevumi - http://lio.e-spiets.lv/2012/Rajons2012_vec.pdf 1) No cik punktiem parasti tiek uz valsti? Bija 2 lietas, kas sagādāja problēmas atrisināt uzdevumus - 2) Otrajā uzdevumā, uztaisīju tikai, lai pārbauda visus skaitļu summu no sākuma līdz beigām, šeit punkti būs vismazāk, jo atkal radīja problēmu - pārbīdīšanās par ciklu, ceru ka sapratāt, ko domāju. 3) Trešajā uzdevumā it kā viss būtu skaidrs, bet nesaprotu 1. piemēru, kā viņi tur dabū 5, jo man praktiski sanāk 6 tur. It kā pārējiem testa uzdevumiem viss bija pareizi. Varbūt variet, kāds, iemest arī kā Jūs tos uzdevumus risinātu? Savējiem risinājumiem vairs netieku klāt, tāpēc nevarēšu iemest. Ar cieņu, L.
  4. Sveiki, Tā kā otrdien jau ir olimpiāde, tad pēdējais jaut. - par cik ir atļauts ņemt līdzi savus datorus, doma ir ņemt līdzi un izmantot Codeblocks, jo esmu jau ļoti pieradis pie tā. Bet cik atradu, tad tur var izvēlēties GNU C++ 3.4.2 ; Microsoft Visual C++ 2008 un GNU C++ 4.1.1 kompilatorus testēšanai. Tātad jautājumi - vai varēs izmantot Codeblocks - rakstīšanai? Ja varēs, kuru no compilatoriem, vislabak izmantot pie globālās testēšanas? AC, L.
  5. Sveiki, Tā kā programmēšanas olimpiāde, vairs nav aiz kalniem, un esmu cītīgi gatavojies, ir radies iespējams viens no pēdējiem jautājiem. Nolikumā - http://vip.latnet.lv/lio/DOKI/Inform%C4%81tikas_nolikums_2011_mo.pdf 5.2.1 d) punktā ir rakstīts, ka drīkst izmantot programmēšanas valodu dokumentāciju. Tā dokumentācija ir noderīga, un cik plaša viņa ir? Praktiski, ja tu aizmirsti, kā kaut ko uzrakstīt, vai kādu funkciju, vai tu viņā vari atrast visu? Ar cieņu, Laucinieks
  6. Hmm, iespējams datubāzes vaina tad būs. Vai ir kāda iespēja izvilktam laikam no datubāzes, atņemt servera atrašanās vietas patreizējo laiku un izvadīt to ar date? Piem, ja ievadam datubāzē servera laiks + 1h, tad ir kāda iespēja, uztaisīt tā, lai no datubāzes ievadītā datuma, tiek atņemts time(), un tas tiek parādīts kā 01:00:00 (vai mazāks, atkarībā no laika)? Taisu tādu kā countdown scriptu. Hehe, gmdate(), palīdzēja ;)!
  7. Nope, to jau biju pačekojis. Strādāju uz localhost un otrā lapā viss ir bumbās :/ . L.
  8. Sveiki, Tātad šodien saskāros ar dīvainu date() problēmu, piem. ir - date('H:i:s', 3600); output's šim būs 04:00:00, bet nu it kā vajadzētu būt 01:00:00, ja uzlieku date('H:i:s', -7200); viss ir ok un parāda 1:00:00. Kā to varētu labot? AC, L.
  9. Njaa, tagad vēl nav vēl atgājis reflekss uzsist stiprāk pa klaviatūru, lai noņemtu to triecinu... Katru reizi pieejot pie datora, pa klaviatūru pirmo sitienu uztaisu mazliet spēcīgāku, jo visu laiku liekas, ka tūlīt iesitīs... L.
  10. Jau laikam biju atradis vainu - pārvelkot kreklu, jau viss ir ok, bet nu otrs krekls praktiski no tā paša materiāla vien ir. L.
  11. Sveiki, Lieta sekojoša, ja ilgāku laiku pastaigājos (esmu prom no datora), tad pienākot un uzliekot pirkstus uz klaviatūras pogas (pie korpusa var skārties, tikai pie pogām nevar), dabūju pa pirkstiem, nu jau 6 reizi pēc kārtas, jau vairs negribas iet prom no datora un nākt atpakaļ. Praktiski arī dabūju arī pa knaģiem, ja pieskaros mašīnas durvīm, kaut kādiem vadiem. It kā nekas sintetisks nav uzvilkts, tā kā grūti pateikt, kas pa vainu (arī no vilnas nekas nav). Varbūt kaut ko variet ieteikt? L.
  12. Maris-S - pašlaik, to tā nemaz nedomāju mācīties :). Kā jau rakstīju, to visu, domāju sākt mācīties pēc programmēšanas olimpiādes. Pašlaik tieši gatavojos tikai programmēšanas olimpiādei ;). AC, L.
  13. Sveiki, Ir doma sākt palēnām mācīties JAVA. Tā kā pašlaik gatavojos Informātikas olimpiādei, tad pastiprināti mācos C++ (lasu visādas grāmatas (C++ primer 4th edition, pragmatic programmer, introduction to algorithms)). Tagad jau amazonē stāv wishlistā Javascript grāmata, kuru domāju sūtīt uz pavasara pusi (marts, aprīlis), un ir doma piemest klāt JAVA grāmatu, lai varētu iemācīties kaut ko sākt programmēt JAVA valodā. Cenas visdažādākās, ka tik ir vērts lasīt. Var arī protams mest interneta dokumentāciju, bet cik esmu skatījies nevienu sakarīgu (plašu) neesmu atradis. Ar cieņu, L.
  14. Ok, tad tā arī darīšu, paldies :)! L.
  15. Hmm, biju iedomājis, jau par šādu ideju, bet tāda sajūta, ka tas radīs atkal problēmas (Ko dara ja tas lietotājs to stundu piemēram nostaigā pa lapu, tad viņam jāiziet ārā no lapas, un jāielogojas atkal, lai punktu tiktu pieskaitīti, pareizi? Var protams uzlikt, arī pārbaudes kamēr ir ielogojies lai atsevišķi pieskaita, bet nu tas manuprāt radīs sarežģījumus, ja nē, tad taisu šādu variantu augšā.). Jebkurā gadījumā, es vēlos uzzināt pēc iespējas labākas/efektīvākas iespējas kā to izdarīt. Ar cieņu, L.
  16. Hmm, nu praktiski ir tā kā teicu tā paša tabula. Ir kaut kāds lauks, apzīmēsim to ar count (nav svarīgi, kas tas ir pašlaik). Tātad datubāzes tabula mums izskatās - **id**user_id**count** Tātad, pieņemsim cilvēks ar user_id aizpilda formu un pie count ieraksta 3, tad automātiski datubāzē ievietojas - **1**4(pieņemsim ka lietotāja id ir 4)**3** Tālāk sākas atskaite, ik pēc 1h, kamēr lietotājs atkal nesamainīs laukā ciparu, 3 tiks sareizināts ar 10 un tiks ievietots otrā datubāzes tabulā ar nosaukumu skaitli **id**user_id**points** Tas izskatīsies apmēram šādi - **1**4**0 + ar katru stundu tiks pievienots 30 klāt (pēc 10 stundām vajadzētu būt 300, protams ja lietotājs to skaitli samainīs uz 2 tad jāskatās, kā mainīsies viss)** Respektīvi, vēlos panākt to, lai cilvēkam nesēžot mājaslapā katru stundu skaitītos klāt punktu skaits. Ceru ka sapratāt domu. Ar cieņu, L.
  17. Sveiki, Vai ir kāds alternatīvs cronjobiem? Ir vajadzīgs kaut kas šāds - Pēc formas aizpildīšanas, datubāzē ievadās dati. Scriptam vajadzētu ņemt no datubāzes datus, katru stundu pareizināt tos ar 10 un ievietot citā datubāzē. Tie dati katram useram būs citādāki, un db tabula ir apmēram šāda - **id**user_id**count** ---------------------------- **1**3**300** **2**44**2000** ... Apmēram 3000 useri ,tāpēc ja lieku uz cronjobu, tas iespējams pat nobremzēs serveri, kamēr scripts izies cauri tiem 3000 useriem un ievietos to katru stundu citā tabulā. Tāpēc ceru, ka varēsiet iedot kādu padomu šajā lietā. Ja nenobremzēs protams lietošu cronjobus :). Ar cieņu, L.
  18. Hmm, paldies! Īsti nesapratu, ko nozīmē tas Laiks O. L.
  19. Sveiki, Tātad ir 2 array, pieņemsim viens ir - int i[1, 2, 3]; un otrs int d[1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10]; tātad vai ir kāda iespēja no array d izņemt array i vērtības? Pēc izņemšanas array d būtu jaizskatās - d[4, 5, 6, 7, 8, 9, 10]; Ar cieņu, L.
  20. Praktiski, es neredzu iemeslu par maziem pirkumiem maksāt ar karti, ja tev ir sīknauda. L.
  21. Šodien vietējā veikalā izdomāju iztērēt savus (50) santīmus (1santīmniekos un 2santīmniekos), nopērkot preci. Pie kases pieejot un uzberot naudu, saņēmu rupju atcirtieni no pārdevējas "Mēs nepieņemam šādu naudu, jo mainot bankā šo naudu, mums prasa komisiju", es protams atbildēju, ka nauda paliek nauda, un man tas ir pilnīgi vienalga. Turpinājumā bija maziņš strīds starp mani un pārdevēju, bet nu beigās tomēr piespiedu pieņemt to naudu. Vai ir kādam kaut kas līdzīgs gadījies? + cik atceros, kaut kas patērētāja tiesībās par šo bija rakstīts (ka ir jāpieņem), tāpēc būtu forši, ja padalītos ar informāciju, + ja tiešām bija kaut kas tāds rakstīts, tad iemest linku, lai nākošreiz varētu parādīt to likumu.... AC, L.
  22. Hmm, viss darbojas gandrīz perfekti, bet pēc dialoga loga atvēršanās links paliek tāds pats (uzreiz piedāvā formu kurā jāievada dati), pēc datu ievadīšanas viss izpildās, bet links nemainās un atkal dialogs izlec. Ja pie tās formas uzlieku lai pārredirektē ar header('location...'); , viņš neizveido sessijas. Kādi ieteikumi kā to varētu apiet? L.
  23. Hmm, bet vai to būtu ieteicams izmantot? L. EDIT: Ok, paldies ;)!
  24. Hmm, varbūt variet iedot kādu padomu, jo pēc "briedis" teiktā "Varētu būt, ka strādās" noprotu, kas tas nav populārs variants. Tātad ir skripts, kurš pēc reģistrācijas ar header... redirectē cilvēku uz lapu, ir vajadzīgs, lai pēc reģistrācijas redirektē uz lapu un atveras dialog logs, ir kādi labāki varianti? AC, L.
×
×
  • Create New...