Jump to content
php.lv forumi

Mastermind

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

Mastermind's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ko ņemās par niekiem? Es domāju, ka ja plāno tādu fundamentālu lietu kā freimvorku, jābūt blokshēmai kā minimums!
  2. Kaut kāds haoss, sakārto domas un uzzīmē uz papīra precīzu blokshēmu!
  3. Sintakse tik tiešām ir pārāka Javai, nekā php. Parākums nav, ir vajadzības. Man tikai nepatīk, ka šeit ar "web aplikāciju" tiek asociēta jebkāda aplikācijai, kurai ir web interfeiss, kas manuprāt nav pareizi. Iesācējs pratīs uztaisīt web lapu, bet viņam būs jāmācās 5 gadi varbūt, lai viņš prastu uztaisīt un uzturēt daudzfunkcionālu "web aplikāciju" ar dažādiem servisiem. Kas attiecas uz freimvorkiem - interesanti, cik ilgi drukāsiet visu no 0, tikai lai pierādītu, ka "es to varu"! Jāņem gatavi freimvorki, laiks ir nauda! Domājot par kvalitāti 3 slāņos tu noteikti uztaisīsi tos 3 slāņus kvalitatīvāk, nekā, ja tev būs jādomā par kvalitāti visos 7 slāņos! Par to "pārākumu", viens MIT profesors tak skaidri un gaiši teica: "There is no best language! There is probably worst language but not best!"
  4. Man pat nav 10 minūtes un ja man vajadzētu autorizāciju uz lapu vienkārši, kaut vai tas būtu ziņu portāls, es to taisītu droši vien uz php vai kādu citu elementāru tam paredzētu valodu! ;)
  5. Te ir runa par Javascript, nevis Java. Java nav salīdzināma principā ar php, tas ir kaut kas cits. Bet par Javascript - vienīgais, kas te d*rš, esi tu! Jo tu tā arī nespēji pierādīt, ka vismaz pats saproti, ko runā! Un ja tests ir izpildīts - tad sākotnējais rezultāts laikam bija "aizmirsts"? Tikai iztiec bez melošanas.
  6. Nezināji, ka Google jau kādu laiciņu vairs nesupportē IE6 un taisās atteikties no M$ vispār??? Tu proti programmēt Javascript? Ok, ļoti mazs iesākuma testiņš tev. Uzdevums: Izpildi minitestu ilgākais 7 minūtēs, neskatoties papildus ne Google rezultātus, ne jebkādus citus materiālus, tātad, no savas galvas, rezultāta pogu nospiežot tikai vienreiz un lai būtu maksimums 1 nepareiza atbilde, bet pieļauju, ka tāds profs kā tu izpildīs to ar 0 nepareizām atbildēm. Piebilde - ja esi vismaz reizi jau pildījis šo testu, tad "špikota eksāmena atbildes" man neinteresē. Tātad - izpildīt tikai vienu reizi, ar nosacījumu, ka neesi nekad dzīvē to pildījis! Atkārtoto reižu rezultāti neskaitās. Minitests atrodas šeit: http://perfectionkills.com/javascript-quiz/ Par "smirdīgo kodu" - uztaisi "smaržīgu kodu" un parādi mums, gudriniek! ;)
  7. Ar to "ideālo kodu" arī domāju "pareizu kodu" jeb "ideāli pareizu javascript kodu", viens jau teica, ka javascript kods esot drausmīgs! Jā, Googlē tak strādā idioti, mefisto, tak parādi viņiem, ka esi gudrāks! :D Un ar ko php netiks galā? Interesants jautājums, labāk būtu pajautāt, kuros gadījumos kādu valodu labāk izvēlēties! Nav tādas labākās valodas, ir tikai sliktākās valodas!
  8. Appleti gan nav nav tik plaši izplatīti, bet vispār izmanto, jā. Par mobilajiem piekrītu, par lokālām aplikācijām daļēji piekrītu (ir aplikācijas, kur būtu piemērotāks C, C++ ...). Par webu nepiekrītu. Kas ir "webs"? Tas ir UI, kas tur apakšā ir, tas ir cits jautājums! Un ja apakšā ir vajadzīgas tādas lietas, ar ko php nespēj tikt jēdzīgi galā, tad tiek izmantota Java! Dīvaini, ka to nezini...
  9. Javascript un Java ir divas dažādas lietas, līdzīga ir tikai sintakse! Pat valodu pamatprincipi ir savādāki - Java ir class-based, Javascript prototype-based. Es teicu, ka lai uztaisītu ideālu Javascript kodu, tur ir jābūt tiešām Javascript speciālistam, nevis "tā starp citu, es tak sintaksi zinu, tāpat kā citās valodās ir, tik drukāju"!
  10. Prasīt tu vari daudz, diemžēl man nav laika tagad, lai nodarboties ar tavām "prasībām". Tas, ka varu uzrakstīt nelielu ziņojumu, nenozīmē, ka nestrādāju... Ko tu ar šito gribēji pateikt, varbūt esi nedaudz konkrētāks un sakarīgāks! Nu gan pateici! "drausmīgs" Javascript kods! :D Zināji, ka GWT optimizē Javascriptu un ka tas ir pareizi browser performancei un stabilitātei!? Optimizētu Javascript kodu tu nevarēsi lasīt kā dzeju un tas nemaz nav paredzēts lasīšanai! Kas attiecas uz Javascript programmēšanu - es gribētu redzēt kā tu programmēsi Javascript aplikācijas (nevis kaut kādas vienkāršas jQuery fiškas, bet reāli - javascript pilnībā) augstā līmenī, piemēram, uzprogrammē, lūdzu man te uz JavaScriptu RichText editoru ar smuku kalendārīti - tikai, no nulles lūdzu, pliks Javascript un viss lai darbotos ļoti stabili un ātri uz visām pārlūku versijām, kuras lieto vismaz 0.5% lietotāju pēc visiem galvenajiem "browser usage statistics" datiem! ;) Man domāt, ka Latvijā tāda Javascript speca nemaz nav...
  11. mefisto - izskatās, ka tu vienkārši neproti izmantot tādu advancētākus tooļus un izskatās, ka tu nesaproti, ko nozīmē FW jēdziens, tikai skandini par MVC! MVC nav FW, bet tas ir "design pattern" vai "architectural pattern", taču šajos FW ir iebūvētas lieliskas iespējas veidot savu softu MVC arhitektūrā! Ja tu kaut ko nesaproti vai nevēlies saprast, tas nenozīmē, ka tas ir murgs! JSF ir trūkumi, visnotaļ piekrītu! Bet ko tu zini par GWT? Oi, laikam tu tur neko neesi sapratis! :D P.S. Javā viss ārkārtīgi strauji attīstās, jo šī valoda ir viens no galvenajiem IT biznesa balstiem līdzās Oracle tehnoloģijām (tagad Sun ir arī zem Oracle, attiecīgi Java arī nāk apakšā), Apple utt. Ne jau windowzi un sīkvalodas ir biznesa pasaules tehnoloģiju balsts! Svarīga piebilde: Es šeit nerunāju par zemā līmeņa programmēšanu, spēļu programmēšanu, zinātnisko programmēšanu utml. Manuprāt, šīs sfēras nav zem jēdziena "biznesa aplikāciju programmēšana"! Ja esi biznesa aplikāciju programmētājs (tai skaitā web aplikāciju, jo kas galu galā ir "web"? Tas ir tikai UI!), tad uzvar tas, kurš novēro pasaules "grandu tendences" un izfiltrē no tām sev piemērotāko, nevis tādu, kas cenšas "izgudrot divriteni" un pierādīt, ka viens pats ir gudrāks par Google vai Yahoo kompāniju! :D Biznesa aplikāciju programmēšanas tehnoloģiju tirgus ir blīvs, jo tā lieta ir pieprasīta un ar to nodarbojas miljoniem izpildītāju ASV vien! :D Ja gribi tēlot entuziastu un pierādīt, ka esi viens gudrāks par 1000 citiem, lūdzu, zinātne, vari izvērsties! Arī "biznesa aplikāciju" programmēšanā vari izvērsties, bet nerādi kaut kādas atstrādātas un sen izgudrotas lietas kā kaut ko "jaunu", "krutu" un tevis paša "izgudrotu"! Tā vietā labāk, piemēram, uzrakstītu kādu jaunu un extra noderīgu jQuery pluginu...
  12. Tādi jau ir gatavi! Piemēram, GWT, Spring, JSF un citi! Un tos var kombinēt!
  13. Baigi nepatīk tā sintakse, nu smagi nepatīk! Šī tēma vēlreiz tikai manī nostiprina pārliecību, ka es pareizi darīju, kad pārgāju no php uz java! ;)
  14. Gints Plivna - vispār jau teoriju var iemācīties pats! Pietiek ar vēlmi un materiāliem! Tā, ka bez tiem LU papīriem var tīri labi iztikt... Un pieredzējis programmētājs neskatās pogas un rīkus, viņš apgūst rīku pēc savām metodēm un atrod tajā lietderīgu pielietojumu diezgan ātri bez visām "augstskolām"! Rīks var būt arī programmēšanas valoda protams, jo tas ir rīks pats par sevi. Tas ir pieredzējušam programmētājam (vismaz 3 gadu nepārtrauktas pieredzes). Starptautiski augsti novērtētām augstskolām ir savādāk - tur diploms noteikti spēlē lomu, jo tādās augstskolās strādā augstas klases pasniedzēji, kas tiešām izmāca zinātnieku līmeņa cilvēkus! Bet programmēšana ir prakse, prakse un vēlreiz prakse! Visa tā teorija programmēšana ir radusies tikai un vienīgi no prakses - tā ir prakses uzkrātā pieredze. Principā, ja mācies par programmeri, tu mācies kā nepieļaut praksē kļūdas, ko pirms tevis ir pieļāvuši miljoniem programmētāju! ;) Tā, ka viss ir individuāli, programmētājs ir viena no tām profesijām, ko nevar "iezubrīt" un punkts! Personīgi man ir tā sanācis, ka nepabeidzu nevienu augstskolu, bet šobrīd praktiskā pieredze jau ir gadiem! Un es piemēram, neredzu jēgu iet uz "LU datoriķiem" - zemē nomests laiks un nauda! Bet ja varētu kādu MIT pabeigt, teiksim, tad tas būtu to vērts! Varbūt ne MIT, bet var arī klasi zemāku augstskolu, bet lai ir no izglītības praktiskā jēga, ultra dārgs tualetes papīrs man nav vajadzīgs. Ja man jāpierāda sevi darba devējam, to pierāda tas, ko es esmu darījis, ko es varu izdarīt un ko es zinu (varu izpildīt jebkuru testu, saistītu ar savu specifiku). Es varētu dibināt arī savu biznesu, man nav problēmu ar to nodarboties! Viss atduras iespējās un darba tirgū, kurā kandidē, jo iesākums visiem normāliem cilvēkiem (ne-biezo bērniem) ir konkurēšana brīvā darba tirgū! :)
  15. Ja iet runa tikai par skriptu servera pusē, tad tikpat labi var izvēlēties citas valodas, bet ja vajag taisīt visādus API, webservisus un iegūt datus no 3ajiem softiem, tad Javā ir visnotaļ plašas iespējas!
×
×
  • Create New...